Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Protestes contre en G20 a Londres
05 abr 2009
El dia va comencar amb una enorme pancarta que deia: Destrueix Capitalisme (Smash Capitalism) penjada aprop de la Torre de Londres (Tower Bridge) i una Critical Mass protesta en bicicleta a les 8 del mati. Milers de persones es llencaren als carrers, ocupant la placa devant del Banc d'Anglaterra. Un group anomenat G20 Meltdown Party va aconseguir inundar els carrers colindants al banc, a pesar dels intents policials de reprimir la protesta. La policia antidisturbis va encerclar la protesta i propinar indiscriminats cops de porra, moltes persones van ser seriosement ferides i un home de 47 anys identificat com Ian Tomlinson, va morir d'un atac de cor despres de esser atacat per la policia (una investigacio independent esta sent portada hores d'ara) (http://www.guardian.co.uk/world/2009/apr/05/g20-protest-ian-tomlinson).

Al voltant de 4000 persones varen crear un Campament d'Accio Climatica al ben mitg de la ciutat economica, tallant una de les principals arteries de la ciutat durant 12 hores com a acte de accio directe responent a la actual crisis climatica. El campament era localitzat devant de la Casa Europea d'Intercanvi Climatic (European Climate Exchange) a Bishops Gate, per protestar contre els plans del G20 d'utilitzar defectuosos mecanismes de comerc de carbo per abordar el canvi climatic.
Com planejat, centenars de protestants varen arrivar a les 12 y mitja en punt y comencaren a montar tendes de campanya, pancartes i bicicletes per reclamar i okupar una gran porcio del districte financer.
Durant el dia els participants podien asistir a cursos de temes tan variats com 'la absurditad del comerc del carbo', 'historia dels moviments socials' y 'models economics alternatius'.
Equips de so funcionant amb energia pedal (bicicletes)i grups de musica en viu, una cuina central proporcionant centenars de dinars i un mercat d'agricultors regalant aliments organics formaven part d'aquest event festiu i pacifista.
L'atmosfera era creativa i alegre. La City de Londres es normalment part del problema climatic, a traves de financiacio de combustibles i els desastrosos esquemes de comerc de carbo.
Durant 12 hores varen convertir-ho en part de la solucio climatica.

Agressio policial

A pesar de les garenties fetes per el comandant Broadhurst de la policia metropolitana el dimarts al demati, a les 7 y mitja de la tarda els antidisturbis atacaren violentament el campament, ferint molts protestants pacifics i diversos transeünts als quals no els hi era permitit sortir de la zona. (Desde aquest moment i durant 7 hores, la policia va mantenir un cordo no deixant entrar ni sortir a ningu del cercle).
A pesar d'aquesta violenta intrusio, l'atmosfera al campament va continuar d'una manera calmada i alegre fins al voltant de mitjanit, quan els antidisturbis decidiren atacar de nou i dispersar violentament la protesta (http://vimeo.com/3987720).

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat