Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Projecte Barri Cooperatiu desde Sants-Barcelona
03 abr 2009
Barri Cooperatiu és un innovador projecte de promoció de les cooperatives al barri de Sants, impulsat conjuntament entre la llibreria cooperativa La Ciutat Invisible i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Amb l’objectiu de difondre els valors i les pràctiques del cooperativisme a nivell local i comunitari, el projecte Barri Cooperatiu vol impulsar les cooperatives existents i contribuir a la creació de noves empreses cooperatives, alhora que fomenta la interrelació entre elles i l’entorn social del barri.

El Barri Cooperatiu comença a funcionar el gener de 2009 al barri de Sants de Barcelona, una àrea territorial amb una llarga història de relacions cooperatives i amb un teixit social molt ampli. Durant els propers mesos, l’equip de treball del Barri Cooperatiu s’encarregarà de visibilitzar l’aportació del cooperativisme a Sants a través d’una recerca de les cooperatives que han fet història al barri i una exposició fotogràfica.

Paral·lelament, s’elaborarà una guia de cooperatives del barri que pugui facilitar la intercooperació i el treball conjunt entre elles.

Amb l’edició de diversos materials gràfics com ara enganxines, cartells, flyers i un webblog actualitzat per La Ciutat Invisible, el projecte Barri Cooperatiu pretén contribuir a la reelaboració i socialització de l’imaginari cooperativista en la societat a partir de la realitat cooperativa de Sants.

Des de la FCTC s´observa que un dels moments claus del projecte és l’organització del Dia internacional del cooperativisme, previst pel 4 de juliol, que serà la cloenda de la Setmana del Cooperativisme que impulsa la Direcció General d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses.

El projecte Barri Cooperatiu té una durada prevista de dos anys i en una segona fase preveu replicar-se a altres barris de Barcelona o poblacions interessades.

Més informació sobre el projecte Barri Cooperatiu al webblog Sants.coop
Mira també:
http://www.sants.coop
http://www.sants.coop

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Projecte Barri Cooperatiu desde Sants-Barcelona
04 abr 2009
Molt bona iniciativa!!!!!
Sindicato Sindicat