Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La Intersindical presenta un ERO a la Patronal
02 abr 2009
La Intersindical-CSC ha presentaT un expedient de regulació d’ocupació (ERO) a la patronal Foment del Treball. El sindicat acusa l’organització empresarial d’haver estat una de les principals causants de la crisi econòmica a Catalunya, per haver fet avançar l’economia catalana en base a un model inviable, especulatiu i sustentat en el benefici immediat i individual, per haver apostat per unes relacions laborals basades en la precarietat i en la inseguretat i per haver primat l’egoisme i la riquesa pròpies per damunt dels interessos col·lectius i de país. Igualment, s’acusa l’empresariat d’usar en temps de crisi els acomiadaments i els ERO indiscriminats, per mantenir el benefici propi i de pressionar per aplicar una major desregulació i mesures neoliberals per fer front a una crisi del neoliberalisme, amb l’únic objectiu de mantenir les fortunes dels empresaris.
Entre l’allau d’expedients de regulació d’ocupació per als treballadors que estan havent-hi els darrers mesos, aquest matí la Intersindical-CSC n’ha entregat un que apuntava en sentit contrari, cap a l’empresariat.

ERO A LA PATRONAL:
http://3assemblea.files.wordpress.com/2009/04/ero_patronal.jpg

Així, el sindicat ha presentat un ERO a Foment del Treball, en nom del poble treballador català, acusant l’organització patronal d’haver estat una de les principals causants de la crisi econòmica a Catalunya, per haver fet avançar l’economia catalana en base a un model inviable, especulatiu i sustentat en el benefici immediat i individual, per haver apostat per unes relacions laborals basades en la precarietat i en la inseguretat i per haver primat l’egoisme i la riquesa pròpies per damunt dels interessos col•lectius i de país. Igualment, s’hi acusava l’empresariat d’usar en temps de crisi els acomiadaments i els ERO indiscriminats, per mantenir el benefici propi i de pressionar per aplicar una major desregulació i mesures neoliberals per fer front a una crisi del neoliberalisme, amb l’únic objectiu de mantenir les fortunes dels empresaris.

Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, ha explicat que aquesta acció s’ha organitzat perquè les organitzacions empresarials, entre les quals la patronal catalana, han radicalitzat les seves postures arran de la crisi, per tal de pressionar perquè aquesta la paguin les classes treballadores. D’aquesta manera, Pallarès ha afirmat que, si els treballadors no es van beneficiar de l’anterior situació de bonança, ni han provocat la crisi actual, no els pertocaria ara pagar els plats trencats de la mala gestió i les polítiques erràtiques dels governs i les pràctiques egoistes i temeràries de bona part dels empresaris.

Aquesta acció s’ha emmarcat en una Jornada de Lluita Global convocada per la Federació Sindical Mundial (la segona federació internacional de sindicats) en motiu de la reunió del G-20.

MANIFEST DE LA INTERSINDICAL-CSC
http://www.intersindical-csc.cat/imatges/manifest-1-abril-090-fsm.pdf

Durant tot dimecres, l’Espai Jove (les joventuts del sindicat) també s´han concentrat en diversos punts per a reclamar mesures a favor de l´ocupació juvenil.

MANIFEST DE L´ESPAI JOVE
http://3assemblea.files.wordpress.com/2009/04/flyer_1abril09.jpg

This work is in the public domain
Sindicat