Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
insubmissió a les penes-multa? però de què aneu?
01 abr 2009
http://alespenespunyalades.blogspot.com/
Espai web per a la difusió i recull de l'activisme social contra el xantatge de les penes multa i la repressió a la desobediència i dissidència social. Allà es troba informació de casos diversos i informació concreta relativa a la insubmissió a les penes-multa.
http://alespenespunyalades.blogspot.com/2008/05/ten-recordes-del-99.html
Després de la manifestació antifeixista del 12 d'octubre de 1999, 26 persones van ser detingudes i 14 d'elles van ingressar preventivament a la presó. El 2003 i després de 5 dies de judici, 16 persones són condemnades a dos anys de presó per desordes públics i atemptat a l'autoritat a 16 persones i a una altra a 4 anys de presó. A més, totes han de pagar una pena-multa de 1800 euros en concepte de danys. Avui dia hi ha tres persones que no han pagat la pena-multa i esperen les conseqüències de la seva insubmissió.


http://mesquinkalla.blogspot.com
La Quinkalla_pena multa_capçalera blog_01.jpg

Un any després del desallotjament de la Quinkalla (gener 2006), vivenda okupada al barri de Sants, el jutjat penal número 7 de Barcelona va condemnar a una de les ocupants a pagar una Pena-multa de 4 mesos a raó de 6€ per dia. ascendint a un total de 720€. Aquesta sentència ja ha estat traspassada al tribunal d'execució i la persona condemnada està a l'espera que aquest la faci efectiva. La persona condemnada no pagarà la quantia econòmica i ens enfrontarem a la possibilitat de que ingressi a presó.

http://alespenespunyalades.blogspot.com/2008/06/condemnats-els-solidaris
Tres persones solidàries amb la lluita dels buseros de Barcelona han estat condemnades per una pintada en un bus durant els dies del conflicte laboral. Dues persones són condemnades a 45 dies de pena-multa per danys i lesions a 10 euros diaris i una altra a 15 dies a 10 euros per danys. A més s’hauria de pagar 250 euros d’indemnització al guardia urbà lesionat, 67 euros a TMB per la pintada i totes les despeses del judici. Finalment han sigut absolts d’una falta de desobediència i de dos faltes més de danys (se’ls volia implicar en dos sabotatges més que van succeir aquell mateix matí). També ha sigut absolt el policia denunciat per lesions a un del companys.


http://www.noalplacaufec.net
Un total de 57 persones han acumulat gairebé 200 denúncies fruit d’accions relacionades contra el pla Caufec a Esplugues de Llobregat, entre delictes o faltes imputats pels mossos d’esquadra i expedients administratius promoguts per l’ajuntament. Molts d’aquests processos poden desencadenar en una pena multa.

mosca_10dies.gif


El jutjat número 1 d’Esplugues ha decretat ordre de presó durant 10 dies a un veí del poble per negar-se a acceptar una pena-multa de 60 euros per una falta de desobediència. (paremoselcaufec ARROBA rusc.net)

300 anys.cat
El 25 d’abril de 2007, 300 anys després de la batalla d’Almansa, es va substituir la bandera espanyola del Castell de Montjuïc per una estelada. Arran d’aquests fets dues persones van ser detingudes pels Mossos d’Esquadra acusats del “delicte” d’ultratges a Espanya. Per la via penal, la Fiscalia demanà una pena-multa de 8 mesos a 10 euros per dia i persona. El desembre del 2008, durant el judici, es denuncià la naturalesa política d’aquest i l’anacronisme del delicte pel qual se’ls jutjava. La sentència condemnava els dos imputats a 8 mesos a 6 euros per dia. Actualment s’ha interposat un recurs d’apel·lació i s’està a l’espera de la seva resolució.

http://alespenespunyalades....
Els dos joves acusats de sabotejar el toro d’osborne van rebre la sentència que els condemnava a una pena multa de 16 dies a 12 euros diaris per cadascú. Els joves ja van deixar clar en la roda de premsa a Manresa que no reconeixien la sentència i que per tant no estan disposats a pagar la multa. Conseqüentment van anunciar que si havien de complir vuit dies de privació de llibertat així ho farien.

http://suport-karim.bloc.cat/
El Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona ha condemnat l'11 de desembre de 2008 en Karim, el manifestant detingut en la manifestació contrària a la gestió econòmica que el Govern fa de la crisi. El considera culpable de faltes de desordres públics i una falta de lesions a un Mosso d’Esquadra, pels quals el condemna a 50 dies de presó, eludibles pel pagament de 400€. Com indemnització al policia, el jutge imposa una quantia de 300 €. A més, carreguen a les esquenes de l’activista el cost d’un transmissor dels Mossos i les despeses del propi judici.

http://alespenespunyalades.blogspot.com/2008/11/5-dies-de-pres-per-50-eu
El novembre passat van ser detinguts Pablo i Martin, del sindicat CNT, i traslladats a La Model per una condemna a pagar una pena multa de 50 euros per un delicte de desobediència fruit de la participació a una manifestació. La negativa a pagar la multa es va convertir en un ingrés a presó de cinc dies.



I MÉS

cubotan ARROBA hotmail.es
El fiscal demana tres anys de presó a un noi pel cas del ‘kubotan’. Els fets esdevinguts durant la manifestació en defensa de l’okupació el 19 de maig de 2006 aniran a judici, però només es jutjarà una de les parts. Alfonso H. haurà d’afrontar una pena de tres anys de presó pels delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions i pagar una indemnització de 4.000 euros a un mosso d’esquadra i una de 1.000 euros al Departament d’Interior. La vista oral se celebrarà el 14 de juliol. El jutjat d’instrucció número 2 de Barcelona ha decidit que cap mosso no haurà de seure a la banqueta dels acusats. La versió policial relata que l’acusat va propinar un cop de puny a la cara d’un agent antidisturbis. L’acusat nega els fets. D’altra banda, nombrosos testimonis i les imatges de vídeo i fotografies aportades a la causa demostren que l’agent agredit per una persona encaputxada es va dedicar a clavar un punxó il·legal –anomenat kubotan– contra l’abdomen i el tòrax de nombroses manifestants.


http://elsud.org/nuria/
Núria Pórtulas serà jutjada per l’Audiència espanyola el 13 de juliol, dos anys després de la seva detenció sota la llei antiterrorista. El mes de febrer passat es va fer pública la petició del fiscal, que li imputa un delicte de col·laboració amb banda armada pel qual sol·licita una pena de cinc anys de presó, sumats a 6.500 euros de multa i una inhabilitació absoluta de quinze anys. Núria Pórtulas va estar empresonada quatre mesos i va sortir sota fiança havent de presentar-se setmanalment a jutjats i sense poder traspassar la frontera de l’Estat espanyol.

http://llibertatfranki.org/
Franki està empresonat en règim obert (va a dormir a la presó) per uns fets de l’any 2002 quan en una cercavila algú va intentar despenjar la bandera espanyola i la de la UE de l'ajuntament de Terrassa.
Mira també:
http://alespenespunyalades.blogspot.com/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more