Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : guerra
[JCPC]60 anys d'OTAN: FEIXISME i GUERRA per a superar les crisis capitalistes
30 mar 2009
El proper 4 d'abril de 2009 es compleixen 60 anys de la fundació de l'OTAN impulsada pels EUA. Els seus objectius inicials eren el suport militar a les campanyes agressives dels seus estats membres, el monopoli de l'arma nuclear i un desplegament de bases militars que des de 1949 a 1991 tenien com a finalitat l'agressió i invasió del bloc socialista. La seva propaganda la presentava al món com la defensora de la "Democràcia" davant el "totalitarisme soviètic".

Però la realitat ja era que l'OTAN donava cobertura al nazi-feixisme davant el prestigi de l'URSS pels seus mèrits en la Segona Guerra Mundial, la qual cosa va contribuir al sorgiment del camp socialista europeu i al creixement mundial dels Partits Comunistes. Històricament han estat membres de l'OTAN diverses dictadures feixistes i des de 1953, EUA dóna el seu suport a la dictadura de Franco a canvi de la cessió de tot tipus de bases militars i d'espionatge i de la seva obertura econòmica als productes i capitals USA, d' aquesta manera es protegeix al règim de Franco i impedeix la seva derrota a mans dels moviments democràtics.
       

Un cop enderrocat el camp socialista, al que l'OTAN va contribuir decisivament, la seva pretesa funció "defensiva" davant d'un atac soviètic queda desmentida, perquè l'OTAN no només no desapareix sinó que es mostra molt més agressiva que en el passat. A les seves funcions de dur a terme guerres colonials contra Moviments d'Alliberament Nacional, guerres d'agressió contra països socialistes i governs progressistes o intervencions indirectes contra moviments revolucionaris, s'afegeix la guerra "contra el terrorisme" i pel control dels recursos naturals.

Actualment, l'OTAN i els Estats Units se senten lliures de tota pressió i han desplegat tota la seva capacitat criminal de portar la guerra a totes les parts del món amb una impunitat i insolència només comparable a la de Hitler. Amb la desaparició de l'única garantia per a la Pau a la Terra -que era el bloc socialista- i amb el triomf d'un sistema que necessita de la guerra i de la mort per sobreviure (el capitalisme), les guerres, les agressions imperialistes, els genocidis i les matances es multipliquen a tot el món.

Com ja va teoritzar Lenin, la militarització de l'economia i la política de guerra són dos recursos dels estats imperialistes per superar la crisi, mantenir la taxa de guany de les companyies privades i assegurar el seu domini mundial.

L'estat espanyol forma part de l'OTAN des que el 1986 es va imposar per referèndum i encara que a Catalunya, Euskadi i Canàries va guanyar el "no". Actualment s'ha incorporat al comandament de l'estructura militar vulnerant les condicions d'aquell referèndum, a més de les bases militars en el nostre territori, la cessió d'infraestructures (com ports i aeroports) i les intervencions de les forces armades espanyoles (Iugoslàvia, Iraq, Afganistan ) que s'han realitzat des d'aleshores i que es segueixen realitzant contra la voluntat dels pobles d'Espanya.
Dir NO a l'OTAN és a dir no a un sistema que només ens ofereix condicions de vida i de treball precàries i que com a solució de millora ens proposa la guerra i la mort. La joventut comunista ens unim a la lluita antiimperialista per un futur de pau i solidaritat entre els pobles i de progrés per a la majoria de la humanitat.

LA JOVENTUT construeix el seu futur LLUITANT
Mira també:
http://www.comunistes.org
http://www.comunistes-catalans.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [JCPC]60 anys d'OTAN: FEIXISME i GUERRA per a superar les crisis capitalistes
31 mar 2009
SECTA
Re: [JCPC]60 anys d'OTAN: FEIXISME i GUERRA per a superar les crisis capitalistes
31 mar 2009
pel ciber-provocador: no, organització juvenil marxista-leninista

NO A LA OTAN!
Re: [JCPC]60 anys d'OTAN: FEIXISME i GUERRA per a superar les crisis capitalistes
01 abr 2009
pels dos anteriors, ni organització ni secta: són quatre gats.
Re: [JCPC]60 anys d'OTAN: FEIXISME i GUERRA per a superar les crisis capitalistes
01 abr 2009
quanta enveja i infantilisme veig per aquí...

visca els JCPC!! visca el PCPC!
Re: [JCPC]60 anys d'OTAN: FEIXISME i GUERRA per a superar les crisis capitalistes
01 abr 2009
seran quatre gats però sempre estan allà on hi hagi mobilització contra el capital sense cap tipus de sectarisme... no com altres...
Sindicato Sindicat