Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Milers de persones contra la crisis capitalista a Alacant i València
29 mar 2009
Milers de manifestants, tot i el mal temps, es van manifestar a València i Alacant en les manifestacions convocades per denunciar les conseqüències de la crisi capitalista per a la classe treballadora catalana i les polítiques que els governs estan duent a terme per afavorir encara més a banquers i empresaris i fer pagar la crisi que aquests han causat als i les treballadores. Les convocatòries es feien coincidint amb la cimera del G-20 que se celebrava a Londres.
manicrisimarç.jpg
València

La Marxa pel treball i pels drets socials, convocada per la Plataforma Unitària Contra la Crisi i pels Drets Socials, ha reunit pels carrers de València un miler de persones amb el lema “La crisi que la paguen els rics i els bancs!”

Sota una pluja insistent, els manifestants han recorregut els carrers des de la plaça de Sant Agustí fins el Parterre sense cap incident però amb una permanent presència policial que custodiava les oficines bancàries i els establiments comercials al pas de la manifestació.

L'esquerra independentista de l'Horta s'ha manifestat amb un bloc propi que ha reunit un centenar de persones. Al bloc s'han escoltat lemes a favor dels estudiants i contra l'aplicació del procés de Bolonya, reclamant la llibertat d'Enric Duran o denunciant els efectes de la crisi sobre les dones. En arribar al Parterre s'ha cantat la Internacional i s'han fet crits de Terra Lliure, amb els quals s'ha desconvocat la manifestació.

Xerrades a Aldaia i València, en la convocatòria de l'esquerra independentista hi havia també dues xerrades amb el Karim de Vilanova i la Geltrú. La primera, celebrada a l'Ateneu d'Aldaia el divendres a la nit, aplegà una trentena de persones, mentre que la segona, celebrada després de la manifestació del dissabte, ha reunit una cinquantena d'assistents a l'Ateneu Popular.

Alacant

alacant 28mAhir dissabte, els carrers d'Alacant visqueren una nova mobilització contra la crisi capitalista. Convocades per l'Assemblea Contra el Capital i la Crisi, al voltant de 400 persones realitzaren un recorregut en el qual denunciaren als principals responsables de l'actual crisi, en un ambient combatiu on predominaren les consignes anticapitalistes. Al llarg de la manifestació, l'Assemblea realitzà diferents parades i activitats amb l'objectiu d'assenyalar els culpables de la crisi capitalista.

Durant la manifestació, davant un dels edificis d'El Corte Inglés, Maulets i Endavant denunciaren el gran capital, amb la crema simbòlica d'euros; quan els manifestants arribaren a les portes del banc de Santander, altres grups participants a la mobilització, com la CGT, PCPE o EU realitzaren altres accions denuncian alguns dels resposables de la crisi: es féu un teatre en el qual denunciaven l'estreta relació entre el Govern espanyol i els banquers, accions per denunciar el paper de la banca; a les portes de Cívica, el grup empresarial del constructor Ortiz, s'exposà les implicacions del sector del totxo; a les portes de Coepa, la Confederació empresarial alacantina, es criticà aquest sector; finalment, a les portes del banc d'Espanya, les membres de la Colla Ecologista acusaren els governs i els bancs centrals d'ajudar els interessos privats. La intensa i combativa mobilització es clogué amb la intervenció de l'Assemblea d'estudiants de la Universitat d'Alacant, que realitzà un parlament en defensa de la Universitat Pública i contra la reforma mercantilitzadora que planteja el Pla Bolonya. Amb la crema d'un bitllet de 500 euros gegants a les portes del Banc d'Espanya, l'Assemblea contra el Capital i la Crisi d'Alacant donà per finalitzada la manifestació.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Milers de persones contra la crisis capitalista a Alacant i València
29 mar 2009
grandes
Sindicat