Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : guerra
MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
Ahir a segona plana del Periodicucho hi havia aquest gran reportatge d'investigació signat per la inefable MAYKA NAVARRO: "Els antisistema distribueixen fotos dels antiavalots del 18-M"

Sembla ser que estàn rabiosos pel fracàs de la predicció meteorològica de forts disturbis al centre i que a la fi no va passar res, bé, sí que va passar, quan una enorme i multitudinària manifestació (més de 20.000 persones) va fer un gir inesperat deixant en ridícul a tots aquests oracles de la violència assedegats de sang que esperaven patèticament l'espectacle als volts de la rambla. Pobrets tot ho tenien preparat i a la t.v. la seva i els diarots, els seus, ja havien justificat insistentment la previsible violència del seus robocops contra els estudiants antisistema infiltrats; vaig entendre que segons ells, tota aquella manifestació era una infiltració antisistema i antidemocràtica. Llavors la policia nomès havia d'infiltrar cops de porra democràtiques per desinfiltrar-la.

Aquí el gran reportatge de la Mayka, fruit segurament de la decepció i altres substàncies psicotròpiques: (atenció professionals de la violència, aquest article us el dedica a vosaltres).
MAYKA NAVARRO
BARCELONA

"Els antisistema distribueixen fotos dels antiavalots del 18-M"

Els Mossos d'Esquadra van treballar ahir durant tot el dia i en les jornades prèvies per desactivar o almenys controlar els grups més violents que amenaçaven d'infiltrar-se a la manifestació. En aquesta operació de medicina preventiva els agents es van topar amb un material poc comú: un paquet de fotocòpies amb les cares totalment reconeixibles dels agents que el 18 de març passat van protagonitzar --sempre segons el text escrit en aquells folis pels antisistema-- les càrregues més dures contra els manifestants.
"Aquest mosso va donar quatre cops de porra al fotògraf del diari ADN". "Va donar cops per tot el cos a periodistes i estudiants, i una noia es va posar a plorar davant seu". "Durant la càrrega va arraconar diversos estudiants, els va clavar cops de porra i els va empènyer perquè caiguessin a terra". "Es va treure el número de placa per no ser identificat i va agredir dos vianants amb la porra". Són quatre exemples dels textos que acompanyen 15 dels retrats en primer pla que ahir van descobrir els mossos publicats en una revista, hores abans de començar la manifestació.

MIRANT A LA CÀMERA
Els agents fotografiats són perfectament identificables. Les imatges van ser indiscutiblement del 18 de març durant els incidents. En algun cas, fins i tot, el policia retratat mira directament a la càmera. Els agents sospiten en concret d'un dels fotògrafs que va cobrir les protestes d'aquell dia, des dels primers incidents del matí fins a les carreres nocturnes pels carrers del Born. Per les seves característiques, és un material gens habitual.
En la mateixa operació preventiva, els agents van trobar també un altre tipus de publicació antisistema més coneguda. Es tracta d'una revista que, a les seves pàgines centrals, sota el títol Manual dels disturbis, ofereix una bateria de propostes sobre com convertir una manifestació en una batalla campal. Hi ha els clàssics d'aquesta mena de situacions: com i amb quin material es poden bloquejar carrers, quins objectes és aconsellable llançar, com fabricar còctels Molotov, el millor moment i el perill que comporta incendiar cotxes...
En una altra de les pàgines descobertes, finalment, es detalla la cadena de comandament que va donar pas a la intervenció policial. Comença amb el conseller d'Interior, Joan Saura, i acaba amb un dels subinspectors de la brigada mòbil, amb nom i cognoms, que a peu de carrer va dirigir les operacions.
Mira també:
http://salvemcanricart.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
Yo también leí ese artículo y lo increible es que se pueda afirmar tan frescamente en El Periodico que los mossos se incautaron la publicación, sin orden judicial ni nada, al estilo Franco puro. Hasta donde yo entiendo, los mossos son funcionarios públicos y por lo tanto su imagen, cuando están trabajando, es también pública. Del mismo modo que se puede sacar una foto de Galindo, o del general al que responsabilizan de lo del avión ese que se estrelló, se puede sacar una foto de un antidisturbios. Para más inri se ve -por lo que dice el periodico- que los textos a pie de foto no eran más que informativos de los excesos laborales de los mencionados individuos.No pueden reclamar su derecho a la intimidad, que es lo que podría desencadenar una incautación de la publicación. Vamos, a menos que tumbar a porrazos a un manifestante es un acto privado e íntimo. Los medios suelen taparle la cara a los mossos pero eso es mera cortesía. No hay nada en la ley que diga que tu no puedes sacar la cara de un funcionario público e informar de que ha apaleado a tal o cual persona.
Esto es la pera.
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
i la publicació aquesta si és cert que existeix no hi és en format digital?

Ja que aniria bastant bé que corrés entre la gent i els col·lectius i total si els mossos ja la tenen no hi veig cap inconvenient.
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
S'haurien de donar uns premis anuals al periodisme menys rigoros, a les noticies menys contrastades, a la investigacio mes escasa, al periodista mes tendencios i amable amb el poder,etc, etc... I segur que la MayKa Navarro tindria tots els numeros per la seva miserable trajectoria "profesional", de fet, casi que podria dur el seu nom el premi.
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
Tambè és molt perillòs i increïble de com la Mayka escriu contra un fotògraf (sospitòs pels mossos) d'haver fet aquestes fotos; "Els agents sospiten en concret d'un dels fotògrafs que va cobrir les protestes d'aquell dia..." La Mayka ja no parla de tots els periodistes agredits si no que criminalitza a un d'ells! Com és possible que digui una cosa així, quants fotògrafs estaben cobrint els fets durant aquell dia? I quin és el problema en veure els caretos dels violents? Evidentement que un funcionari públic pot ser fotografiat mentre "treballa" i més si és protagonista d'una notícia! en fi...
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
El diari 20 minuts i altres va publicar els noms dels responsables policials de la brigada antidisturbis.
A llavors aquest diari també es antisistema?
També l'haurin d'incautar?
El dret a la informació, i especificament a fer informació alterniva es de tots.
Endavant contrainformació!
Paseu-la veu: No compreu diaris burguessos,
no vols dir no llegir. A les biblioteques son gratuits!
Vaga contra els diaris burguessos!
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
Els folis als que es refereix on surten agents de la brimo és l'últim número de La Directa. Per cert, pels companys de La Directa, molt bon número i molt bon treball, continueu així!
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
Encara esperem que pengin el pdf per aquí. Seria un detallet
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
DISSOLUCIÓ DELS MOSSOS D´ESQUADRA!!!!!
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
28 mar 2009
M'ha agradat molt aquest número. Felicitats a La Directa! Això sí que és periodisme d'investigació!

Els que ho volgueu veure, subscriviu-vos! ;)
www.setmanaridirecta.info
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
29 mar 2009
els que ho volgueu veure, foteu-vos
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
29 mar 2009
Pero si en el fons us estimeu......¡¡¡¡¡
Per s itorneu a estar aburrits....en molt carinyo¡¡¡¡

http://www.youtube.com/watch?v=6VcWMQ0PoEk
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
29 mar 2009
Amb la de mitjans bons que n'hi ha i la gent que s'ho està currant fent-nos arribar la veritat, perquè surti algú demanant més subscripcions, com si només treballessin ells...
Fora les forces d'okupació.
Re: MAYKA NAVARRO i els seus antisistema
29 mar 2009
Calla mosso de merda!
Sindicato Sindicat