Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Ni els volem, ni els necessitem! [Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL)]
28 mar 2009
Des de la Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL) informem a la comunitat estudiantil que a dia d´avui portarem a terme l’inici de la campanya “ni els volem, ni els necessitem”.
Volem mostrar el rebuig general cap a les autoritats de les Universitats catalanes, les quals han afrontat les últimes reivindicacions estudiantils amb perspectives i pràctiques repressives, causant atemptats en contra de la llibertat de totes aquelles persones que es manifesten obertament en contra de l’Espai Europeu d’Educació Superior. D’aquesta manera, assenyalem els principals enemics de la llibertat d’expressió a les aules i al carrer. Aquests individus i coorporacions que disfressen la repressió amb paraules sobre diàleg, democràcia, i tolerància, són responsables directes de l´opressió que les estudiants hem viscut des de ja fa més d´un any a les universitats, i que es pot evidenciar amb absoluta transparència amb fets com l’entrada dels Mossos d’Esquadra a la UAB (amb 6 posteriors expulsions), els dos desallotjaments de la UPF, o l’últim desallotjament, el de la UB al 18 de Març, que provocà centenars de ferits i una nit d’aldarulls. L’Espai Europeu d’Educació Superior s’està implantant a esquenes de la comunitat universitària. Les autoritats de la Universitat Pública ja han fet gala múltiples vegades del seu fals compromís a l’hora de dialogar, i del seu esperit demòcrata a l’hora d’atendre a les reivindicacions. La lluita estudiantil a través de l´acció directa ha arribat a despullar aquesta democràcia, fent que totes haguem descobert el que en ella s’amaga: entitats públiques subordinades als interessos del mercat, escoltades per la repressió característica de l’Estat. Volem denunciar i assenyalar públicament els responsables que des de l’any pasat, fins a dia d’avui han reprimit qüotidianament tot intent alliberador cap a aquesta imposició a la comunitat estudiantil.


Entenem com a principals reponsables de la repressió viscuda a les aules a:

Dídac Ramírez (Rector de la Universitat de Barcelona), Lluis Ferrer (ex-rector de la Universitat Autònoma de Barcelona), MªÁngeles del Rincón (Degana de Geografia i Història de la UB), Elena Estadella (ex-degana de Filosofia i Lletres de la UAB). Tots ells són les culpables de la repressió patida per les estudiants, la qual ha estat portada a terme en última instància per les forçes legitimadores de l´Estat, els Mossos d´Esquadra, dirigits directament pel Conseller d´Interior, Joan Saura.

Creiem necessari que els responsables aquí assenyalats deroguin les seves funcions. I que els càrregs que ocupen desapareguin dels mecanismes de funcionament social, ja que la seva figura representa, avala i és deguda a un sistema que ens nega la vida com a estudiants a les aules, i com a persones al carrer.

Perque ni els volem ni els necessitem!
Per un aprenentatge horitzontal i popular.

Barcelona, dimecres 25 de Març del 2009.

Federació d’Estudiants Llibertàries de Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ni els volem, ni els necessitem! [Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL)]
28 mar 2009
Falten els actuals rectors de la UAB... però bé. Aupa FEL!
Re: Ni els volem, ni els necessitem! [Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL)]
28 mar 2009
Ep, només una crítica constructiva. El darrer paràgraf costa una mica d'entendre ja que hi ha un punt on no toca i di que "deroguinles seves funcions" dirigint-se a ells mateixos costa d'entendre. S'hauria de buscar una nova redacció que s'entengui millor. Interpreto que us refereiu a que es tracta de figures institucionals innecessàries d'acord amb la universitat horitzontal i popular que proposeu.

Res més, endavant amb la lluita!
Re: Ni els volem, ni els necessitem! [Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL)]
28 mar 2009
A la upf hi ha hagut 3 desallotjaments, no dos.
Re: Ni els volem, ni els necessitem! [Federació d’Estudiants Llibertàries (FEL)]
31 mar 2009
Què vol dir que "ens neguen la vida com a estudiants a les aules i com a persones al carrer"? No s'entén. És un manifest francament fluix. Cal esforçar-se molt més, demanar recolzament si cal a tercers, per fer un manifest ben fet.
Colera camping CNT