Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
27 mar 2009
LA “NOVA” POLICIA LOCAL DE CAPELLADES MOSTRA EL SEU TARANNÀ.

Ahir dijous 26 de març la Policia local de Capellades va retirar les pancartes que un grup de vilatans havia fet i penjat en suport a en Tomàs Sayes, l’estudiant en vaga de fam per una universitat pública i de qualitat. Segons hem pogut saber, la Policia Local va treure les pancartes després de fer una consulta al Regidor de Governació de l’actual equip de Govern, el qual va donar el vist-i-plau per a treure-les, segons diuen “perquè és molt trista la imatge que donen de capellades i perquè estan en el mobiliari urbà”. Cal dir que les pancartes estaven en llocs on no molestaven a ningú, a la cantonada de l’Avinguda Maties Guasch amb el carrer del Portal i la plaça Catalunya. Aquestes pancartes havien estat penjades per tres capelladins a les 11 del matí a la vista dels veïns i veïnes que passaven pel carrer.

Segons ens han informat es veu que la Policia Local vol que a partir d’ara es demani permís, via instancia, per penjar qualsevol tipus de pancarta en el mobiliari urbà. Això, a banda de ser una manca de respecte per al poble i la llibertat individual, evidentment afectarà a les nombroses entitats capelladines que amb el seu esperit associatiu porten anys fent activitats i fent-ne publicitat enmig d’un ambient de normalitat, convivència i cultura de la llibertat d’expressió. Segons ens han informat els afectats que han anat a reclamar les pancartes, el nou Cap de la Policia Local diu que vol saber tot el que passa en aquest poble i que a partir d’ara les coses canviaran.

Cal remarcar que des de fa unes setmanes la “nova” policia local no deixa de ser notícia a la Vila. La polèmica aixecada per la “classe policial” que els agents van fer a l’institut, vestint a menors d’edat amb material antidisturbis, s’ha vist agreujada en aquests dies quan s’ha sabut que un agent ha estat expulsat del cos per mostrar-se agressiu (físicament i verbal) amb dos d’aquests menors. Tot perquè aquests l’havien llençat una bola de paper.

Així, també cal anomenar que el passat dilluns 23 de març, dos vilatans foren retinguts per la policia local mentre esmorzaven en un bar, tot just abans d’anar a treballar. D’aquesta manera mentre els dos capelladins esmorzaven, una patrulla de la policia local els va instar a anar a l’Ajuntament per a registrar-los. Segons deien els havien vist repartint papers en contra de la policia local, en el registre els policies no van trobar res, però els dos vilatans arribaren tard a treballar.

A tot això cal afegir el gran descontentament que mostren nombrosos veïns que veuen com la despesa, en època de crisi, per a la Policia Local s’ha incrementat moltíssim de manera absurda.

Davant aquests fets lamentables volem mostrar:

El nostre més absolut rebuig als nous mètodes de la Policia Local i al nou autoritarisme que des de l’equip de Govern, per consentiment del seu regidor de governació, es dóna respecte a la llibertat d’expressió a Capellades. No es poden penjar pancartes sense permís dels governants i els policies, així de clar i així de dur. La nova censura arriba a la nostra Vila de la mà de Convergència i la Policia Local, a l’espera d’una nova ordenança pel civisme que estan elaborant.

El nostre suport i solidaritat amb els companys i companyes que van estar hores fent dues pancartes per solidaritzar-se amb un noi en vaga de fam. I que han vist com la nova política policial capelladina llençava els seus esforços a la paperera en menys d’una hora.

La nostra ferma convicció que els i les Vilatanes de Capellades no han de demanar permís per expressar-se, encara menys mitjançant pancartes, mètode que no molesta ni embruta i pel qual el nostre poble sempre ha mostrat un gran respecte.

Que com a persones conscients que volem un poble on la gent pugui pensar, expresar-se i promoure l’esperit crític lliurement, seguirem penjant pancartes sense demanar permís a ningú, si ens treuen aquest dret d’expressió ens haurem de plantejar quines mesures es prenen perquè no ens quedarem quiets. A més, fem una crida a tots i totes les vilatanes a unir-se per defensar els nostres drets individuals i col·lectius.

“Quins temps aquests que fins i tot hem de lluitar per allò més elemental”

Mai més ens faran callar.

Endavant Capellades, 27 de març de 2009.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
27 mar 2009
el autor del post es un nazi reciclado, no lo leais

fora nazis d'indymedia!!!
Re: [Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
27 mar 2009
Vaja, algú li ha obert la gàbia al tonto

quina poca gràcia a sobre, mai deixarà de ser un desgraciat

Llibertat d'expressió, policia NO
força a Capellades i arreu
Re: [Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
27 mar 2009
Es serios aixo? Sera Capellades la punta de llanca de la lluita antifeixista? No podrieu penjar les pancartes als balcons de les vostres cases? Els 2 que van arribar tard a la feina seran considerats martirs del moviment? Si us plau continueu informant.
Re: [Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
27 mar 2009
pep, penjat d'un cep...
al primer comentari ja no es mereix ni resposta.corren energumens en temps de revoltes...

Endavant companys!
Re: [Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
27 mar 2009
Què graciós Pep, perquè no hi vas i els hi expliques allà ja que tens tanta careta per escriure aquí... jaja!!! Pobre noi, em sembla que no en tens de nassos... jiji!!!

Molt bé companys, com sempre!!!
Re: [Capellades] La "nova" policia local mostra el seu Tarannà
28 mar 2009
Als balcons de les nostres cases t'hi podrem penjar a tu imbècil!!! O potser dels arbres de la bassa, bocamoll!!!
Sindicat Terrassa