Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Alçament de les dones de la presó de Tebas (Grècia)
26 mar 2009
El segon aixecament a les presons de Grècia, va ser desencadenat per la mort de Katerina Goulioni, presa activista contra la inspecció vaginal en la presó. Els enfrontaments han esclatat fora de la presó entre la policia antidisturbis i lxs manifestants solidaris/es.
A la presó de Koridalos a Atenes també hi ha hagut agitació. La mort de Katerina Goulioni, una dona activista a la presó coneguda per la seva lluita contra la inspecció vaginal, va provocar una violenta regirada en la presó de dones de Tebas el diumenge 22. Les recluses s'han negat a regressar a les seves cel•les, començant a fer incendis i a fer destrosses en la presó, mentre que manifestants en solidaritat amb Katerina es van enfrontar amb la policia antidisturbis fora de la presó. Una secció de la presó diuen que està greument cremada.

La tensió es manifesta també a la presó Koridallos al centre d'Atenes, on 200 reclusos van organitzar una protesta en solidaritat amb els aixecament en les presons. El Ministre de Justícia, famós per les seves recents legislacions policials, ha negat que la Iniciativa pels drets dels presoners visiti a lxs rebels presxs, dient que ell no va a tolerar “amenaces d'esquerra”. Katerina Goulioni va dir en la seva última carta a la Iniciativa pels drets dels presos, publicada en el periòdic comunista Epoxi, revela la seva lluita contra les autoritats de la presó: “vaig colpejar al cap perquè ademés, m'havien tancat en aïllament en la presó de Koridallos, havent d’orinar en una ampolla”.

A més de la seva lluita contra la inspecció vaginal, que ella ha anomenat “violació informal”, en cartes anteriors, Katerina ha denunciat les condicions de transferència de preses, un procés en el qual moltes recluses/os perden la vida sota situacions sospitoses, la falta d'instal•lacions per a lxs presxs amb necessitats especials de mobilitat.

Les companyes de Katerina han presentat a la premsa la següent nota d'adéu:

“Tota la teva vida plena de sed. Sed de lluita i justícia. Tu vas lluitar per totes i per a totes sense importar-te les conseqüències. Al final les conseqüències de la lluita ha estat recompensada de la pitjor manera, amb una violenta i inesperada mort sobtada. Però estem encara aquí, Katerina, i t'anem a recordar i a continuar la lluita que vas començar. Estàs a tot arreu. Sentim la teva anada i et donem les gràcies per cuidar de nosaltres. Per a nosaltres, viuràs per a sempre. Que tinguis un gran viatge!”


Font: Libcom.
Traduït per Liberación Total (http://liberaciontotal.entodaspartes.net)
Mira també:
http://libcom.org/
http://alliberamenttotal.wordpress.com

This work is in the public domain
Colera camping CNT