Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els brigades rurals d'emergència convoquen més concentracions en defensa del seu lloc de treball
25 mar 2009
La lluita pel manteniment dels llocs de treball dels brigades rurals d'emergència continua endavant. Dilluns passat vora un centenar de brigadistes es concentraren davant la porta de la Conselleria de Governació i realitzaren un acte de protesta per l'acomiadament del 80% del planter actual. Aquesta setmana continuen les concentracions davant Governació. La primera d'elles serà DEMÀ DIJOUS 26 DE MARÇ A LES 9H I FINS LES 14H A LA PORTA DE CONSELLERIA
grupo_tragsa.jpg
Acomiadament improcedent per a 400 brigadistes rurals d'emergències.

La Conselleria de Governació i TRAGSA han arribat a un acord amb CCOO, UGT i USO per a acomiadar a 400 dels 500 treballadors de les brigades rurals d'emergència. Aquest acord vulnera la pròpia llei, marcada amb l'estatut del treballador, el qual diu en l'article 12.3 que "tota persona que porte dues campanyes en un servei temporal passa a ser fixe discontinuo del servei". Els acomiadaments no han estat perquè el servei d'extinció d'incendis forestal desapareix, ni perquè redueix plantilla, sinó per a enganyar a la població valenciana. L'enganyen dient que ho fan per millorar el servei, però si ho feren per millorar el servei no seria precaritzant el lloc de treball sinó amb formació per als brigadistes, a més a més d'una avaluació d'aquest. Tot un poc contradictori, posats que l'administració sempre diu que conta amb el millor cos contra incendis forestals de tot l'Estat. També enganya perquè la Conselleria ja s'ha posat una medalla doncs "ha creat 400 llocs de treball", però res més enllà, ha acomiadat als treballadors i vulnerat els seus drets per fer-ho. Davant açò el conjunt dels treballadors i treballadores s'han unit per recuperar el seu lloc de treball i no tenir que presentar-se a les proves selectives, que ja tenen superades. Sols han rebut el suport i ajuda de la CGT, la Intersindical Valenciana(sindicats que formen part del comité d'empresa i han votat en contra de l'acord) i de la Coordinadora Obrera Sindical (, que no forma part del comité d'empresa), la qual ha ajudat molt en l'assessorament i la difusió del cas.
Ara mateix S'ESTAN PREPARANT LES DENÚNCIES JUDICIALS PER ACOMIADAMENT IMPROCEDENT(el que vol dir que unes 300 denuncies cauran damunt de l'empresa), rodes de premsa i ja s'ha realitzat una concentració davant de Governació, en València. Hi han MÉS CONCENTRACIONS ORGANITZADES PER DEMÀ 26 DE MARÇ I DIVENDRES 27 DE MARÇ, totes elles de 9 a 14h davant de la Conselleria de Governació. A més a més, també s'ha començat la taula de negociació, la qual és poc prometedora perquè ens han tornat a citar el dia 1 d'abril, amb la qual cosa ja s'ha acabat el termini per tornar presentar la sol·licitut de treball per al servei i quasi s'ha acabat el temps per poder denunciar l'acomiadament improcedent.


Davant les injustícies comença la lluita i la solidaritat!
Les treballadores i treballadors en peu de guerra! PER DIGNITAT, RECUPEREM EL NOSTRE TREBALL!!

This work is in the public domain
Colera camping CNT