Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Vaga Total a la UB-Raval, fins divendres 27-3
24 mar 2009
24 març 2009
Vaga i mobilització pel 26-M
Avui 24 de març a l'assemblea, amb una presència de més de 250 persones, s'ha decidit per 167 vots a favor convocar vaga i fins divendres. El mètode de portar a terme la vaga decidit són els piquets. També s'ha decidit fer vàries comissions de les que s'informaran per la llista quan queden. En tot cas es fa una crida a totes i tots a que participeu de les comissions.

Dimecres 25 de març, a les sis de la tarda, es convocarà una nova assemblea pels estudiants de la tarda.
culpables.jpg
COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE FACULTATS DEL RAVAL DAVANT LES GREUS ACUSACIONS D'AGRESSIÓ PER PART DEL RECTORAT DE LA UB I EL DEGANAT DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA

L'Assemblea de Facultats del Raval de la UB ha decidit emetre aquest comunicat davant les greus acusacions que s'han realitzat contra aquesta assemblea i les estudiants de la nostra facultat, mitjançant les quals se'ns responsabilitza de les dues suposades agressions que han servit d'excusa al Rectorat per autoritzar el desallotjament de l'Edifici Històric i les brutals càrregues policials que van tenir lloc durant tot aquest dimecres.

Primer de tot, volem aclarir els fets dels quals se'ns ha acusat. Pel que fa a l'agressió suposadament realitzada per l'Assemblea de Facultats cap a un alumne de Filosofia, hem de dir que en cap cas va tenir lloc un episodi de violència col•lectiva com s'està difonent pels mitjans de comunicació i el Rectorat. Per contra del que s'ha dit, va ser el suposat agredit que va embestir amb força a un membre de l'Assemblea, després d'haver tingut diferències a un debat informatiu. En resposta a l'agressió, el nostre company es va defensar fins que, acte seguit, les persones presents van separar ambdues persones.

D'altra banda, no tenim constància que hi hagi hagut cap agressió contra membres de la seguretat privada de la Universitat de Barcelona, tot i que reconeixem que han hagut situacions de tensió verbal davant la continuada presència i persecució que realitzen aquests cossos repressors a dins de la nostra Facultat.

Tanmateix, volem dir que ens sembla lamentable la situació de violència, de la que responsabilitzem a la degana de Geografia i Història, María Angeles del Rincón, així com del rector Dídac Ramírez, per la seva actuació irresponsable la qual ha provocat centenars de ferits entre estudiants, professors i vianants durant tot el dia d'ahir, així com diverses detencions. De la mateixa manera, cal denunciar la situació actual de paralització i tancament de la nostra Facultat per part del Deganat, amb l'objectiu d'evadir responsabilitats davant el conflicte.

Per últim, creiem que tota aquesta estratègia de criminalització i repressió només serveix per amagar la realitat del conflicte generat degut a l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior d'esquenes a la comunitat universitària, i molt especialment a l'estudiantat.

Recordem també, que a dia d'avui, després de la manipulació dels resultats del referèndum estudiantil al Claustre de la UB i de la repressió continuada contra el moviment crític amb l'aplicació de l'EEES, han pogut quedar esgotades totes les vies d'un diàleg que, com ha quedat demostrat, el Rectorat mai ha volgut tenir seriosament amb la comunitat estudiantil.

La repressió del dimecres no ha apagat la lluita estudiantil contra l'aplicació de l'EEES, sinó tot el contrari. Seguirem en peu davant la privatització encoberta de la nostra Universitat i les mesures punitives que s'estan aplicant.

CAP PAS ENRERE CONTRA L'EEES,
BOLONYA NO S'APLICARÀ NI A COPS DE PORRA!

Assemblea de Facultats del Raval
http://assembleafacultats.blogspot.com
Mira també:
http://assembleafacultats.blogspot.com/
http://vagadefamperlauniversitatpublica.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga Total a la UB-Raval, fins divendres 27-3
25 mar 2009
¡¡Bravo nois i noies!!
Este es el camino: por cada desalojamiento 2 ocupaciones nuevas.
Re: Vaga Total a la UB-Raval, fins divendres 27-3
25 mar 2009
Manifestació dijous 26 de març, 20 hores, Plaça Universitat, Barcelona.

Des de la comissió de dinamització de la CAE(Coordiandora d'Assemblees d'Estudiants) us volem convidar a la manifestació contra la repressió policial als moviments socials, organitzada conjuntament amb el SEPC i d'altres moviments socials.

Desde la trobada d'assemblees extraordinària hem valorat necessari donar una resposta pacífica, unitària i massiva a la violència exercida pels mossos d'esquadra el passat 18 de Març. La Manifestació començarà a les 8 de la tarda a plaça universitat. La mani acabarà fent una acampada a la mateixa plaça universitat. L'intenció de l'acampada és impulsar la manifestació contra la crisi del 28 de març, convertint la plaça universitat en un centre de formació, informació i difusió contra les conseqüències socials de la seva crisi.

Ens veiem a la manifestació

DIJOUS 26 de MARÇ a les 20h. a plaça universitat

Comissió de dinamització de la CAE
Sindicat