Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Reaccions a la repressió a la Roigesfera
22 mar 2009
Seguiment de les reaccions davant la repressió dels Mossos d'Esquadra del passat dijous.

http://inici.roigesfera.org
Més tard del que hauria estat desitjable, el Conseller d'Interior i Relacions Institucionals Joan Saura ha valorat en roda de premsa els fets posteriors al desallotjament dels estudiants de la UB tancats en protesta per l'aplicació del Pla Bolonia.

El Conseller ha justificat, malgrat considerar-la desproporcionada, l'actuació brutal dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants. Així mateix, ha insitit en assenyalar que "l'origen del conflicte són actituds violentes de determinats grups que no tenen res a veure amb el dret a la manifestació o a la mobilització". Saura ha demanat excuses i ha promès una investigació sobre els fets, però la seva justificació no ha convençut.

Un dia després de la desgraciada jornada del 18 de març, la societat catalana segueix sacsejada per la brutalitat de la repressió portada a terme per les forces policials contra les reivindicacions estudiantils. Les mobilitzacions d'ahir a la tarda en solidaritat amb els estudiants van tornar a convertir el centre de Barcelona en un camp de batalla, amb corredisses, assetjament policial indiscriminat i violència sistemàtica contra els manifestants, però també contra periodistes i ciutadans que no tenien res a veure amb la mobilització. Moviments socials i populars de caire molt divers han condemnat l'actuació dels Mossos i s'han solidaritzat amb les víctimes, al mateix temps que exigien responsabilitats.

---------------------------

Minoritaris?

El professor Manuel Delgado, en representació del conjunt de professors/es i membres de la comunitat universitària que recolza els i les estudiants, assenyalava ahir al programa de Josep Cuní, la perversitat de les argumentacions que s'esgrimeixen per justificar l'actuació policial, havent de recórrer a discursos propis del franquisme que es consideraven oblidats i donant la raó a tots aquells qui pensaven que les protestes pacífiques eren ingènues.
Mira també:
http://www.roigesfera.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reaccions a la repressió a la Roigesfera
22 mar 2009
No la coneixia aquesta web!
Re: Reaccions a la repressió a la Roigesfera
22 mar 2009
Ni falta que feia.
Re: Reaccions a la repressió a la Roigesfera
23 mar 2009
Perquè? a mi em sembla força interessant
Re: Reaccions a la repressió a la Roigesfera
23 mar 2009
Doncs , perquè aquesta gent ha votat/fet campanya pel Saura.
Euia es part del problema.
No es pot estar als dos cantons de la barricada.
Re: Reaccions a la repressió a la Roigesfera
23 mar 2009
aquesta web és d'euia? n'estàs segur?
Sindicato Sindicat