Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Setembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
19 mar 2009
Comunicat d'Esquerra Unida i Alternativa davant les càrregues policials a les manifestacions d'estudiants
Davant dels fets succeïts ahir la Permanent d’EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:

1.- Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes carregues policials indiscriminades. Vol destacar, també, l’actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d’EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials.

2.- Fem nostre el comunitat d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA (AJ-Joves d’EUiA) d’ahir, on es criticava al Rectorat de la UB per demanar la presència policial a la universitat i on es demanava l’aclariment de la intervenció policial, dins i fora de la Universitat.

3.- L’actuació policial d’ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s’ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de que disposem, són greus i inacceptables.

4.- És necessària una investigació ràpida que aclareixi tots els fets. Les situacions viscudes han de tenir transparència, i és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.

5.- El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

6.- El Govern d’Entesa està sustentat per una base social i electoral popular. Actuacions policials, com aquestes, generen perplexitat, desconcert i rebuig de sectors juvenils, socials i d’esquerres, que han de fer reflexionar al Govern i a la Coalició.
Mira també:
http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=772

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
19 mar 2009
Em sembla un toc d'atenció bastant fort a ICV i al PSC.

Llàstima que no siguin prou valents encara.
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
20 mar 2009
Aneu a cagar amb els vostres comunicats retòrics i plens d'incoherència. El que heu de fer és trencar aquesta merda de coalició estalinista que heu fet amb els repressors d'en Saura el podrit i abandonar el govern feixista que està portant el país, mica en mica, cap a un carreró sense sortida. Plegueu, ja heu demostrat que no sabeu què collons fer amb el poder. No heu canviat absolutament res. Heu continuat amb les polítiques neoliberals de sempre, hem enfortit la repressió, esclaus de la banca, incapaços de fer cap gest decisiu per trencar amb el capitalisme caduc i agònic. Ens esteu portant cap a la dictadura, i l'únic que se us acut és aquesta MERDA de comunicat absurd i fals, que sembla escrit per un robot obsolet.
REpeteixo: aneu a cagar!!
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
20 mar 2009
Responsabilitats de les càrregues policíaques agressives i violentes

Aquesta proposta presentada per Francesc Matas Salla no ha estat acceptada per la permanent d’EUiA, que ha adoptat un comunicat que es pot veure a la web EUiA i al bloc Bastida d'EUiA, els punts cabdals de la discrepància són els # 1, 2, 7 i el 8.


Proposta de posició d’EUiA sobre les responsabilitats de les càrregues policíaques agressives i violentes a les manifestacions d’estudiants


Davant dels fets succeïts ahir, la Comissió Permanent d´EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:


EUiA...

1 Som en contra de l’aplicació del Pla Bolonya, i considerem que cal la dimissió del rector de la Universitat de Barcelona.

2 Rebutja i denúncia les càrregues violentes agressores i indiscrimades dels Mossos d’Esquadra, el matí d’ahir 18 davant la Universitat, i al vespre a la Via Laietana.

3 Ens solidaritzem i posem a la disposició de tota la gent agredida i contusionada. Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes càrregues policials indiscriminades.

4 La direcció d’EUiA empara directament a les persones agredides, entre elles dos membres joves del Consell Nacional, així com un membre de la pròpia Comissió Permanent.

5 La permanent acorda que EUiA, amb les seves persones diputades, senador, i coordinador, acompanyin i personin a la declaració de denuncia de la gent afiliada agredida.

6 El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

7 Les responsabilitats operatives i polítiques son inexcusables i inajornables.

8 Considera que la coalició ICV-EUiA no pot seguir a la conselleria d’Interior. Ho fa inviable aquestes condicions de pràctiques d’ordre públic, agressives, violentes, i la imatge deplorable entre el jovent i la ciutadania treballadora. Per tant així ho traslladarà a la direcció de la Coalició, i al govern de la Generalitat.

9 Felicita a tota la seva afiliació i gent amiga d’EUiA, que va participar pacífica i cívicament a les manifestacions.


Barcelona, a 19 de març de 2009.

http://francescms.blogspot.com
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
20 mar 2009
Després de tot el que ha succeït en els últims 2 anys i en particular ahir, seria bastant incomprensible que EUiA no abandonés la coalició. Només falta ser prou valents com per fer-ho.
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
20 mar 2009
sou massa covards per no trencar amb ICV
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
20 mar 2009
l'únic que s'espera d'EUiA és que trenquin amb ICV. Mentrestant són igual de responsables de la repressió que hem patit els estudiants. Per molts comunicats que facin. Només demostren el seu cinisme i la seva falsedat. No sou d'esquerres, no enganyeu a ningú
no ho enteneu
21 mar 2009
ELS QUE MANEU ELS MOSSOS SOU VOSALTRES, VOSALTRES ELS MANEU, EN EL PERCENTATGE QUE SIGUI, VOSALTRES SOU ELS SEUS JEFES, ELS QUE DECIDIU QUI ELS DIRIGEIX, QUE FAN O NO FAN, VOSALTRES ESTEU AL GOVERN

EL COLMO DE L'ABSURDITAT FER UN COMUNICAT AQUI
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
22 mar 2009
tot i que qualsevol excusa es bona per atacar a una colla de botiflers com ICV (per cert que el Puigcercos d'ERC, m'ha semblat que defensava més fort als mossos que no pas en Saura).

Crec que es una tramapa atacar a ICV per aquest fet. Els mossos que son de dretes la major part, i els seus representants sindicals, de molt més que dreta. Estan buscant aquesta situació per fer saltar al Saura. Volen la impunitat, son un actor politic que está aprofitant les manifestacions per possicionar la gent al seu favor i en asenyalant al cap politic ICV. I tot i que son responsables de moltes coses, algunes d'elles d'ocultar la veritat. ICV està lidiant amb un cos que està ple de gent que reclama la impunitat absoluta per fer el que vulgui, contra que vulgui.

Així doncs, jo opino que la palanca es jugar a desprestigiar als mossos, que fan molta feina ells solets, pero si enfoquem a un altre cantó, guanyaran legitimitat. I si guanyen la batalla de la legitimat fent el que fan amb ICV, preparem-nos quan hi hagi el PSC.

Tot i que no m'agradi la llei com s'enten actualment, es millor marc intentar que els mossos es dobleguin a ella, per que si no estem perduts. Ja veieu com van dient que si tants ferits a cada manifestació, i sempre tenen un munt de ferits.

Si fos real, a aquest ritme en una setmana els tenim a tots a la UVI.
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
22 mar 2009
I no demanen la dimissiò del Saura?
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
22 mar 2009
molt d'acord amb "opinio diferent". Per di algú fent una anàlisi seriosa de la situació.
Article d'organització GOVERNAMENTAL
22 mar 2009
- Des del 2003 a les darreres eleccions a la Generalitat, així com a moltes altres convocatòries de divers àmbit, el PCC/EUiA es presenta conjuntament amb PSUC/ICV formant la coalició "ICV-EUiA".

- ICV-EUiA és 'partit' de govern a nivell autonòmic com a mínim, com ho podria ser a nivell estatal o de la nostra ciutat homònima.
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
22 mar 2009
Libero, comets alguns errors.

PCC/EUiA? A euia hi ha molta més gent (psuc viu, por, independents...) i suposo que quan poses PSUC/ICV et refeixes al PSUC històric, que legalment és "propietat" d'ICV.
Re: Posicionament EUiA sobre les càrregues policials
23 mar 2009
Lo mes coherent per part de ICV seria disoldre i integrarse en el PSC. Com no ho faran, lo coherent per part de EUA seria trencar amb ICV. I si no ho fan, lo coherent per part del PSUC seria trencar amb EUA.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more