Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Fotos: La marxa contra el desallotjament de la UB acaba amb una brutal càrrega [Apoptosis]
19 mar 2009
DSC02301.jpg
mani2.JPG
mani_bo.jpg
mossos_bo.jpg
mossossenyora.JPG
pancarta3_bo.jpg
pancarta4_bo.jpg
pancarta_bo.jpg
portalangel.jpg
portalangel.jpg
vialaietana_bo.jpg
vialaietana_bo.jpg
DSC02318.jpg
DSC02318.jpg
Milers de persones ens vam concentrar ahir a la Plaça Universitat per a mostrar el nostre rebuig contra el desallotjament del rectorat ocupat de la UB i contra la brutalitat i impunitat amb la qual van actuar els mossos.

Poc després, vam iniciar una marxa espontània per carrer Pelai cap a Plaça Catalunya, en la qual es cridaven consignes com: “fora els mossos de la universitat” o “Bolonya s’aprova a cops de porra”. Els mossos rodejaven la marxa i 14 furgones seguien els nostres passos per darrere. Es va intentar baixar per les Rambles i els mossos van realitzar la primera càrrega.

A l'arribar al Portal de l’Àngel els mossos seguien impedint el pas i es van fer diverses assegudes com a protesta. Es va seguir cap a Plaça Urquinaona girant per Laietana. Durant la marxa, diversos grups d'afinitat van realitzar pintades en les quals es llegia “fora els mossos” o “no a Bolonya”.

A l’intentar girar cap a la Plaça Sant Jaume, els mossos van tornar a carregar i aprofitant els cops, les furgones que seguien la mani van baixar per Via Laietana amb l'objectiu de dispersar-nos. La gent es va acumular als laterals de Via Laietana, on es van viure moments de molta tensió i van iniciar una brutal càrrega que ens va obligar a entrar als carrerons del Born i del Gòtic. S'intentava mantenir la calma i no córrer, però el fet que des d'ambdós extrems de la mani s'estigués carregant ho va dificultar. Ja als carrerons, la gent es dispersava, ja que passaven les furgones i els mossos per tot arreu.

Carrer princesa, Santa Maria del Mar o el Forat de la Vergonya eren alguns dels punts on ens anàvem concentrant. Es van barricar alguns carrers, movent contenidors, tanques, cadires, etc. Va haver-hi moltxs ferits. La premsa burgesa parla d'un nen de 10 anys i un periodista, però evidentment van ser molts més els quals van necessitar ajuda mèdica. Entre ells, un noi al que van rebentar l'ull i una noia a la qual li van donar un brutal cop de porra entre les cames.

Ja en els carrerons la gent corria d'un costat a un altre intentant defensar-se amb tot el que es trobaven pel camí. La brutal violència que es va exercir en tot moment per part dels mossos és una mostra més de l'intent de silenciar i reprimir qualsevol amenaça contra l'estat repressor. En aquest moment, està tenint lloc una manifestació pel centre de Barcelona d'estudiants i professors i les facultats de Filosofia, Geografia i Història així com el rectorat, romandran tancats fins al dilluns.

Col·lectiu Autònom de Contrainformació Apoptosis

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat