Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : educació i societat : guerra
La campanya “Desmilitaritzem l’Educació” denuncia la presència de l’exèrcit al Saló de l'Ensenyament de Barcelona
17 mar 2009
Mes de quaranta entitats vinculades al foment de la Pau i l'educació participen en la campanya Desmilitaritzem l'Educació amb l'objectiu d'impedir la presència de l'exèrcit en espais educatius
LOGO2.jpg
Barcelona, 17 de març de 2009

Un any més, les forces armades han estat convidades a participar al Saló de l'ensenyament, que se celebra a Barcelona entre el 18 i el 22 de març. La campanya “Desmilitaritzem l’educació” considera que la seva presència en aquest esdeveniment educatiu és inadmissible, perquè els valors que transmeten les institucions militars -obediència, disciplina, patriarcat, androcentrisme o el recurs a la violència-, contradiuen els valors vertebrals recollits en la LOE que han de regir l’educació del jovent: autonomia, esperit crític, responsabilitat, empatia, diàleg o solidaritat.

La propaganda que el jovent rep del Ministeri de Defensa és enganyosa, desprèn una imatge idíl•lica de la vida militar i edulcora el paper de les forces armades espanyoles en els conflictes bèl•lics. Amb això, l’exèrcit és presentat gairebé com una ONG d’ajut humanitari, la qual cosa oculta el seu rol de defensa d’interessos més espuris. L’exèrcit espanyol, amb la seva presència en els espais educatius, pretén potenciar l’eufemística “cultura de la defensa” i “l’esperit militar” entre la joventut per millorar la seva deteriorada imatge pública i pal•liar les actuals dificultats de reclutament.

La campanya vol manifestar el seu més ferm rebuig a la presència de l’exèrcit als espais educatius, com el Saló de l'Ensenyament, i insta al Departament d’Educació, en qualitat de coordinador, i a la Fira de Barcelona i a la direcció del Saló, en qualitat d’organitzadors, a retirar la invitació de les forces armades per a les edicions d’enguany i les properes.

Les armes no eduquen, les armes maten!

Us adjuntem el manifest de la campanya.

Per a més informació:
Llum Pellicer, tel. 93 302 76 06 / 660.45.63.71 Jordi Calvo: 93 317 61 77 / 658.04.18.18
desmilitaritzem ARROBA gmail.com
Mira també:
http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/?p=433

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La campanya “Desmilitaritzem l’Educació” denuncia la presència de l’exèrcit al Saló de l'Ensenyament de Barcelona
17 mar 2009
I les armes dels Mossos no? Cal recordar casos concrets? això no que toca de massa a prop, oi?
Massa coherència per vosaltres?
Sindicat