Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : educació i societat
[AEP] Comunicat de l’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes sobre els fets del 13 de març a la UPF
16 mar 2009
Ahir 13 de març de 2009 van succeïr fets molt greus al sí de les instal·lacions de la Universitat Pompeu Fabra, sobre els quals l’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes vol pronunciar-se en els següents termes:

Volem condemnar de manera enèrgica l’entrada de policia a la Universitat per intervenir en protestes pacífiques i que en cap cas han suposat un perill per a les instal·lacions. L’actitud fatxenda i violenta que va comportar es va traduir en estudiants i estudiantes que no van poder estudiar a la seva biblioteca o accedir a les seves pertinences, professors que van quedar atrapats en els seus despatxos i altres alteracions de la normalitat acadèmica en ple horari d’obertura del Campus.

Volem denunciar la brutal càrrega policial que va tenir lloc a l’exterior de la Universitat Pompeu Fabra contra estudiants que estaven concentrats de forma pacífica, i que va fer desencadenar una sèrie d’aldarulls en què alguns participants a les protestes, a títol individual, van respondre amb una agressivitat que lamentem. Hem pogut constatar com la resta de participants procurava frenar les actituds més agressives. La responsabilitat d’aquests aldarulls i també de la violència exercida pels Mossos d’Esquadra, en qualsevol cas, és del rector de la UPF, Josep Joan Moreso, del rector en funcions, Jaume Casals Pons, i del Consell de Direcció.

Volem mostrar la nostra solidaritat amb els i les periodistes que van ser increpats pels Mossos d’Esquadra per haver pres imatges que eren testimoni de com duien a terme el desallotjament i la càrrega només pel fet que se’ls pot identificar. Insistim en la necessitat de la defensa de la llibertat de premsa i exigim que el Cos de Mossos d’Esquadra deixi treballar els i les periodistes sense coaccions.

A la llum d’aquests fets, l’AEP - Associació d’Estudiants Progressistes exigeix:

- La dimissió del rector Josep Joan Moreso tan bon punt prengui possessió oficialment la setmana vinent, amb tot el seu Consell de Direcció.

- Una disculpa pública del rector de la UPF, Josep Joan Moreso, i del rector en funcions en el moment de l’entrada policial, Jaume Casals Pons.

- La garantia que no s’obrirà cap procés penal ni administratiu contra cap estudiant o estudianta participant a les protestes.

Barcelona, 14 de març de 2009

AEP-Associació d’Estudiants Progressistes

www.aep.cat / aep ARROBA aep.cat
Mira també:
http://www.aep.cat
http://www.aep.cat/spip.php?article295

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [AEP] Comunicat de l’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes sobre els fets del 13 de març a la UPF
16 mar 2009
Sí, sí, per això vau trucar als Mossos vosatres mateixos no? Per reprimir les minories "violentes".

AEP SOU ELS GOSSOS DE L'ESTAT!
Re: [AEP] Comunicat de l’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes sobre els fets del 13 de març a la UPF
16 mar 2009
Ostres, un altre que no sap llegir, i que li agrada molt difamar!
Sindicat Terrassa