Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : educació i societat
Comunicat de l’AEP davant del referèndum d’estudiants del 26 de febrer i del Claustre del 5 de març a la Universitat de Barcelona
16 mar 2009
Des de l’Associació d’Estudiants progressistes volem expressar el nostre reconeixement al Claustre realitzat el passat dijous 5 de març. En el segon punt de l’ordre del dia on s’havia de votar la pregunta del referèndum realitzat el 26 de febrer “S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?”, van haver prèviament 30 intervencions, en les quals professorat, alumnat i PAS van expressar les seves opinions. Aquestes omplien un ampli ventall que va des de la defensa més absoluta de l’EEES fins a la crítica més aferrissada del mateix. Considerem que <b>aquest debat és una mostra de la diversitat d’opinions que hi ha dins la comunitat universitària entorn la implementació de l’EEES i per tant, també una mostra del profund, ampli, i necessari diàleg</b> que cal tenir. Es remarcable també la reiterada menció en les intervencions cap al finançament que actualment rep la Universitat de Barcelona.

<b>Des de l’AEP creiem en les assemblees com a òrgan legítim de participació de l’alumnat</b>. Alhora també sabem que es necessària la participació dels estudiants als òrgans de govern de les universitats per tal de fer-hi sentir la veu del nostre col·lectiu i de saber de primera mà les decisions que es prenen i que ens afecten directament. <b>Apostem per un model assembleari de participació, indestriable de la participació institucional</b>. No entenem per tant, actituds com la del passat dijous, on després de la convocatòria d’un referèndum i un claustre, en el qual s’havia de votar la pregunta d’aquest referèndum, on els representants dels estudiants havíem de dir el SI perquè és aquesta la resposta de més de 10.000 estudiants de la UB, un grup d’ells marxés de la sala, ja fos per no votar allò a que està obligat democràticament pel resultat del referèndum, o per considerar antidemocràtiques certes decisions del Rectorat.

Tot i així volem manifestar que:

- <b>Per part de l’equip de govern i la mesa del Claustre es va interpretar un buit legal de forma interessada, impedint un recompte total dels vots dels 90 estudiants</b>. Així, es facilità que els representants dels estudiants que estiguessin en contra de la decisió presa en el referèndum no haguessin de votar allò democràticament escollit per l’alumnat.

- <b>Per part dels estudiants, i en general tots els claustrals, hi va haver una manca de compromís i responsabilitat</b>, doncs l’assistència al Claustre és un deure de tots els que han estat escollits democràticament. És estrany que més del 50% d’estudiants membres del Claustre hi assisteixin, i això també ha impedit un recompte de vots estudiantils favorable al SI.

- <b>Més de 10000 alumnes de la UB van participar en el referèndum dut a terme el 26 de febrer, realitzant un acte democràtic amb escassos precedents</b> en la nostra universitat. Un 20 % de participació és una xifra per estar orgullosos com a col·lectiu. Les darreres 3 eleccions estudiantils ens donen unes dades de participació ridícules, al voltant del 7%.

- Les xifres de participació en aquest referèndum demostren una amplíssima majoria, d’entre <b>l’alumnat que es preocupa dels afers universitaris, favorable a iniciar un profund procés de debat i definició de la situació actual a la universitat pública</b>, al marge de les pressions de l’agenda política i de les intencions interessades del sector empresarial, per a consolidar aquesta com a autèntic servei públic, de qualitat i d’accés universal.

Barcelona, 12 de març de 2009

AEP-Associació d’Estudiants Progressistes

www.aep.cat / aep ARROBA aep.cat
Mira també:
http://www.aep.cat
http://www.aep.cat/spip.php?article293

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Comunicat de l’AEP davant del referèndum d’estudiants del 26 de febrer i del Claustre del 5 de març a la Universitat de Barcelona
16 mar 2009
Clarets, són els clarets,
diuen que tots som violents...

GUERRA SOCIAL
Re: Comunicat de l’AEP davant del referèndum d’estudiants del 26 de febrer i del Claustre del 5 de març a la Universitat de Barcelona
16 mar 2009
aquet d'aquí dalt no sap llegir xD
Sindicat