Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[passi de documental i debat]Port de Barcelona 1976-1988
15 mar 2009
Arrenquem de l'oblit la lluita dels estibadors del Port
cartell_xerrada_Port.jpg
Xerrada-debat enmarcada en la presentació de "Luchas autónomas en los años 60" (un llibre, un arxiu i una pel·li)
amb la presència d'un ex-estibador
miguel garau (co-autor del llibre)
pepe rovira (participant del documental)

Dimecres 18, a les 19.00 al Centre Cívic de La Barceloneta, c/Conreria 1-9
M: Barceloneta


http://labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Arrenquem de l'oblit la lluita dels estibadors del Port
18 mar 2009
Xerrada-debat: Arrenquem de l'oblit la lluita dels estibadors del Port
+ Presentació del projecte 'Autonomia obrera. Lluites autònomes als anys setanta' (un llibre, un arxiu i una pel·lícula)
+ projecció del documental de Falconetti Peña

Des de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta i l'AAVV l'Òstia us convidem aquest dimecres 18 de març a les 19hal centre cívic de la Barceloneta a una xerrada-debat sobre la lluita dels estibadors del Port de Barcelona: una de les lluites obreres autònomes més importants durant els anys setanta i fins ben avançats els 80, caracteritzada per unes vagues enginyoses i tenaces, una organització assembleària i horitzontal i una gran solidaritat entre companys i també amb altres causes.

Avui, un ERE penja sobre els estibadors, fruit del procés de privatització del Port aprovat el 2003 per la Coordinadora, històric sindicat dels estibadors que va passar de ser un mer transmissor de les decisions preses des de baix, a ser una entitat dirigida des de dalt. Ara, els treballadors del Port han perdut la protecció davant de l'acomiadament aconseguida gràcies a una incansable lluita de molts anys. (Per més informació sobre l'ERE i el paper actual de la Coordinadora, cliqueu aquí , article publicat al Masala). Arrenquem de l'oblit una de les experiències de lluita més potents d'aquesta ciutat com a revulsiu per als conflictes actuals.

La xerrada-debat està emmarcada en la presentació del projecte 'Autonomia obrera.. Una intervenció política sobre la memòria' (un llibre, un arxiu i una pel·lícula). Presentaran el Pepe Rovira, participant al documental; el Miguel Garau, autor del capítol sobre la lluita del Port en el llibre 'Luchas autónomas en los años setenta' (Espai en Blanc coord., Ed.Traficantes de Sueños); i un ex-estibador molt actiu durant els anys de les vagues.

Us esperem!

LA BARCELONETA ES REBELA!
Sindicat Terrassa