Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: criminalització i repressió
Mantenir qualsevol grau de nuesa és una activitat? Ofèn a tolerants?
11 mar 2009
Prescindir de convencionalismes i tabús socials respecte de cobrir el cos humà té costos, com bé saben les dones que han volgut lactar en públic o que volen prescindir del sostenidor o totes les persones que desitgen prendre el sol o la fresca sense fronteres tèxtils, ni haver-se de dirigir al gueto.
L'educació que s'imparteix no és universalista ni oberta. Es fa donant als infants la visió interna d'una determinada cultura, amb els tabús, les repressions i les tradicions de creences particulars, a despit que tingui molts elements contradictoris respecte d'altres cultures. En aquest sentit qualsevol cultura pot esdevenir una pesant llosa o un mur infranquejable.

Pot ser una llosa quan impedeix a les persones que hi pertanyen de fer accions o de contradir determinades repressions o tabús fortament arrelats, tot i que puguin ser ben irracionals o fruit d'una religió particular imposada a sang i foc.

Pot esdevenir també un mur infranquejable pel que fa a la relació entre les diferents cultures o entre persones que pertanyen a diferents cultures.

La culturocràcia és un tret primitiu, antidemocràtic i irracional pel qual les persones que ostenten els diferents poders, -probablement amb l'íntim convenciment de les veritats de la cultura a la qual pertanyen i sense capacitat de veure-hi més enllà-, exigeixen tothom l'acompliment cultural dels costums, dèries, valors, repressions, tabús, etc., al gruix de la societat.

Per aquest tret culturocràtic s'explica perfectament que determinats membres de cossos de policia cerquin armes en contra de persones que mantenen la nuesa i que tractin de cercar la manera de continuar imposant el tabú social en contra que potser els afecta particularment amb especial virulència. Si no hi ha llei que prohibeixi la nuesa en públic simplement en cerquen alguna que els vagi prou bé de citar o bé interrompen el dret per suposades queixes o, simplement, per suposats aclariments o identificacions inútils. Les seves accions repressives arriben a la platja, on pretenen que les persones que no vulguin usar banyador es dirigeixin al gueto de la Mar Bella, lloc preparat pel col·lectiu naturista. Segons sembla per desvestir-se a la platja deu ser obligatori ser "naturista" i compartir la seva definició de naturisme i nudisme. Sembla que fora del naturisme sigui impossible la convivència entre persones respectuoses i tolerants, usin o no banyador. Condemnen també a grups on hi hagi persones que voldrien prescindir del banyador a desintegrar-se, a reprimir-se o a desplaçar-se al gueto naturista de la Mar Bella.
Aquells qui han de vetllar pels suposats drets de les minories, són massa sovint els braç executor de la dictadura cultural.

Amb exhibició de falsa cultura democràtica i d'enganyosa mostra del respecte dels drets civil a la nuesa, justament reconegut pel Tríptic de Barcelona, es va perpetrar dins de l'Ajuntament de Barcelona una planificació per reprimir la nuesa d'un ciutadà que ja havia adquirit una certa fama pels seus passejos nus. Aquesta planificació tracta les persones que mantenen la nuesa natural com a incíviques que "ofenen o mensytenen els drets dels altres". Esquizofrènia institucional, que persegueix un dret que alhora reconeix. Culturocràcia que impedeix de reconèixer-se a sí mateixos com a ents que reprimeixen les llibertats, tot i omplir-se la boca amb la mena de llibertat vigilada i culturocràtica que propugnen.
Han pres l'article 63.1b de l'Ordenança de Convivència té per objectiu garantir el dret a que es puguin expressar les conviccions en espais públics, sense rebre ofenses o mostres de mensteniment de la resta de societat (suposadament majoritària). A aquest article li han volgut donar una forçada i tramposa interpretació contrària, li han donat la volta com un mitjó. Amb aquesta tergiversació del sentit original resulta que allò que cal és respectar les suposades conviccions de la suposada majoria alhora que s'impedeix d'expressar les de les suposades minories que hauria de protegir.
De tota menera els haurem de felicitar per premiar una comparsa nua en una rúa de Carnestoltes d'aquest any.
Mira també:
http://www.webpersonal.net/addan/indexcat.htm
http://es.groups.yahoo.com/group/Gent-d-Accio-Nudactiva/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat