Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Clot-Camp de l'Arpa] Convocatòria per l'assemblea de suport a la lluita contra Bolonya
10 mar 2009
Convocatòria al barri del Clot-Camp de l'Arpa per a realitzar l'assemblea en suport a les estudiants en lluita contra el Pla de Bolonya. Hora i loc: Divendres 13 de Març al c/ Sibèlius nº3 a les 20h
CONVOCATÒRIA A L'ASSEMBLEA

La Universitat està amenaçada. Tot just fa 1o anys , es firmava la Declaració de Bolonya, declaració que aplicarà l'EEES (Espai Europeu d'Educació Superior), que sota els arguments d'una pretesa mobilitat vol reformar les estructures de la universitat -tant a nivell de plans d'estudis com de concepció del paper que ha de tenir la universitat- per subordinar l’ensenyament superior al teixit econòmic. D’aquesta manera s’obre la porta de la Universitat a les empreses, i els plans d’estudi es veuen supeditats als beneficis privats, les empreses es colen a les institucions universitàries i els estudiants s’hipotequen amb beques-prèstec. Els valors clàssics del model de gestió privat entren a les aules, i el nostre aprenentatge es converteix en un objecte al servei de l’eficiència, la competència, la capacitació, la flexibilitat; en vés de convertir-se en una eina de coneixement, de formació crítica, de transformació social. De manera subtil els primers anys, i de manera descarada els últims, les institucions (des de l’Organització Mundial del Comerç fins els Rectorats de les Universitats) han imposat un model que suposa una agressió molt greu als serveis públics i els drets socials.

Ara que tot el dia veiem com aquest model que està en crisi no es sosté sobre cap valor humà, sinó sobre valors purament especulatius, ens preguntem si l’educació ha d’estar al servei d’aquest sistema, que posa els beneficis d’uns pocs al centre de la seva activitat, o al servei de la societat sencera i del seu progrés constant. Volem exigir també que en nom de la modernitat, de la qualitat o de l’eficiència no se’ns faci retrocedir. Sabem que l’ensenyament de qualitat és un dret universal, que no se’ns ha regalat. Les lluites socials l’han conquistada, i és precisament des dels barris, des d’on s’han impulsat, s’han sostingut, i s’han vençut aquestes, i per tant des d’on s’han de defensar.

Per tot això, des del barri del Clot-Camp de l’Arpa ens veiem en la necessitat d'actuar davant d'aquesta mercantilització de la Universitat i per això veiem crucial organitzar-nos en assemblea per a donar suport a les mobilitzacions estudiantils, perquè entenem que l’educació pública és una cosa de totes i tots i per tant la seva defensa també. Per aquest motiu convoquem una assemblea el Divendres 13 de Març a les 20.00h al carrer Sibèlius nº3 (Local de l'AVV).

Ara o mai, des de tots els fronts, ATURAREM BOLONYA!

No a l’Acord General del Comerç de Serveis, No a l’Espai Europeu d’Educació Superior, No a la Llei Orgànica d’Universitats, No al Reial Decret...

NO a la Privatització de l’Ensenyament Superior
SÍ a una Universitat Pública i de Qualitat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat