Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Nou Barris] Àgora al carrer sobre l' estat de l' ensenyament i el Pla Bolonya
10 mar 2009
L’Àgora : Un espai de debat públic i permanent a Nou Barris

Dissabte 14 de març a les 12 h. us convidem a passar per l’Àgora a la marquesina de la Via Júlia (sortida metro Via Júlia), on parlarem sobre l’educació amb la Isabel Benitez (expedientada de la UAB), la Rosa Canyadell ( USTEC) i la Consol Casal (professora d´ensenyament mitja) , algún membre de CGT ensenyament, estudiants universitaris, dels institus del barri...
agora.jpg
Debat al carrer: reformes educatives, ensenyament superior i Bolonya

La crisi està a l’ordre del dia, ara és fàcil veure que les nostres vides cada cop esdevenen més difícils. Les privatitzacions, és a dir, el pas a mans privades de les empreses que ofereixen bens públics perjudica a amplis sectors de la societat , mentre beneficia tan sols a uns pocs, els propietaris d’actius financers i empresarials.

Ho hem pogut veure amb la desregulació del mercat de l’habitatge i amb la sanitat pública.... l’escanyament de finançament que pateix, el qual es tradueix en uns serveis cada cop més precaris .

Ara és el torn del setge a l’educació pública que en l’àmbit universitari es materialitza amb el Reial Decret de Graus, el procés de Bolonya, que modifica l’estructura de les carreres en base a una suposada convergència europea i desmantella i acaba amb la política de beques per a les famílies menys afavorides.

Dins de l’educació secundària trobem la LEC ( llei d’ensenyament superior de Catalunya) llei bessona al Reial Decret que atorga competències empresarials als directors dels centres i aposta clarament per reforçar el finançament a l’Escola concertada en detriment de l’Escola pública.

Especialment escandalós és el cas del Batxillerat nocturn, ja que en base a una suposada “racionalització de l’oferta de places” s’estan tancant classes i negant la possibilitat de matricular-se a nombrosos alumnes des del curs passat, tot amenaça que en el decurs d’un parell d’anys es decidirà acabar amb els cursos de tarda.

Veïns i veïnes, com veieu les perspectives educatives de la nostra societat no són pas bones, es per això que aquest dissabte 14 de març a les 12 h. us convidem a passar per l’Àgora que versarà sobre l’educació, a la marquesina de la Via Júlia.

Us hi esperem .
Mira també:
http://trobadaaltenativa9barris.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa