Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
09 mar 2009
Nota d'Alerta per l'amenaça de presó imminent contra un defensor de Collserola
logo_10dies_pistacho.jpg
A partir d'avui, 9 de març, el Jutjat numero 1 d'Esplugues pot decretar l'ordre de recerca i ingrés a presó, per període de 10 dies, contra un veí d'Esplugues de Llobregat i membre de la Plataforma Popular contra el pla urbanístic Caufec.

Han destrossat la falda de la muntanya i on veuran els beneficis els veïns i veïnes d'Esplugues?


El Pla Caufec, o Porta Barcelona, ha destrossat ja l'espai natural que bona part del veïnat d'Esplugues exigia protegir. Agrupats en la Plataforma Popular contra el pla Caufec, han posat al descobert les hipocresies que s'amaguen en suposats plans de foment econòmic, de creació de llocs de treball, etc. Ara, la realitat ja és evident: a punt d'iniciar-se la fase d'edificació, la falda de la muntanya de Sant Pere Màrtir, visible des de l'entrada Diagonal de Barcelona, és un mar més de carrers de ciment, per a fer-hi casetes per a milionaris i per a l'especulació. En el cas de tenir jardiners, de ben segur els contractaran en precari i amb enganys com els veïns de Sant Just, en vaga des de fa mesos per un conveni digne.

L'origen d'aquesta situació : 60 euros front milions en especulació

En els més de vint anys de lluita, d'assemblees, manifestacions, dossiers, accions, preguntes al ple i ocupacions, concerts, dinars populars? els companyes i les companyes opositores al pla Caufec han demostrat, a més de tenir raó, que per sobre de tota amenaça de repressió, existeix la dignitat del qui no es ven. Del qui no està disposat a vendre el seu entorn natural, ni tampoc la seva llibertat.



60 euros o 10 dies de presó

En una de les tantes accions en que els activistes per defensar l'espai natural d'Esplugues han realitzat, els Mossos d'Esquadra van iniciar un procés penal que ha dut a un dels nostres companys a la paradoxal situació d'haver de pagar una multa de 60 euros o, en el cas de no fer-ho, ser empresonat durant 10 dies.

Així de clar ho ha fixat el Jutjat Penal núm. 1 d'Esplugues que assegura que, a partir d?avui, 9 de març, dictarà ordre als Mossos d'Esquadra perquè procedeixin a empresonar aquest company nostre, veí teu, ciutadà d'Esplugues, amic de la natura i enemic de l'engany, l'estafa i l'especulació.

Durant els propers dies, Esplugues, Barcelona, i altres pobles i ciutats seran escenari de la resposta a aquesta situació del tot injusta. Apel·lem a tu, que coneixes bé l'hipocresia imperant que justifica destrosses urbanístiques amb muntatges mediàtics i grans titulars, a tu, que has vist com en els darrers mesos els milions de l'erari públic se'n van als bancs per salvar especuladors i estafadors, a tu, que desitges que les coses canviïn per, com a mínim, no veure que els qui han estat donant la cara per totes nosaltres durant tants anys, siguin empresonades i tot continuï igual.



Suma't a les mobilitzacions solidàries amb la Plataforma Popular contra el Caufec. Denúncia l'especulació, l'estafa immobiliària i l'engany de l'Ajuntament. Crida amb nosaltres que ja n'hi ha prou d'hipotecar el nostre futur : prou especulació i prou repressió !



Alerta Solidària fa una crida general a la mobilització si es fa efectiva la detenció i empresonament del company d'Esplugues.



Alerta Solidària fa una crida especial al conjunt de l'Esquerra Independentista a organitzar la mobilització, a reforçar la lluita d'Esplugues contra el pla Caufec i els seus responsables polítics.


Defensar la Terra no és cap delicte !
Prou especulació ! Prou repressió !
Mira també:
http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=416
http://alespenespunyalades.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
09 mar 2009
Calleu mossos!!!
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
09 mar 2009
calleu mossos? aquí que està passant?
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
Jo, que formo part de l'entramat de l'esquerra indepe, cada cop m'estar quedant més clar que no ho he pogut fer millor.
Pel que sembla, la desmembració i autodissolució dels moviments socials més agitadors estar portant a diversa gent d'aquests mateixos moviments a atacar constantment al moviment polític i social de l'esquerra indepe, l´únic que pel que pel que sembla segueix estant de peu i creixent.
Si creieu que seguint criticant, difamant i creant rumorologia en contra nostra us afavoreix, seguiu fent-ho. Però crec que ni us afavoreix a vosaltres ni ens debilita a nosaltres.

El millor que podeu fer és intentar ser el que vau ser fa uns anys i no passar a ser opinadors amargats sense futur polític i social.

Espero que torneu a ser quelcom, perquè totes ens necessitem.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
Sí, sí, martí majoral, tu vés ficant gent a la presó. La feina ben feta!
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
Em dic Guifré Rodes. Em pots dir com et dius tu, que vas donant noms sense tenir gaire idea de res?
Si vols quedem un dia i t'explico la història real del que estàs dient o, com a mínim, intenta per tu mateix verificar la informació que t'ha arribat.
Si em dius el teu nom, número de telèfon o mail et faig arribar la informació, encara que estaria millor quedar en persona.
Ho dic de debò.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
Mossos no, brigada d'informació de la Nacional.

Com us vegi a alguna mani us trencarem la cara, maderos.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
sense futur, i el vostr que sera el de aixala i companyia, os espera erc., o be con el colom ciu, nomes recordar qu,alcolom el va defemsar el arau, ahon es el colom i ahon es el rnau, segurament vosaltrees parlareu amb el colom i ractareu de seguir difaman i trattan de marginar al arnau. expliqueu q va pasar amb el viment de defesa de la terra. ni infiltrats major ni infiltarts menors. aupa aranau.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
Mira Guifre, abaixa els fums, que la superbia aquesta de que l'EI és l'únic moviment que està dempeus és perque els teus propis et fotin de collejas. I si a sobre això ho dius en una acció on els que estan encausats tenen d'EI el que jo de mossèn ja la ceguesa és màxima.

Però quantes tonteries s'han de llegir, i a sobre poses el nom!? t'hauràs quedat agustíssim i la teva parrafada fot vergonya aliena. Creix passarell, que el teu sectarisme ha quedat retratat i de pas deixes als que dius defensar al nivell del teu avantguardisme d'estar per casa.

Per cert, amunt els d'Esplugues i tots els que lluiten
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
10 mar 2009
Suposo que no t'has llegit els comentaris i per tant, no respondré amb la mateixa mala llet que ho has fet tu "realment patètic".

El tema és que aquí hi ha gent que no estar parlant del pla caufec o del tema de les penes-multa, sinó que s'estar parlant d'altres coses ja superades.
En base a això, és que estic parlant i no a la lloable feina de molta gent que no estar dins l'EI.
Estar bé que em tatxis de sectari agafant la única frase que si l'extreus de tot el paràgraf ho pot semblar, però igualment demano disculpes si sembla que ataco a tothom que no forma part de l'EI.
Només he escrit per a que aquesta gent que segueix difamant calli o s'informi. En cap cas ho he fet per molestar a ningú més.
I sí, poso el nom. Vull deixar clar que jo no m'amago darrere d'un àlies per a dir segons què.

PD: Per cert, no deus conèixer gaire el cas d'Esplugues. Si no et fa res, pregunta si hi ha gent de l'EI encausada.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
11 mar 2009
Si, he respost amb mala llet i en calent perque hi ha coses que em desesperen, el to de la teva posterior resposta fa que el moderi, però simplement em posava a l'alçada del teu anterior comentari.

El cas és que no entrar al drap d'aquesta manera a comentaris d'indymedia és una cosa que hauries de saber, i més amb l'assumpte que suposo et refereixes alguns comentaven. En aquest lloc pot opinar qualsevol i dir el que li roti en nom del que li roti, sense ser cert i sense representar res més que el comentari d'una persona. El teu comentari cau en la trampa, i l'únic que fa es tirar més benzina al foc, a sobre parlant en nom d'unes sigles-moviment o com li vulguis dir per posar-les per sobre de la resta per un comentari absurd de ves a saber qui, i des d'una prepotència sectària, si, sectària, acusar a qui no està en el teu grupet de ser molt pitjor o està per sota de. No m'ho invento allà està escrit. No se si has pensat que el mateix mecanisme que tu fas de generalització el poden fer d'altres i per tant et poses a l'alçada. I en el fons es compleix l'objectiu dels provocadors de desvirtuar el sentit original d'aquesta notícia com estem fent ara.

Però ja posats entre-m'hi. Ni acuso ni no acuso a l'EI ni a ningú, no vaig posant unes sigles per davant ni per darrera, no tinc aquest pensament gregari de diferenciar a la gent per si milita amb mi o no, ni de definir una línia entre ells i jo, sinó pel que fan. Dient respondre a provocacions el millor que s'ha de fer és no caure, i molt menys donant noms i cognoms d'aquesta manera. No és cap prova de valentia, perque no és el lloc per donar-les, sinó potser d'ingenuitat, estant les coses com estan i sent aquesta pàgina el que és.

La gent que difama o desinforma no deixarà de fer-ho, és aquest el seu objectiu, això no vol dir que no s'hagin de contestar parides però simplement desmentint les mentides sense incloure atacs gratuits com el teu a tots els que no són d'unes determinades sigles, perque deixen entreveure masses coses i perque ja comencen a cansar. Sobrava i sobra, perque alguns que estem per sobre d'aquestes parides ja ens escalfem. I encara que no hagi estat la teva intenció la prepotència del to, l'avantguardisme i el creures millor que la resta surt per tots els cantons del que has escrit, i no generalitzaré amb tots els que estan allà dins, però es veu clar que alguns dels que esteu allà teniu aquesta actitud i per desgràcia cada cop me l'estic trobant més.

Estic molt més asseventat del cas d'Esplugues del que et pots pensar, i és per això que em fa gràcia que en la notícia d'un "veí d'Esplugues" alguns entrin a parlar de sigles o a veure qui la té més grossa, quan si coneixessis a aquest veí....és igual.

Que en d'altres accions d'aquest cas hagi hagut gent implicada de l'EI, molt bé, no ho he criticat mai, jo també hi he estat en el tema Caufec quan he pogut, no tinc cap problema en que hi siguin. El problema és veure que enlloc de considerar que hi ha gent considerem que hi ha gent de, i aquí està la clau per on patineu molts, que no es veu moltes vegades que feu les coses per simple solidaritat sinó en defensa d'unes sigles, per després tirar-ho en cara o fer-vos un "curriculum" de "l'EI estava allà". La solidaritat quan comporta interès ja no és solidaritat, i el cas Caufec porta dècades i l'EI ha aparegut fa molt poquet i ningú ha vingut a dir que si nosaltres fa uns anys pim o pam, per tant, una mica més d'humiltat.

Sobre intents d'apropiació de mil mogudes l'infern n'és ple, però aquesta tàctica de dir que si l'EI o sino l'EI comença a cansar, i cada cop te la trobes en més casos, per alguns serà mostra del seu creixement per mi també d'una línia avantguardista que detesto, i fa un tuf de tàctica leninista que ja l'hem viscut moltes vegades. No veig a ningú més amb aquestes ànsies per marcar distàncies entre nosaltres i la resta, per vendre sigles, aquest rotllo autoreferencial d'alguns no el compartiré mai. Considerar que les mogudes valen per si les fan tal o qual no m'entra al cap, si no vols ser considerat sectari no et comportis com a tal, no parlis en nom de res, ni acusis com acuses, i sobretot respecteu a la gent que no vol entrar-hi en aquest joc malaltís de vendre organització-sigla enlloc d'idea.

És la meva humilt opinió. Per cert, anarquista per servir-lo, on milito, és el que menys importa.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
12 mar 2009
Molt bé.
Només un parell de coses. Si totes les que "militem" poséssim el nom i l'adreça de mail, segurament cada cop seria més difícil per a les intoxicadores fer-ho, ja que quedaria clar que qui no el posa busca el que busca. Això suposant que tant tu com jo creiem que Indymedia hauria de ser una eina important i molt útil, però que ara estar sent utilitzada d'una forma incorrecta.
A més, posar el nom no és ingenu, crec jo, ja que si ho dius per a no ser identificat per segons qui, la identificació no la faran per indymedia, sinó per si et mous o no ho fas a la pràctica, no escrivint coses vàries a una pàgina. El problema que tenim és que ens han instal·lat la por fins i tot de la nostra pròpia ombra i així ens va.

Per altra, no pretenc a entrar a debatre sobre l'apropiació de les coses, però deixa'm dir-te el que jo crec: el problema recau en que l'EI té una mica més de força que uns anys enrere i que per tant, es fa notar més. I el problema és que com ens fem notar en un espai que ja tenia "propietaris", ara hi ha friccions entre els uns i els altres. Sembla que no veiem més enllà de fotre-li les culpes a aquells que no són els nostres.
Nosaltres, l'EI (tinc tot el dret a parlar sobre una de les moltes coses amb les que m'identifico, només faltaria) no ens apropiem de res, sinó que lluitem al costat d'altres col·lectius o moviments i, resulta, que fem el mateix que ells, o sigui, manifestem de forma explícita el que fem. Però com tots els altres.
I aquí ve el quit de la qüestió, crec jo: la diferència és que nosaltres creiem que només amb individualitats no aconseguirem gaires coses i que, per tant, hem de crear una identitat, més o menys oberta, que faci que la realitat social, econòmica, relacional...comenci a canviar, ja que considerem que si volem canviar la societat no podem dicotomitzar entre individu i societat, sinó que el canvi s'ha de fer de forma gradual en els dos sentits i, per tant, hem de crear un espai social a on els individus que en formen part s'hi puguin identificar. Suposo que tu no hi estàs gaire d'acord i per tant creus que són els individus, cadascun per la seva banda, el que canviarà el món. I per mi això és una contradicció del vostre plantejament, ja que si que us uniu per a fer les coses i, per tant, tot i que digueu que no li poseu nom, sí que esteu creant identitat. El mateix que fem nosaltres.

I per mi sí que és important a on milites o treballes i poc important si ets anarquista, indepe o comunista. De la mateixa manera que és important la feina pràctica que fas i no pas la ideologia que defenses. És que ser anarquista no és identificar-se amb quelcom? Quan tu dius que ets anarquista no t'estàs identificant de la mateixa manera que quan jo dic que sóc de l'esquerra independentita?
I igualment, que jo m'identifiqui amb l'EI i tu amb l'anarquisme, deixa clar que fem una feina coherent amb allò amb el que ens identifiquem? Jo ser la feina que jo faig i, tot i no ser perfecta, totalment coherent i tot el que vulguis, ser que treballo per a quelcom (i ho podries comprovar). En canvi, com que tu no t'identifiques de cap manera, jo no ser si amb qui parlo treballa o no.
Aquest és el problema d'Indymedia o, potser, la seva virtut.
Re: [alerta solidària] Un veí d'Esplugues, opositor al Pla Caufec, sota amenaça de presó des d'avui
12 mar 2009
Ah!!I m'he deixat un comentari per a l'un.
Si toques a algú a una mani, no et preocupis que potser et quedaràs a gust, però que nosaltres també ho farem amb tu.
Amb tu no pretenc apropar postures desgraciat. I la resposta serà immediata.
Això és una amenaça directa, senyor un.

Guifré
Sindicato Sindicat