Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Crònica 8 març tarragona
09 mar 2009
Feia molts anys que al Camp, coincidint amb la jornada del Dia de la Dona Treballadora, la lluita feminista, o de l'alliberament de gènere, no sortia al carrer. Ahir, convocades per Cau de Llunes - AFRT, conjuntament amb col·lectius de l'Esquerra Independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista, més d'un centenar de persones van manifestar-se a Tarragona sota el lema "Dones, la crisi ens fa més precàries". Durant tot el dia, es van realitzar actes a la capital del Tarragonès, els quals s'iniciaren amb uns tallers durant el migdia al Passeig de les Palmeres. Un dinar al Casal Popular Sageta de Foc, un espectacle de clowns i una sessió de música jamaicana, a càrrec de Game Over Selectors, a l'Ateneu Popular l'Espina, precediren la manifestació que arrencà de la plaça de Verdaguer i acabà amb la lectura del manifest a la portal de Consistori tarragoní.
8març-tarragona.jpg
8març-tarragona1.jpg
Passades les sis de la tarda, i després que agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, identifiquessin a les organitzadores dels actes en motiu del Dia de la Dona Treballadora, arrancava de la plaça Verdaguer de Tarragona, una manifestació sota el lema "Dones, la crisi ens fa més precàries" que significa la recuperació reivindicativa d'aquesta data internacional a les nostres comarques. 130 persones, segons les organitzadores, vinculades als col·lectius de l'Esquerra Independentista i dels sindicats CGT i Co.Bas, participaren en aquesta manifestació que transcorregué la Part Alta de la ciutat.

Durant el recorregut, es cridaren lemes com ara "sense les dones no hi ha revolució" o "violència masclista, violència feixista" i es desplegaren dues pancartes des de la façana de l'Ateneu Popular L'Espina i una de les torres romanes ubicades a la plaça del Rei, que aixecaren els aplaudiments de les participants a la marxa. Els lemes esgrimits durant la manifestació i el manifest llegit a les portes de l'Ajuntament, posaren l'accent en el fet que la lluita de la dona no passa per mesures que busquen una igualtat formal, sinó per un canvi de mentalitat i estructura social que produeixin una igualtat efectiva. En aquest sentit, el lema de la manifestació d'ahir es basava en el fet, que la lluita del "nou femenisme" va lligada a la lluita contra el capitalisme, ja que, segons les organitzadores el patriarcat és un producte del sistema capitalista. "Igual com lluitem per combatre el capitalisme, hem de combatre el patriarcat i el masclisme, ja que, amb simples reformes no es pot garantir la justícia social i la igualtat efectiva de gènere. Cal construir una nova dona".

A part de la manifestació, Tarragona acollí durant tot el dia diferents activitats entorn a la lluita feminista. Al migdia, es realitzà al passeig de les Palmeres uns tallers sobre la situació de la dona i la lluita feminista. En acabar, es realitzà un dinar popular al Casal Popular Sageta de Foc, on hi participaren una trentena de persones. I un pèl més tard, a l'Ateneu Popular L'Espina, es feu un espectacle de clown i una sessió de música jamaicana que anà a càrrec de Game Over Selectors, actes que serviren per finançar la manifestació de la tarda i les activitats que du a terme el col·lectiu feminista revolucionari Cau de Llunes.
Mira també:
http://www.pobleviu.cat
http://www.pobleviu.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa