Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Presentació de Los pulsos de la intransigencia (Lemoniz, Leizaran, Itoiz) amb l'autor Juantxo Estebaranz
09 mar 2009
divendres 13 de març a les 19'30h. a Can Vies (Sants-BCN)
dissabte 14 de març a les 18'30h. a l'Anònims (Granollers)
cartell 13març2009.jpg
Parlar de Lemoiz, de Leizaran o d'Itoiz és referir-se a oposicions ambientals, però també a conflictes que han superat aquest enquadrament per convertir-se en fites centrals que han modificat els temps i les prioritats dels agents polítics.

Acompanyant a aquests conflictes (sorgits a la dècada dels setanta i que arriben fins als nostres dies) podrem assistir al canvi en els paisatges mobilitzatoris bascos, a la renovació dels objectius dels moviments, a la incorporació de nous coningents socials o a les evolucions del ventall de pràctiques militants.

En el decurs d'aquests tres episodis ha estat crucial la contribució d'un sector anticapitalista autòcton que a través precisament d'aquestes lluites s'ha anat vigoritzant com a tal fins a prendre la forma d'una comunitat de lluita que fa de la seva oposició al projecte modernitzador inherent al capitalisme, la seva força identitària.

Una contribució que habitualment és ignorada o rebutjada per la història política dels cronistes habituals o d'aquells qui des de sectors antagonistes magnifiquen la rellevància de certes pràctiques armades i que ofereixen un relat simplificat dels esdeveniments, afiançant un record sobre aquestes lluites que subratllant una lògica dual s'oblida de la rica heterogeneïtat que les ha caracteritzat.

Més informació:
Manifestació en defensa del territori i contra la política ambiental de la Generalitat http://22marc2009.blogspot.com/

Un activista en defensa de Collserola 10 dies a la Model per insubmís a l’especulació i a les penes-multa http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=416

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat