Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
después de un día lleno de noticias pienso oportuno informar en este medio de lo acontecido en el claustro de la Univesitat de Barcelona.

1---> El claustro comienza con una gran absentismo por parte de profes, pas y estudiantes, pero se llega al quorum mínimo.

2---> El contexto es peligrosamente favorable a los estudiantes que ya llegan con unos 90 votos asegurados a la votación.

3---> El rector se saca de la manga la invalidación de los 90 votos estudiantiles, para hacer validos solo los votos de los estudiantes que estan en el claustro unos 30 y pico es decir cambia 90 por 30 y pico.

4---> La mayoria de estudiantes desalojan el claustro indigandos por la actuación del rector. Quedan sólo 18 pertenecientes en su mayoria a la AEP.

5--> Se efectua la votacion tras largas intervenciones que destilaban hipocresia y casiquismo: 126 votos dicen NO a la paralización, 35 dicen Si a la paralizacion (de ellos 17 son profes y pas), y 4 votos son en blanco.

6--> segundos mas tarde sale el comunicado del rector, que obviamente ya tenia preparado.

http://www2.ub.edu/comunicacions/cgi/principal.pl?fitxer=noticies/notici

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
si, si, ens l'han clavat, peró están cagats de por i només fan que regalar-nos arguments.
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
A veure, s'ha de reconeixer que tampoc és gaire regular això de dir:

Encara que no estiguin presents, compten els 90 vots.

Les votacions són presèncials, i malauradament no ho hem pogut colar...

De totes formes, quants estudiants hi havia en total? Perqùe m'estranya molt que hi hagués 18*2=36 estudiants...
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
no sé si algú es pensava que aquestes votacions servirien d'alguna cosa.
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
no entenc perquè no hi van anar els 90 estudiants, si tan important era la votació...
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
el tema, és que als cartells que va fer la UB deien que si la participació era superior al doble de les eleccions d'estudiants, el resultat del referèndum substituiria el dels estudiants al claustre. Per tant tots els 90 vots dels estudiants havien de ser per la paralització.

De que serveix sinò el referèndum?
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
Sí, però si els estudiants no van a votar, és una mica forçat pretendre que comptin els vots.

Quants van ser els estudiants que van marxar?
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
Igualment no serviria de re, els consells aquests estan fets i dirigits pels rectors, gairabe dos tersos dels representants depenen del rector per ser alla, per tant estan a les seves ordres, Almenys aixi es a la UPC, i l'altre ters es per la resta. Tot esta fet per a que ells guanyin i nosaltres perdem, l'unic cami es l'acció i la lluita.
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
Agafant les normatives en ma: Per votar al claustre hi has de ser present, a més a més és obligatòria l'assistència dels claustrals al claustere, per tant els cartells de la UB no mentien, si tothom segueix la normativa hi havia 90 vots al claustre assegurats.

Aqui hi ha un doble joc per part de tothom.
Hi ha molts estudiants que no van voler assistir a la votació per que el seu vot no comptés.
Per altra banda, els estudiants de SEPC, que no eren majoria a dins la sala, van ometre la seva responsabilitat encomanada en un referendum de votar al claustre el que el resultat de Referendum. Per no parlar del paperet que van fer dabant els mitjans per protestar per aquesta "falta" democràtica. Portaven els papers abans de que s'informés que els estudiants no presents no serien comptats per presentar-se dabant les cameres i fer el paperet d'ultrarevolucionaris amb la posterior sortida de la sala.

Tota la "campanya" orquestrada des del SEPC per els referendums sobre l'EEES és només una campanya de publicitat sense cap mena d'interes per aturar la reforma amb efectivitat. Un comportamentmolt propi del SEPC si tenim en compte altres precedents.
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
agafant la normativa diu clarament que el referendum substitueix els vots dels claustrals estudiants. Llavors si hi ha claustrals que no van al claustre treuen vots als estudiants, com per exemple el representant de uld que va marxar pk el seu vot no contes com un no.
De que serveix fer un referendum si despres no s'apliquen els vots directament.

els estudiants del sepc (que eren la majoria dels estudiants dins la sala )van optar per no seguir el joc del rectorat i marxar. Cosa que també van dir que farien l'aep ... però al darrer moment van anar a votar ...

la gent del moviment estudiantil ja sap qui fa feina i qui no ... sense mes comentaris ...
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
1r. Hi havia un buit legal i el rector ha aprofitat per portar-lo al seu interés. Que hi fóssis present no vol dir que controlis les lleis de les que parles. Es podría impugnar als jutjats, però quant aquests resolguèssin ja seria massa tard i per tant no cal fer desgastos innecessàris. De fet agafant el reglament en mà, si que hi ha aquesta indefinició, però si agafem el significat literal del que si que està determinat literal en el referèndum substituía el vot.

O és que algú es creu que té algun sentit fer una normativa on el referèndum no substitueixi el vot dels estudiants i després aquests puguin evitar un resultat indesitjant faltant al claustre?

2n. Si en fem una lectura política obviament està claríssim que serveix. Hem fet el referèndum amb més participació de la història de la UB. No n'hauriem d'estar orullosos tots els movilitzats i transmetre-ho als companys que van anar a posar la papereta a la urna?

3r. Estava clar que el referèndum no aturaria el procés, ni un ni 10 referèndums, però s'havia de provar. PER TOTS ELS MITJANS! AIXÒ NOMÉS HA FET QUE COMENÇAR!
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
Primer, la teva responsabilitat és acatar el resultat que els estudiants han decidit. Això de dir "no assisteixo perquè el meu vot no compti" és una autèntica manca de respecte per allò que una majoria ha votat.

Segon, tal i com està reglamentat, duplicar la aprticipació en les eleccions estudiantils significa substituir la seva decisió.

Tercer, suposo que a aquestes alçades ningú confia ni en la "bondat", ni en el "respecte democràtic" del rectorat per a l'aplicació del plà. No sé tu, però sempre cal contemplar tots els escenaris possibles abans de que succeixin per intentar poder estar a l'alçada.

Quart, el que tu li anomenes paperet, jo li anomeno exercici de dignitat. No estar disposat a entrar en aquest joc, on ells mateixos perverteixen les seves normes, diu molt. També de certs claustrals que no són del SEPC precisament i que van estar valorant seriament la possibilitat de fer el mateix, d'aixecar-se i marxar (i això els hagués honrat, i no cal que digui noms). Desconec perquè no ho van fer (m'ho imagino), però bé, el problema no és aquest, el problema de fons és la trista actitud del rectorat, aquí és on hem d'incidir.

Cinquè, això que tu anomenes "trista campanya", està servint precisament com ahir per evidenciar per quin procés antidemocràtic i en contra de la voluntat estudiantil s'està aplicant aquesta reforma, serveix per evidenciar el rebuig dels estudiants, per fer pedagogia que som una part fonamental en la construcció d ela universitat (i que en canvi ningú ens ha preguntat res), ... A més, els referèndums i especialment els bons resultats fins ara no haguessin sigut possibles sense l'incansable treball de les assemblees de facultat. I es que no cal pensar d'una manera o d'una altra per entendre que tenim dret a decidir quin model educatiu volem, o no?

PS: Oh gran profeta, ens dius com s'atura la reforma amb efectivitat? ho dic per què milers d'estudiants dels Països Catalans i d'arreu de l'estat en general, del SEPC, d'assemblees de facultat, etc. portem mesos trencant-nos el cap... Així doncs, quin és "el camí"?¿?¿?

PS2: per més info, comunicat del SEPC arran del claustre d'ahir:

http://sepc.cat/veure.php?id=535
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
la gent és una mica tonta o k?
Didac Ramirez, el Califa
06 mar 2009
A un país oriental hi havia un Califa,
que es va inventar un codi molt "chulo"
I el poble, agraït, li va dedicar aquesta cançó:

Segons l'article primer
el Califa està obligat
a tractar l'administrat
com si fos home de bé.

I mana l'article set
que el qui faci tripijoc
se li fot cop de garrot
i a la garjola de pet.

El quinzè, oli en un llum,
diu que se l'empalmarà
el qui gosi adulterar
els articles de consum.

I hi ha articles molt bufons,
com el vint que deixa clar,
que tothom es pot queixar
si li "apreten" els cordons.

Però el califa sempre en pot fer cas omís,
per això s'ha inventat l'article vint-i-sis...

Califa ! Si que ens ha tocat la rifa.
Califa ! Ets el rei de l'enganyifa.
Califa ! Tu sí que ho tens ben montat.
No siguis bèstia califa,
no siguis bèstia califa,
que pots sortir-ne escaldat.

- Doncs, no està quedant "chulo"
ni res aquest xotis, nano...
- Home, queda una mica de l'Empordà ...
- Ei ! I que diu l'article vint-i-sis ?
- Vostè és tonto, oi ?

Diu l'article vint-i-sis,
que en un cas de compromís,
el Califa pot si cal,
refregar-se l'engonal
i passar-se pels "dellonses"
totes les lleis del país.

- Ep ! I el poble ?
.
Al poble que el donin pel ...
shubi dubi vava
que ja té les conferències
de Sant Vicenç de Paül.

A... mén ...
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
En cap moment he difamat en contra del referendum, la meva signatura consta com un dels solicitants. A més a més considero un orgull pertanyer a un colectiu d'estudiants que va votar masivament, en comparació amb la resta d'exercicis democràtics de la Universitat.

Per aclarir les coses:

Reglament del claustre, que té vigència en qualsevol afer que passi al Claustre

Article 19.3
El vot és personal i indelegable.


REGLAMENT D’ELECCIONS A ÒRGANS COL·LEGIATS I REFERÈNDUMS DE
L’ALUMNAT DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
(Aprovat pel Plenari del Consell de l’Alumnat el 4 de desembre de 2007)
(que regula les eleccions dels estudiants i en aquest cas el Referendum)

Article 55.1
El resultat del referèndum substituirà, en els òrgans de govern corresponents, els vots que
correspondrien als representants d’estudiants, sempre que la participació sigui igual o superior
a la participació electoral estudiantil en aquell àmbit en cadascuna de les eleccions mitjançant
les quals se’n van escollir els representants.

Amb els reglaments a la ma, qui no assisteix al caustre no vota, per molt que el seu vot estigui predefinit en un Referendum.

El problema aqui és que en fer el reglament d'eleccions en cap cas es va considerar que es pogués utilitzar per canviar el vot si no s'asisteix al Claustre. És una normativa recent, hi ha redactors d'aquesta que encara volten per la Universitat i reconeixen haber omés aquest punt en l'analisi de les diferents circumstàncies possibles.

Un altre problema és la manca de sancions en l'omissió de les pròpies responsabilitats com a representant dels estudiant, en la que tots els no assistents al claustre van caure en no assistir-hi.

Com a un dels representants dels estudiants al Claustre la meva decisió en el Claustre va ser la de votar per el SI emés pels estudiants al Referendum i per tant quedar-me a la sala i personar-me per la comptabilització del meu vot exercint la meva responsabilitat com representat dels estudiants de la meva facultat.
Altres van decidir, ja perque no estiguessin d'acord amb votar SI o en la interpretació feta pel Rectorat de les normatives de no exercir el seu vot en aquell Claustre.
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
Algú pot dir quantes persones van marxar?
Eren els de FNEC i SEPC, no?
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
06 mar 2009
van ser els del sepc
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
07 mar 2009
què tontos la mare que us va fotre!
això a la upc no ens passarà
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
08 mar 2009
Els de la FNEC van marxar abans pq els seus vots no comptessin pel si. Els del SEPC es van negar a fer comptar els seus vots ni no havien de valdre els 90 que corresponien pel resultat del referèndum.

Els de l'AEP al principi van dir que tampoc signarien perque comptés, però ja se sap que quedar malament amb el poder és massa per ells.
Re: Tongo a la UB Els estudiants no pintem res!!!
09 mar 2009
A mi qui em sembla que ha quedat malament després de tanta parafernàlia no és precisament l'AEP, que és l'únic sindicat que ha portat al Claustre de la UB l'opinió expressada per l'estudiantat (que a més coincideix per la resta).

La resta és posar per davant interesssos partidaris per sobre de l'opinió dels milers d'estudiants que han votat pel SÍ i els centenars que han currat per a que aquest referèndum fos un exit.
Sindicat Terrassa