Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
solidaritat des de Terrassa amb l'estudiant en vaga de fam
05 mar 2009
SOLIDARITAT URGENT AMB L’ALUMNE EN VAGA DE FAM
I
AMB LES 6 EXPULSADES DE LA UAB
El passat 23 de febrer, en Tomàs, alumne de la UAB i membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, inicià una vaga de fam que encara dura. Aquesta és la resposta a tota la repressió que ha exercit la universitat contra aquelles estudiants que s’han mobilitzat durant aquests últims anys per aturar l’anomenat procés de Bolonya. La decisió d’aquesta vaga ha estat molt meditada i és la resposta a la poca voluntat negociadora de la institució.
A més, des de dijous al vespre fins dilluns passat i cada vespre des que dura la vaga, membres de seguretat privada van impedir l’accés a l’edifici d’estudiants, on es troba el noi, a les persones que anaven a informar-se sobre l’estat de salut d’en Tomàs, i fins i tot van impedir l’accés a la seva família.
Des de Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa volem denunciar la repressió que reben les estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona en resposta a la seva lluita i el seu rebuig a l'anomenat procés de Bolonya. Aquest és un procés que amaga la privatització de l’ensenyament superior, la desaparició de carreres, la modificació integral dels plans d’estudis, amb la baixada de la qualitat dels continguts i desenvolupant màsters amb l'objectiu de ser competitius al mercat laboral enlloc de potenciar l'esperit críti,.(sempre amb més despeses per a l’alumne i limitant l’accés a la universitat a rendes altes), a més d’altres repercussions.
Aplicant un reglament franquista de l’any 1954, la UAB ha expedientat 28 alumnes i a més a més, a 15 d'ells se’ls denúncia penalment per injúries a la institució i desordres. La universitat comença una cacera de bruixes per tal de silenciar un moviment que anava creixent, com es veia amb les ocupacions del novembre i desembre passats i amb les reiterades accions i mobilitzacions que encara es duen a terme a la UAB; la UB; la UPF; la UPC; la UdG; la Universitat Rovira i Virgili (URV); la Universitat de València (UV); la Universitat d'Alacant (UA); la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Illes Balears (UIB) entre d'altres, com també algun institut de secundària (IES).
El passat mes de desembre la Universitat Autònoma expulsava a sis d’aquestes 28 persones expedientades per les diferents mobilitzacions que es van dur a terme el passat 2008 al recinte universitari. Aquestes demanaven un referèndum vinculant sobre l’aplicació del procés, un reconeixement públic del dèficit de la universitat, explicacions per la càrrega dels mossos del 4 de març del 2008 i l’aturada dels nous plans d’estudi per tal de poder dur un debat real en el si de la comunitat universitària entorn el futur de l'ensenyament públic.
L’estratègia de l’any passat era atemorir per desmobilitzar les estudiants amb càrregues policials, amenaces d’expedients acadèmics i de processos penals. Aquest any les amenaces s’han fet efectives mostrant la gran universitat democràtica catalana, que expulsa a 6 alumnes amb unes lleis franquistes, que demana diverses intervencions policials i de membres de seguretat privada i que intimiden alumnes i professors que demanen un diàleg previ a la implantació de Bolonya o que participen en les diferents mobilitzacions. A més a més, des de la institució de la UAB s'estan duent a terme mesures coactives com el silenciament de la vaga de fam, la censura mediàtica o el tall del finançament als diferents col·lectius que lluiten contra l'aplicació de l'EEES (Espai Europeu d'Ensenyament Superior).
Per acabar, volem mostrar tota la nostra solidaritat cap a totes les represaliades en la lluita per l’aturada d’aquest procés, i en especial amb les 6 persones expulsades i amb el company en vaga de fam. I volem mostrat tot el nostre suport a les demandes de: un referèndum vinculant sobre l’aplicació d’aquest pla d’estudis, la reincorporació dels 6 alumnes expulsats, la retirada dels 28 expedients, la retirada de l'acusació penal per part de la UAB i l'arxivament d'aquesta als 15 estudiants i un procés de moratòria que permeti a la comunitat universitària debatre sobre com s’apliquen els canvis i en general el futur de la Universitat Pública.

SOLIDARITAT AMB LES ESTUDIANTS EN LLUITA!!!

PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA: ATUREM EL PROCÉS DE BOLONYA!!!!!




Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa, març del 2009

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more