Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[Apoptosis] Aplaçat el judici laboral de l'Amadeu Casellas contra el CIRE. cat/cast
03 mar 2009
La nova data és el 13 de Març a les 9.30h. Una sentència favorable podria crear jurisprudència en la lluita contra el CIRE.
_MG_4276.jpg
cat-
Avui 3 de Març, estava convocada una concentració davant el jutjat social de Ronda St.Pere per recolzar a Amadeu Casellas en les seves reivindicacions laborals des de dins de la presó. Una trentena de persones estaven concentrades amb diverses pancartes al carrer del jutjat mentre d'altres esperaven a l'interior de l'edifici per entrar al judici. Era important la presència de persones del grup de recolzament ja que el judici es volia fer a través d'una videoconferència. El jutge ha al·legat que "per motius de seguretat" l'Amadeu no podia sortir ni assistir al seu propi judici, encara que ell és el denunciant.

A l'interior de la presó, Amadeu va treballar com a paleta oficial de primera contractat pel CIRE. Aquest organisme és el que controla tots els llocs de treball dels presos, als que utilitza per explotar i treure el màxim rendiment. En aquest cas, a l'Amadeu només li pagaven 72 euros al mes per la meitat de la jornada, sense seguretat social i vulnerant les mesures de seguretat necessàries per la seva tasca. La seva reivindicació no és un cas aïllat, ja que molts presos es troben en aquestes condicions i si la sentència fos favorable podria crear jurisprudència. No és fàcil pels presos defensar els seus drets laborals, i més quan la empresa que els explota és la mateixa en qualsevol lloc de treball que puguin tenir a la presó.

Finalment no s'ha celebrat el judici perquè, segons el jutjat, la videoconferència no s'ha pogut realitzar per motius tècnics, encara que la pressió de la concentració i de la gent que volia entrar a la sala, potser ha fet que escollissin una altra data. Segons l'advocat de l'Amadeu, ell hauria de tenir dret a estar present al judici, perquè per videoconferència no es pot defensar en les mateixes condicions. Per això es convoca de nou a totes les persones solidàries que acudeixin al mateix lloc el divendres 13 de Març a les 9.30h. ( Ronda St.Pere, 41 2ª planta).

Han passat alguns mesos des de la llarga vaga de fam que aquest pres va mantindre per exigir la seva llibertat, que legalment ja li pertanyia. Van ser moments de tensió tant per Amadeu com pels seus grups de recolzament, que van multiplicar la seva resposta social amb concentracions i accions internacionalment. Després d'aquests fets, l'Amadeu espera amb impaciència que passi el temps que li van prometre avanç de la seva llibertat. Recordem que les promeses que li van fer van ser verbals i que ara més que mai és necessària la solidaritat, ja que l'Amadeu ha anunciat ja que si no surt en llibertat tornarà a la vaga de fam, i posa com a data límit el 25 de Març per que es materialitzin els primers permisos.

Pel pròxim judici, i amb el temps que hi ha de marge, es vol aconseguir que l'Amadeu estigui present, encara que està previst que es realitzi amb videoconferència i per això és necessari el recolzament a dins de la sala. Encara que l'Amadeu guanyi el judici i no hagi d'enfrontar-se de nou amb el CIRE, milers de presos segueixen patint situacions semblants d'explotació, per això és important guanyar la batalla al silenci.

cast
La nueva fecha es el 13 de Marzo a las 9,30h. Una sentencia favorable podría crear jurisprudencia en la lucha contra el CIRE
 
Hoy 3 de Marzo, estaba convocada una concentración frente al juzgado social de Ronda St. Pere para apoyar a Amadeu Casellas en sus reivindicaciones laborales desde el interior de la cárcel. Una treintena de personas estaban concentradas con varias pancartas en la calle frente al juzgado mientras otras esperaban en el interior para entrar al juicio. Era importante la presencia de personas del grupo de apoyo porque el juicio se quería hacer a través de videoconferencia. El juez ha alegado que “por motivos de seguridad” Amadeu no podía salir ni para asistir a su propio juicio aun siendo él denunciante.
 
En el interior de la cárcel, Amadeu trabajó como albañil oficial de primera contratado por el CIRE. Este organismo es el que controla todos los puestos de trabajos de los presos, a los que utiliza para explotar y sacar máximo rendimiento. En este caso, tan sólo le pagaban 72 euros al mes por media jornada, sin seguridad social, y vulnerando las medidas de seguridad necesarias para su trabajo. Su reivindicación no es un caso aislado, ya que muchos presos se encuentran en estas condiciones, y si la sentencia le fuera favorable podría crear jurisprudencia. No es fácil para los presos defender sus derechos laborales y mas cuando la empresa que les explota es la misma en cualquier trabajo que puedan tener en la prisión. Esta denuncia ayudaría a destapar la explotación que están sufriendo otros presos que se encuentran en la misma situación que Amadeu, y si la sentencia resulta favorable podría servir de antecedente para nuevos casos.
 
Finalmente no se ha celebrado el juicio porque según el juzgado, la videoconferencia no se ha podido realizar por motivos técnicos, aunque la presión de la concentración y de la gente que quería entrar al juicio quizá ha hecho que escogieran otra fecha. Según el abogado de Amadeu, él debería tener derecho a estar presente, pues no puede defenderse en las mismas condiciones. Por eso se convoca de nuevo a toda las personas solidarias a que acudan al mismo lugar el viernes 13 de Marzo a las 9,30h (c/Ronda St.Pere, 41 2ª planta).
 
Han pasado varios meses desde la larga huelga de hambre que este preso mantuvo para exigir su libertad, que legalmente ya le pertenecía. Fueron momentos de tensión tanto para Amadeu como para los grupos de apoyo, que multiplicaron su respuesta social con concentraciones y acciones de forma internacional. Tras estos meses, Amadeu espera con impaciencia que pase el tiempo que le prometieron antes de su libertad. Recordamos que las promesas que le hicieron fueron verbales y que ahora más que nunca es necesaria la solidaridad, Amadeu ya ha anunciado que si no sale en libertad volverá a la huelga de hambre, poniendo como fecha límite el 25 de Marzo para los primeros permisos.
 
Para el próximo juicio, y con el tiempo que hay de margen, se quiere conseguir que Amadeu esté presente, aunque está previsto que se realice por videoconferencia y por eso es necesario apoyo en el interior de la sala. A pesar de que Amadeu logré la libertad y no tenga que enfrentarse de nuevo con el CIRE, miles de presos seguirán sufriendo las consecuencias de esta explotación, por eso es importante ganarle la batalla al silencio.
_MG_4289.jpg
Untitled2.jpg
Mira també:
http://www.llibertatamadeu.blogspot.com/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa