Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar : dones
[Vilafranca] Actes al voltant del dia de les dones treballadores
03 mar 2009
roda8m1.jpg
n1239190562_380766_628885.jpg
untitled.bmp
capcelera.jpg
(nota de premsa)
LA COORDINADORA ANTIPATRIARCAL PRESENTA ELS ACTES AL VOLTANT DEL 8 DE MARÇ, DIA DE LES DONES TREBALLADORES, A VILAFRANCA

Sota el lema "El patriarcat, com el capitalisme, no es refunda, es combat. Dones, la crisi ens fa més precàries", la Coordinadora Antipatriarcal del Penedès formada per Endavant, Assemblea de Joves de Vilafranca (CAJEI), CUP, Ateneu Popular X i La Fornal ha presentat els actes entorn del 8 de març, dia de les dones treballadores.

La intenció de la Coordinadora d'aquest lema és posar de manifest que la qüestió de gènere és indestriable dels interessos econòmics avui en dia, doncs tant el patriarcat com el capitalisme es basa en l'explotació de moltes pels interessos econòmics i polítics d'unes poques. També posen l'accent en que les dones si ja són el col·lectiu més vulnerable en un context sense crisi, ara ho són molt més. La Coordinadora denuncia que les dones no tenen contractes en les tasques de cura d'infants, gent gran i persones malaltes i aquest fet porta a que les dones no cotitzin, tinguin unes pensions més baixes i per tant una situació de precarietat important. Una altra denúncia, se centra en que l'estat ha retallat la inversió en polítiques socials, com la disminució del pressupost de la llei de la dependència, i afirmen que mentrestant s'estan injectant milions d'euros per salvar una banca privada que no vol perdre el ritme indecent de beneficis. En aquest context de crisi argumenten que s'incrementa més que mai el risc de patir violència de gènere ja que la dependència econòmica en la que situa les dones el patriarcat redueix les seves possibilitats d'escapatòria.

Per acabar la coordinadora ha presentat uns punts per a la construcció d'alternatives socials sòlides:

-no més EROs, sí a la nacionalització d’empreses que només generen beneficis per a unes poques. Repartim la riqueza entre totes les que la creem.
-no més apropiació privada dels avenços tecnològics, patrimoni de la humanitat: sí a la reducció de la jornada laboral general i repartiment del treball, que ens permeta a cadascun i cadascuna de nosaltres tindre prou temps per a treballar, gaudir de la nostra família, i organitzar-nos políticament.
-no més direcció privada de l’economia: no ha quedat ja demostrat al llarg de les dècades, que és ineficient? Sí al control obrer de les nostres pròpies vides.
- No a la privatització dels serveis públics, sí a la ampliació fins a cobrir totalment les necessitats bàsiques de tota la classe treballadora.

Per acabar, la Coordinadora ha presentat els actes al voltant del 8 de març, dia de les dones treballadores:


>>Dissabte 7 març

13h Ateneu X: xerrada-taller 'Dones treballadores. Dones transgressores'. Seguidament, fideuà (apunteu-vos a l'Ateneu abans del dia 5).
19:00h Pç Vila: Concentració amb l'acció performativa 'L'insuportable pes del patriarcat'.

>>Diumenge 8 març

19:30h la Fornal: projecció del film 'Agua con sal' de Pedro Pérez Rosado

>>Dissabte 21 de març

19h Casal Independentista el Cep: Taula rodona 'Treball sexual versus prostitució' amb la projecció de fragments del film 'Princesas'.

>>Dissabte 4 d'abril

23h Ateneu X: Cabaret Antipatriarcal. Seguidament, música i festa.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa