Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Egipte barricades - Protesta per tortures a Shubra el Khaima
28 feb 2009
web04.gif
Segons informa El Badeel, diversos ciutadans han realitzat una protesta a les escales del sindicat de premsa de Shubra el Khaima per denunciar assetjament i impunitat policial. Segons asseguren els participants de la convocatòria el cap de detectius de la segona secció de la comissaria de policia de Shubra el Khaima hauria exercit accions d’abús de poder sobre alguns ciutadans en els darrers temps que no haurien estat investigades pertinentment. Segons assegura Muna Said, de 24 anys, l’oficial en qüestió li hauria rasurat el cap i l’hauria amenaçada amb la violació, l’assassinat del seu marit i el segrest del seu fill petit. Segons afirma la jove el seu marit ja no surt al carrer per por a les amenaces rebudes i denuncia la impossibilitat d’emprendre accions legals contra el policia.

D’altra banda, Nora Ahmed, de 34 anys, assegura que el seu germà Gamaal es va negar a col·laborar amb la policia i per això va ser colpejat i torturat. Per això ella va presentar una denúncia al Departament de Seguretat. Quan el detectiu en cap es va adonar d’aquesta denúncia va organitzar un escàndol davant de la cafeteria on treballa el seu germà, arribant a disparar-los amb l’arma reglamentària, pegar i amenaçar amb violació. Nora va demanar una indemnització pels atacs rebuts però el cas encara es troba en el procés d’acusació, tot hi haver passat més de dos anys.

El cap de detectius, segons afegeix Nora, torna a tenir retingut el seu marit des del 8 de novembre, després d’haver estat alliberat breument el 19 de gener. “Hem sabut que està a la presó de Bourgh el Arab sense càrrecs” assenyala Nora. Els manifestants van amenaçar de fer noves protestes davant la comissaria en cas de que no es prenguin mesures jurídiques per dissuadir el detectiu en cap.

Més a: http://egiptebarricada.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat