Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[El Prat Antifeixista] Ple 4 de Març, i activitats del mes.
27 feb 2009
El 25 de gener de 1939 les tropes franquistes ocupaven El Prat. Començaven quaranta anys de dictadura que comportarien la repressió de centenars de pratencs i pratenques. Setanta anys després considerem vergonyòs que no es coneguin les xifres de l’abast d’aquella repressió a la nostra població.
cartell_marc_R.jpg
INICIATIVA POPULAR PER LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

El 25 de gener de 1939 les tropes franquistes ocupaven El Prat. Començaven quaranta anys de dictadura que comportarien la repressió de centenars de pratencs i pratenques. Setanta anys després considerem vergonyòs que no es coneguin les xifres de l’abast d’aquella repressió a la nostra població.

Avui, molta gent de tot l’estat, està demanant un procès obert i exhaustiu de recerca de la memòria històrica d’aquells anys, per acabar amb aquella amnèsia imposada per la transició, i per tal de restituir el nom de tantes persones que lluitaren per la llibertat i contra el feixisme. Considerem una qüestió de dignitat conèixer la veritat del que va succeir en aquells anys a la nostra població, per molt que alguns organismes continuin intentant amagar aquests fets o entorpint les investigacions que es donen.

És per això que un grup de pratencs a títol individual i diverses entitats i col·lectius volem presentar una iniciativa popular al ple de l’ajuntament del mes de març del 2009 per tal de demanar una sèrie d’objectius a complir en aquesta qüestió:

Canviar el nom de tots aquells carrers que tinguin a veure amb personatges relacionats directament amb el franquisme i les seves institucions. No podem permetre que al nostre poble encara existeixin carrers que llueixen el nom de personatges que van ser responsables de la repressió, exili i mort de desenes de pratencs i pratenques.

Esborrar la simbologia franquista que encara perdura a nombrosos carrers. Una de les més evidents, però no la única, la de totes aquelles plaques de pisos construits pel ministeri de vivenda, que encara avui llueixen el jou i les fletxes de la Falange .

Realitzar un acte de desgreuge institucional i públic cap a aquelles persones que van patir la repressió franquista en totes les seves vessants.
Exigir a les autoritats que pressionin a les instàncies superiors necessàries per a que siguin anul·lats els judicis de la legalitat franquista i restituit el nom dels que van patir aquella repressió.

Denunciar com a vergonyòs que en trenta anys de denominada democràcia, les mateixes institucions no s’hagin encarregat ni tansols de conèixer exhaustivament l’abast total de la repressió a la nostra població. Avui, encara no coneixem una xifra total sobre el nombre d’afusellats, de morts a les presons, d’empresonats, de morts i desapareguts al front de guerra, d’internats en camps de concentració, batallons de treballadors i batallons disciplinaris, d’exiliats.

És per totes aquestes qüestions que el proper mes de febrer de 2009 un grup de persones i entitats anirem al ple a demanar la fi d’aquest silenci que ja dura setanta anys. Si vols afegir-te a aquesta iniciativa, fer alguna proposta o aclariment, envia el teu nom o el de la teva entitat a l’adreça: contacte ARROBA elpratantifeixista.cat


Per dignitat i per memòria.
Esborrem el feixisme dels carrers d’El Prat. 70 anys de silenci i prou!

Campanya Esborrem el feixisme. Dignifiquem els carrers!
cartell_4m_R.jpg
Mira també:
http://www.elpratantifeixista.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat