Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Dos presos es fuguen en helicòpter d’una presó d’Atennes
25 feb 2009
La policia grega va rastejar el dilluns àrees rurals buscant a dos condemnats que van fugir d’una presó en helicòpter, per segona vegada en tres anys, causant consternació entre les autoritats, que havien promès millorar les mesures de seguretat.



A més de buscar als escapolits, la policia va arrestar el dilluns a quatre guàrdies de la presó i al pilot de l’helicòpter. Tres alts funcionaris grecs també van ser acomiadats arran del col·lapse de la seguretat en la presó i el ministre de Justícia va exigir que s’investiguin els comptes bancaris de tots els guàrdies que treballaven en l’àrea on estaven presos els convictes.



Vassilis Paleokostas, de 42 anys, un lladre de bancs que és a més un dels convictes més famosos de Grècia, i Alket Rizaj, de 34, van ser recollits per l’helicòpter que va volar sobre el pati de la presó atenesa de Korydallos. Els reclusos van entrar en l’aeronau després de grimpar per una escala de cordes llançada per una passatgera, va dir el ministeri de Justícia. Els guàrdies van disparar i la dona va respondre al foc amb un fusell automàtic. No va haver ferits.



Fa tres anys, Paleokostas i Rizaj van escapar de la mateixa presó, amb el mateix procediment. Paleokostas i Rizaj havien d’haver comparegut el dilluns davant un jutge en relació amb la seva fugida anterior en helicòpter, el 4 de juny de 2006. Aquesta operació va ser tramada pel germà major de Paleokostas, Nikos, un delinqüent convicte que va escapar de la mateixa presó en 1990 . Paleokostas va estar pròfug durant més de dos anys fins que va ser recapturado a l’agost de 2008. Es creu que en aquest lapse, urdió el segrest, al juny de 2008, de l’empresari grec Giorgos Mylonas, que va estar en captivitat 13 dies, fins que la seva família va pagar rescat.



El ministre de Justícia Nikos Dendias va tirar al principal funcionari de seguretat en les presons, a l’inspector general de presons i al director de la presó de Korydallos. Un funcionari del ministeri, que va demanar no ser identificat, va dir que s’estan investigant comptes bancaris de guàrdies de presó doncs es creu que Paleokostas té amagats en alguna part cinc milions d’euros, part del rescat que hauria estat pagat per Mylonas.



Extret de Klinamen
Mira també:
http://www.klinamen.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dos presos es fuguen en helicòpter d’una presó d’Atennes
25 feb 2009
:)
Sindicat Terrassa