Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Egipte Barricades: Protestes estudiantils demanen el final de la presència policial als Campus
24 feb 2009
web04.gif
Segons informa Daily News Egypt:
EL CAIRE: Els estudiants van reiterar dissabte la demanda de gratuïtat de l'ensenyament i la fi de la presència de les forces de seguretat del Ministeri d'Interior en els campus universitaris, durant una manifestació a la Universitat de El Caire.

"Òrgans de seguretat prohibeixen qualsevol activitat política, culturals o intel•lectual dins de les universitats. Volen crear una generació de joves incapaç de dir res, excepte 'sí' a Mubarak pare i Mubarak fill" afirmava durant la protesta Mostafa Shawky, membre del moviment estudiantil Haqqy Socialista. L’estudiant de la Universitat d’El Caire i membre de Haqqy, Ashraf Omar, va dir que la expulsió de la policia dels campus universitaris és la principal prioritat. "Volem vincular els estudiants amb qüestions més àmplies de la societat egípcia.”


“Els estudiants formen part d'una societat i han de participar en la seva vida política. Pel que la nostra demanda més urgent és l’expulsió de les forces de seguretat del Ministeri de l'Interior dels campus de manera que puguem augmentar l'activitat de l'estudiant ", va dir Omar.


Omar va vincular la política nacional del govern egipci amb la seva posició sobre les qüestions regionals. "El règim que ens conté pel control remot dels seus organismes de seguretat és el mateix règim que està posant sota setge de Palestina", va assegurar Omar.

Al voltant de 100 estudiants de diverses tendències polítiques inclòs el Partit Islàmic del Treball, el Moviment Juvenil 6 d'abril, nasseristas i els Germans Musulmans (MB) es van reunir al migdia per prendre part en la protesta. No obstant, lLa majoria dels manifestants provenien del moviment Haqqy, que va organitzar la protesta.


Els estudiants van declarat el 21 de febrer "dia internacional dels estudiants." La data coincideix amb l'aniversari del 21 de febrer de 1946 quan milers d' egipcis es van aixecar - inclosos els estudiants que van marxar a través del Pont Abbas del Caire - es van manifestar contra l'ocupació britànica.

Shawqy posat èmfasi en el paper exercit pels estudiants en una acció de protesta. "El 1977 els estudiants van sortir als carrers a causa de l'augment dels preus dels aliments. Durant el 1989 i 2000 les intifades estudiantils van sacsejar Egipte, mentre que el 2003 les protestes contra la guerra a l'Iraq van ser provocades pels estudiants ", va dir als manifestants Shawqy abans de passar a criticar a l'ordenança executiva que s'aplica sobre la Llei de les Universitats de 1979.

Text sencer imés notícies de lluites socials a Egipte a "Egipte rera la barricada"
http://egiptebarricada.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat