Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
>> Vota en blanc a les eleccions a rector de la UPF
24 feb 2009
El proper dijous 26 de febrer es celebren les eleccions per escollir el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.
Davant d’aquesta nova jornada electoral, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) demana al conjunt d’estudiants de la UPF que votin en blanc, com a mostra de rebuig a les polítiques mercantilistes i prepotents de l’actual equip de govern, capitanejat pel senyor Josep Joan Moreso.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, primera força estudiantil al claustre de la UPF, davant de les eleccions a rector de la UPF volem fer les següents consideracions:

1.- Els anys del govern Moreso s’han caracteritzat per la implantació forçosa de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior
(EEES), on no s’ha tingut en compte l’opinió dels estudiants; ans el contrari, s’ha boicotejat, constantment, la participació estudiantil, esdevenint, així, un procés totalment antidemocràtic i imposat.

2.- El senyor Josep Joan Moreso, candidat a la reelecció, s’ha erigit com el ferm defensor de la mà dura contra els estudiants crítics amb el procés de Bolonya. Constantment ha realitzat declaracions difamatòries contra els estudiants que es mobilitzen en defensa de la universitat pública; ha forçat a la resta de rectors catalans, com a president de l’ACUP, a signar comunicats titllant als estudiants de “violents, minoritaris i incívics”; i no dubta en fer actuar als Mossos d’Esquadra per anul·lar qualsevol protesta que es dóna a la UPF.

3.- El rectorat de la UPF, sota el mandat del senyor Moreso, ha dut a terme una nefasta política lingüística. Les estadístiques demostren que en aquests últims 4 anys l’ús del Català a les aules de la UPF ha disminuït moltíssim, i, a més a més, el rector Moreso es nega a demanar l’acreditació del nivell C de Català al professorat, tal i com es va acordar, fa uns mesos, al Consell Interuniversitari de Catalunya.

4.- L’equip de govern del senyor Moreso menysprea, constantment, les decisions preses pel claustre universitari. D’aquesta manera, s’han incrementat, per la via dels fets consumats, els poders del Rector i del Consell de Govern en detriment del màxim òrgan de representació de la comunitat universitària, el Claustre.

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans fem una crida als estudiants de la UPF a votar en blanc a les eleccions a rector del proper dijous 26 de febrer. Amb el vot en blanc, i la lluita diària, s’aconseguirà aturar les polítiques del senyor Josep Joan Moreso, unes polítiques que pretenen posar la universitat al servei de l’empresa privada, i no pas acostar-la a les necessitats de la societat catalana.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 24 de febrer de 2009
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://assembleaupf.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> Vota en blanc a les eleccions a rector de la UPF
25 feb 2009
No apareix un sol cop en el text la paraula "assemblea". Quina novetat!
Re: >> Vota en blanc a les eleccions a rector de la UPF
26 feb 2009
Es presenta l'assemblea a les eleccions?

no entenc el comentari de l'"un", és tocar els cullons potser?
Sindicat Terrassa