Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Greus disturbis provocats per la policia espanyola a Benimaclet
23 feb 2009
Des de l'Assemblea de Joves de Benimaclet volem denunciar els gravíssims fets ocorreguts durant la celebració dels carnestoltes de Benimaclet el passat 21 de febrer.
Greus disturbis provocats per la policia espanyola a Benimaclet

Des de l'Assemblea de Joves de Benimaclet volem denunciar els gravíssims fets ocorreguts durant la celebració dels carnestoltes de Benimaclet el passat 21 de febrer.
Un impressionant i desmesurat dispositiu de la policia local de València i la policia nacional espanyola amb desenes d'uniformats, cotxes policials i furgones bloquejà tots els carrers d'accés a la Plaça major de Benimaclet, lloc on tradicionalment es celebren els carnestoltes. Des de primeres hores de la nit, es dedicaren a establir controls identificant i registrant a tothom que intentaven passar.
Els carnestoltes de Benimaclet és una celebració popular i pacífica que des de fa més d'una vintena d'anys reuneixen milers de persones tant de Benimaclet com de la resta de la comarca. Encara tenim el trist record de fa 6 anys quan la policia s'enfrontà a les milers de persones que gaudien de la festa, provocant desenes de ferits i detencions.
Després d'uns quants anys sense presència policial i evidentment, sense cap tipus d'incidència, aquest any han decidit tornar a ocupar els nostres carrers. I amb la seua asfixiant presència, la gran part de les milers de persones que volien gaudir de la festa no pogueren accedir a la plaça de Benimaclet, concentrant-se a altres carrers de la rodalia. Els que si pogueren entrar, foren expulsats de la plaça a base de brutals càrregues injustificades. Càrregues que es repetiren per altres carrers de Benimaclet, provocant el pànic entre els assistents als carnestoltes.
Ara mateix, desconeixem el número de persones ferides i contusionades o si hi ha cap detingut. Des de l'AJ Benimaclet ens solidaritzem amb totes elles i desitgem una prompta recuperació.
No ens creiem la justificació de que la seua presència pretén garantir la nostra “seguretat” i el “descans” dels veïns, doncs sempre que hi són presents, es veu atacada la nostra seguretat i el descans dels veïns.
Tant l'Ajuntament de València com la delegació del govern pretenen acabar amb tota celebració popular que s'escape de les seues mans, volen privatitzar el carrer i tindre'ns a casa callats i submisos.
Des de l'AJ Benimaclet, fem responsable d'aquests aldarulls al delegat del govern al País Valencià, l'ex-comunista Ricardo Peralta, que intenta guanyar punts dins el seu nou partit a base de reprimir els moviments socials i al regidor de seguretat ciutadana de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez, obsessionat amb la repressió policial i el control social dels joves benimacleters, enviant-nos cada setmana les seues provocadores patrulles de policies locals.
No anem a admetre que es torne a repetir i els aconsellem que deixen d'assetjar-nos. Properament, un grup de veïns i veïnes de Benimaclet convocarem una concentració de rebuig. Estigueu atents a les convocatòries.

Que ens deixen en pau! Per unes festes tranquiles... fora provocadors policials de Benimaclet!

Assemblea de Joves de Benimaclet – CAJEI
benimaclet ARROBA cajei.cat
http://ajbeni.ppcc.cat
Mira també:
http://www.ajbeni.ppcc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Greus disturbis provocats per la policia espanyola a Benimaclet
24 feb 2009
Endavant amb l'AJ Benimaclet!!

fora policia de la nostra vila!!
Re: Greus disturbis provocats per la policia espanyola a Benimaclet
24 feb 2009
Noticia i video a La haine
http://www.lahaine.org/index.php?p=36235
Sindicat