Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : guerra
[JCPC] Palestina: la lluita antiimperialista continua
22 feb 2009
Resolució del Comitè Executiu dels CJC (JCPC a Catalunya)
Com a conseqüència de l'ofensiva militar amb bombardejos dirigida per l'Estat d'Israel contra la resistència palestina a la Franja de Gaza que va durar 22 dies, sent una de les més sagnants en els 60 anys d'ocupació, centenars de milers de persones han sortit als carrers al llarg i ample de l'Estat espanyol, alhora que diverses plataformes de solidaritat es reactivaven o es constituïen per primer cop per organitzar les respostes. Davant el desenvolupament dels esdeveniments i la lluita volem expressar:

• Que a ulls dels comunistes dels CJC, davant la situació d'invasió i genocidi del poble palestí només existeixen dues posicions pràctiques: la de suport a la resistència i als seus objectius d'alliberament nacional, o la complicitat, més o menys descarada dels seus partidaris, amb els plans imperialistes-sionistes per a la regió.

• Que l'impuls experimentat en aquesta fase pel moviment de solidaritat en termes quantitatius no ha aconseguit sempre estar acompanyat de l'aspecte qualitatiu, essent aquest el que correspon al caràcter del moviment i les seves reivindicacions. Això s'ha degut en gran mesura a que la socialdemocràcia liberal en el govern, ha intentat a través de les seves organitzacions satèl·lits, les seves joventuts i els sectors més reformistes del sindicalisme, intervenir fins on ha pogut per limitar la càrrega reivindicativa del moviment i dirigir el seu impuls natural entre consignes aparentment humanitàries conforme al seu interès.

• Que la lluita dels sectors progressistes i antiimperialistes han desbordat en uns casos aquestes intencions i han aconseguit victòries parcials al deixar en evidència al carrer i al haver obligat en part a la socialdemocràcia a mostrar la seva condescendència davant l'ambaixada israeliana, mentre que també analitzem que en altres casos ha aconseguit els seus objectius al mantenir un paper de control i desactivació de la mobilització combativa.

• Que per evitar ser objectiu de les crítiques, el PSOE ha fet gala de malabarismes polítics i mentides explícites, que han permès fer aparèixer amb més claredat les seves contradiccions. S'ha preocupat de col·locar a alguns dels seus dirigents de tint més progressistes a les capçaleres de les mobilitzacions més destacades, mentre que altres han participat d'actes pro-sionistes com va passar a Madrid.

Els fets han demostrat prou bé sobre el paper còmplice del govern espanyol, que en aquest temps només ha estat capaç de realitzar una vergonyosa declaració institucional el 5 de gener en la qual a fi de comptes Zapatero sostenia l'argument de l'atac d'Israel com una "reacció" davant d'una "actitud provocadora" de Hamàs. Avalant així l'argument que el desencadenant es troba en el llançament de coets per Hamàs, argument hipòcrita en un context històric de la invasió i guerra ininterrompuda de l'estat millor finançat per als EUA contra un poble sense Estat ni exèrcit.

És sabut per tots, que va ser Israel qui va violar la treva en diferents ocasions, i així ha estat reconegut fins i tot pel delegat general a Espanya de la ANP que va reconèixer que "aquest alto el foc va ser violat més d'una vegada per l'exèrcit israelià" i que "Israel havia matat en aquest temps d'alto el foc a més de 34 palestins civils, i havia fet diverses incursions. I, a més, Israel no havia respectat les condicions d'aquest alto el foc, perquè no van ser oberts els passos fronterers de Gaza ni es va posar fi al bloqueig contra la població civil".

En aquesta mateixa declaració Zapatero es va permetre a la major dir "des de l'amistat amb el govern d'Israel" que aquest no era el camí cap a la pau. Tot un exercici de lucidesa i draps calents. Així mateix va expressar la seva va donar suport a Abbas, posicionant-se així en declarada sintonia amb la corrupta i desprestigiada Autoritat Nacional Palestina, no reconeixent més interlocutor i per tant negant en la línia de la UE legitimitat cap a la victòria electoral de Hamàs, i apostant per l'estratègia de França i Egipte, que tenia com a principi que Hamàs reconegués l'Estat d'Israel.

En el mateix sentit, la Secretaria de Política Internacional i Cooperació del PSOE s'ha referit a Israel com "un país democràtic i soci de la Unió Europea".

Mentre el govern anunciava l'enviament d'ajuda a Gaza, coneixíem els acords preferencials que manteria amb Israel, entre ells el que competeix a la venda d'armes per més d'un milió i mig d'euros en 2008. A més Espanya com la resta de països de la UE es van abstenir davant la condemna realitzada pel Consell de Drets Humans de l'ONU el 12 de gener.

• Que després de la declaració d'Israel d'alto el foc i l'abandonament de l'interès mediàtic que acaparava portades de premsa i destacats espais televisius s'ha vist debilitat el pols de la guerra que ja no batega tan fort entre la consciència d'amplis sectors socials.

• Que les i els comunistes dels CJC creiem que segueix sent el moment de treballar per conquerir posicions conseqüentment antiimperialistes en el moviment de solidaritat i desemmascarar el paper de la socialdemocràcia. Converteix en la mesura possible l'èxit de mobilització popular per Palestina en solidaritat organitzada, no només perquè la invasió sionista de territori palestí continua aprofundint en la catàstrofe humanitària, ni tan sols perquè siguin d'esperar noves ofensives o guerres a la regió, sinó també i sobretot perquè tenim la convicció que de la capacitat de Palestina i dels pobles àrabs per resistir i repel.lir les agressions sionistes són part de la batalla que es lliura a tot el món entre els qui s'entesten a mantenir un sistema en decadència que recorre a la guerra permanent per seguir funcionant a costa de robar al poble treballador la seva feina, els seus drets i la seva cultura i qui busquen una sortida a aquest sistema per construir un món de pau amb justícia social guiat pels pobles.

Per això construir moviment antiimperialista és garantia de la nostra pròpia emancipació.

Comitè Executiu dels CJC
Madrid, Febrer 2009
Mira també:
http://www.comunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Israel lluitant per la pau
22 feb 2009
El govern d'Israel porta anys intentant aconsseguir la pau, i malgrat tot els palestins continuen matant civils israelians.

Dubto que una organització comunista sense representació parlamentaria com vosaltres pugui aconseguir res més que allargar el conflicte.

La pau passa per la destrucció de Hamas, amb ells al poder serà impossible, i no sembla pas que crideu a la destrucció d'aquest grup terrorista més aviar l'animeu.
Re: [JCPC] Palestina: la lluita antiimperialista continua
23 feb 2009
Defendre l'estat sionista d'Israel és recolzar el genocidi i negar-lo. En Jaume fa pudor a 33 de merda!

Molt bé pels JCPC i el PCPC!
Re: [JCPC] Palestina: la lluita antiimperialista continua
23 feb 2009
Evidentment que animem a Hamas i a tota la resistència palestina en la lluita contra l'Israel imperialista, pese a que el nostre referent allà sigui el FPLP.

I no pretenem nosaltres solucionar el drama Palestí, què et penses que vivim a la Lluna? Però suposo que com a organització política podrem tenir una opinió no?
Re: [JCPC] Palestina: la lluita antiimperialista continua
24 feb 2009
Esteu fatal donant suport a Hamas... que han pelat a diversos militants del FPLP, partit que dieu que és el vostre referent...

Stalin, Pol Pot, Hamas, todo vale!!
Re: [JCPC] Palestina: la lluita antiimperialista continua
24 feb 2009
Què facil prendre posicions des de la comoditat de casa teva. Què proposes, la defensa de l'estat d'Israel o potser que les forces progressistes, avui en dia no hegemòniques, entrin en un doble front Israel-Hamas? Hamas és una organització religiosa que comet barbaritats a dojo, però fins i tot el FPLP recolza l'aliança de partits palestins contre el sionisme, entre ells Hamas.

I no diguis demagògies de Stalin i Pol Pot que estem lluitant al segle XXI
Sindicat