Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
>> Concentració de rebuig a l’entrada dels Mossos d’Esquadra a la UPF
19 feb 2009
Més de 200 membres de la comunitat universitària (entre estudiants, treballadors del PAS i professors) s'han concentrat aquest matí al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per protestar contra l'entrada de la policia al recinte universitari.
La concentració, organitzada per les Assemblees d'estudiants de la UPF, amb el suport del SEPC i l'AEP, s'ha desenvolupat sota el lema "Pel dret a reunió i expressió. Moreso dimissió!". Aquesta mobilització té com a objectiu denunciar l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra del passat dijous al campus Poblenou i l'actitud prepotent i autoritària del rector Moreso. Durant la concentració s'han llegit els manifests realitzats pels esutdiants, on es demana el vot en blanc a les eleccions a rector de la UPF, i pels membres del PAS.
concentracioUPF_2.jpg
Manifest estudiantil:

Les assemblees de la UPF manifestem:

- El nostre enèrgic rebuig cap a l’entrada dels Mossos d’Esquadra a una Universitat pública per reprimir un acte de protesta pacífic. El rector de la UPF, J. J. Moreso, en una reacció desproporcionada, va requerir els Mossos d’Esquadra demostrant quina és la seva voluntat de diàleg. Volem denunciar que aquest fet se suma a una evident repressió política del moviment estudiantil que vulnera els nostres drets de reunió i d’expressió.
- Les assemblees d’estudiants de la UPF volen comunicar al Sr. José Montilla que la protesta estudiantil duta a terme durant la inauguració del nou campus, no és una “anècdota lamentable”, sinó que s’ubica dins un ampli marc de mobilitzacions en relació al procés d’implantació de l’EEES. També volem dir-li que si hi ha una anècdota lamentable a assenyalar és l’entrada dels Mossos a la Universitat.
- Les autoritats polítiques i el rectorat volen criminalitzar als estudiants amb pèrfides declaracions on se’ns titlla de ser “una minoria exigua, sense cap ànim de diàleg”. El Rector s’atreveix a afirmar que no són representatius els estudiants que portem mesos informant i anys demanant l’obertura d’un procés democràtic de discussió sobre el model d’universitat. Ens titllen de minoria a les Assemblees quan estem recolzades per la representació estudiantil dels òrgans institucionals i per les associacions majoritàries d’estudiants.
- Moreso menteix quan declara que els estudiants que protestaven són contraris a les llibertats, autoritaris, incívics i violents. Aquestes declaracions constitueixen una greu ofensa pels estudiants que dia a dia estem treballant per millorar les condicions de la Universitat. Per aquest motiu, exigim que el rector es retracti públicament i immediata d’aquestes declaracions.
- De la mateixa manera, J.J.Moreso menteix quan diu que la majoria d’estudiants que s’hi van tancar són aliens a la UPF. Aquestes mobilitzacions han estat promogudes i organitzades per les assemblees d’estudiants de la UPF i la gran part dels tancats érem estudiants d’aquesta universitat. Aquesta informació, que no va ser comprovada per cap membre de l’administració de la Pompeu Fabra, va ser difosa només per desacreditar la nostra acció.
- Les Assemblees de la Pompeu ens preguntem com és possible dur a terme el diàleg que reivindiquem, i que la Generalitat presumeix oferir-nos a la Taula Nacional, quan davant d’una acció pacífica de protesta la reacció és autoritària, violenta i agressiva.
- Des de les Assemblees reiterem la nostra solidaritat amb la protesta del PAS tal com vam fer el divendres a Ca l’Aranyó. Si Moreso menysprea les crítiques dels estudiants, encara és més palpable el menyspreu cap a les reivindicacions del PAS (Personal d’Administració i Serveis) que treballa precàriament en el sí d’una universitat que diu ser de qualitat i excel·lència. Això és un clar exemple de com l’equip rectoral silencia i amaga el descontent de la comunitat universitària.

Finalment, les assemblees volem denunciar la distorsió de la informació que han dut a terme els mitjans de comunicació que, com sempre, es centren només en els moments de tensió provocats per les autoritats i els cossos de seguretat. Així, releguen a l’oblit el treball de base, el discurs i els sòlids arguments presentats pels estudiants en relació als perills que la implantació del Procés de Bolonya suposa per a la Universitat pública i que són compartits per gran part de la comunitat universitària.
- Entenem que les autoritats acadèmiques han de donar exemple del que suposa la Universitat, un espai de construcció de pensament crític i de diàleg, característiques que el Rector ha demostrat que és incapaç d’exercir. Entenem que la UPF no es pot permetre un rector que demostra ser incapaç de dialogar amb els estudiants davant d’un problema reconegut per tota la societat com el procés de Bolonya.
- Per la política duta a terme durant els darrers quatre anys, per l’incompliment de les promeses fetes als estudiants, pels fets i per les declaracions dels darrers dies, les Assemblees de la Pompeu exigim la dimissió immediata del rector Josep Joan Moreso i de la tot l’equip rectoral.

Per últim, les Assemblees de la Universitat Pompeu Fabra demanem a tota la comunitat universitària el vot en blanc en les eleccions a Rector del dia 26, com a protesta davant la reacció desproporcionada del Rector Moreso que representa un greuge per als drets dels estudiants de la Universitat Pública Catalana.

FEM UNA CRIDA GENERAL A LA LLUITA CONTRA LA MERCANTILITZACIÓ DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA CONTINUA.

Assemblea d’estudiants de la UPF
Barcelona, 19 de febrer de 2009


concentracioUPF_3.jpg
concentracioUPF_1.jpg
Mira també:
http://assembleaupf.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat