Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
(Vilafranca) Assetjament policial al CPO El Taller
18 feb 2009
ASSETJAMENT POLICIAL AL CASAL OKUPAT EL TALLER DE VILAFRANCA

Des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès i l'Assemblea d'Okupes de Vilafranca denunciem públicament que el passat divendres 13 de febrer diverses persones vam patir l'assetjament policial dels Mossos d'Esquadra pel sol fet de trobar-nos al Casal Okupat El Taller situat a l'avinguda de Barcelona, 113 de Vilafranca.
A tres quarts de vuit del vespre, una trentena de persones ens trobàvem al CPO El Taller fent un Quinto antirepressiu per pagar les despeses de la campanya d'en David de La Fornal quan ,de sobte, un cotxe Nissan tot terreny negre va entrar al pati de l'espai alliberat i van entrar tres mossos de paisà a l'interior de la sala de concerts. Allà, hi havia un grup musical assajant i diverses persones que condicionaven l'espai per la festa antirepressiva que es faria a la nit.
Els tres policies van mostrar les plaques i amb actitud prepotent i intimidatòria van identificar diverses persones. Tot i així, moltes de les persones es van negar a identificar-se i a contestar preguntes sense motiu concret com 'quina mena de festa es tenia la intenció de fer' argumentant-los que havien entrat en aquell espai de forma il·legal i sense ordre judicial.
ot i així, els mossos van preferir no donar explicacions i van continuar fent preguntes amb una clara actitud xulesca i provocadora. En cap moment se'ls va seguir el joc i les persones que es trobaven condicionant l'espai els van tornar a recordar que sense ordre judicial no podien ser allà fent preguntes i que havien de marxar.
En aquell moment, un dels policies es va encarar a un noi al més pur estil de gallet de discoteca i el va escridassar saltant-se tots els protocols d'actuació.
La situació encara va esdevenir més tensa quan una de les persones del casal va fer una fotografia exercint el seu dret a captar una imatge dels esdevniments per si calia denunciar l'assetjament policial il·legal que es va patir, ja que els mossos es van abraonar sobre el noi i el van obligar a esborrar la fotografia actuant una vegada més amb abús de poder.
Després d'uns minuts d'allargar aquesta tronada i esperpèntica irrupció al CPO El Taller, els policies van decidir marxar i van dir que utilitzarien les dades de les persones identificades per a futures investigacions.

És per tot això, que des de l'Assemblea d'Okupes i la Coordinadora Antirepressiva es fa una crida a la societat civil de Vilafranca i comarca a prendre consciència del caràcter repressiu dels Mossos d'Esquadra i que cal fer-los veure que no són benvinguts.
I és que mentre aquest cos repressiu organitza xerrades en casals d'avis i espais municipals mal anomenades 'informatives' per vendre'ns la pel·lícula que són una policia 'de proximitat i al servei de la nostra seguretat' es dediquen a intimidar aquells qui omplen de vida un espai okupat amb xerrades,tallers, projeccions i actuacions musicals; o bé, detenen de matinada el David de la Fornal; o organitzen macrobatudes contra persones migrades, entre d'altres actuacions repressives.

Des de l'Assemblea d'Okupes de Vilafranca també es vol deixar clar que el Casal Okupat el Taller és un casal obert,actiu i compromès que no pensa cedir en la seva lluita ara que gairebé fa un any que es va alliberar aquest espai que ha acollit moltíssims actes solidaris, xerrades, tallers, actuacions musicals...plantant cara i bastint alternatives al model de 'vida' i oci consumista que ens imposa el sistema capitalista.
Per tant, l'assetjament policial de res servirà per fer-nos retrocedir.

COORDINADORA ANTIREPRESSIVA DEL PENEDÈS
ASSEMBLEA D'OKUPES DE VILAFRANCA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Vilafranca) Assetjament policial al CPO El Taller
18 feb 2009
màxima solidaritat companys
Sindicato Sindicat