Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Assemblea gracienca en suport als i les estudiants
13 feb 2009
Convocatòria oberta per una Assemblea Gracienca de Suport als i les estudiants en lluita contra l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (Pla Bolonya) i la LOU.

    Aquesta carta és una invitació a recolzar les mobilitzacions estudiantils que s'estan donant a terme des de fa temps arreu de l'Estat contra l'aplicació dels nous tractats de reforma universitària (EEES i LOU). Com ja sabeu, els i les estudiants, porten anys denunciant l'aprovació d'aquestes mesures que suposaran la privatització i elitització de la Universitat, a més d'una degradació dels estudis. Però fa uns mesos, davant l'imminent aplicació de les mateixes, el moviment estudiantil ha incrementant el grau de protesta, amb manifestacions, vagues i ocupacions de facultats i edificis públics. Les demandes de les assemblees estudiantils són clares: retirada dels expedients i expulsions de la UAB, paralització del procés de Bolonya i inici d'un procés de debat entre els membres de la comunitat universitària sobre el model d'ensenyament, ja que aquesta reforma s'ha dut a terme a esquenes de tota la comunitat universitària. La resposta del Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat ha sigut la creació d'una Taula Nacional amb la presència de diversos sindicats no representatius, on es debatrà cóm s'han d'aplicar les mesures, però en cap cas, es parlarà de la retirada de les mateixes.

    La resposta dels i les estudiants que porten mesos treballant des de les assemblees i que no creuen en aquesta farsa que no atén a les seves reivindicacions principals (paralització de la reforma i absolució dels expedientats), serà la de continuar les mobilitzacions de cara al mes de Març, quan ja hi ha convocada una manifestació per part de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat i diversos sindicats de professors de secundària (també en lluita contra la LEC, reforma de la educació secundària a nivell de Catalunya). Des dels pobles i els barris no podem deixar de banda als i les estudiants, ja que necessiten el suport popular per fer major pressió a les institucions i que les seves demandes siguin ateses.

    Per tant, aquesta Assemblea de Suport serviria per organitzar diferents actes de suport com per exemple aquestes:

-Organització de xerrades informatives als diferents espais socials de la Vila.
-Difusió mitjançant cartells i octavetes sobre la situació del moviment estudiantil.
-En definitiva, visualitzar i fer nostra la lluita que estan portant a terme els i les estudiants, incrementant així el grau de pressió que poden exercir aquests cap a les institucions.

    L'hora i el lloc triats per fer aquesta assemblea i aportar el nostra gra de sorra solidari estan anotats a continuació.

DIMARTS 17 A LES 20:00 A LA QUIMERA (VERDI, 28)







Us esperem a totes aquelles que estigueu interessades en aportar una mica de suport.
   
Fes còrrer la veu!


SOLIDARITAT AMB ELS I LES ESTUDIANTS EN LLUITA CONTRA L'EEES, LA LEC I LA LOU

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat