Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Apoptosis - Cronica + Fotos] Protesta contra l´inauguració nova facultat a la UPF
13 feb 2009
_DGB7568.jpg
_DGB7575.jpg
_DGB7577.jpg
_DGB7677.jpg
_DGB7681.jpg
_DGB7705.jpg
Desalojo-Pompeu-053.gif
Desalojo-Pompeu-054.gif
Desalojo-Pompeu-086.gif
Després del desallotjament de les estudiants tancades a la UPF durant la nit d'ahir, els ànims estaven crispats. Entre la gent que s'ha anat concentrant al voltant de les 11h del matí es respirava cabreig, després de sofrir una nova mostra de la manera que pretén imposar-se la reforma que suposarà la privatització encoberta en l'ensenyament universitari.

El pati central de la nova facultat estava preparat per a l'estupenda inaguració de la nova facultat, símbol de la relació entre la universitat i les empreses privades. La tribuna, els adornaments, les taules pel còctel, el lloc per als mitjans, … Encara que també les veus que volen impedir que s'imposi la reforma estaven preparades. Hi havia desenes de cartells amb fotos que mostraven l'actuació policial de la nit passada en la facultat, pancartes contra la privatització, i unes 100 persones disposades a que no tingués lloc l' espectacle lamentable que estava preparant-se. Al mateix lloc també hi havia un gran nombre de mitjans burgesos de comunicació, que interrompien en tot moment el què s'estava fent i han arribat a introduir-se en una assamblea amb les seves càmeres.

Una mica més tard de les 12h han entrat en escena els personatges que havien d'inagurar la facultat: El rector, el president de la Generalitat, l'alcalde de Barcelona i el conseller d'innovació i universitats. En tot moment estaven envoltats per una trentena de guardaespatlles i secretes. La gent s'ha acostat per a esbroncar-los, i cridar-los pel succeït anit, i per a recordar-los que la lluita contra la reforma no pararà. Els policies han empès a tota aquella que s'acostava, i han conduït als personatges dins de la facultat. D'aquesta manera, s'ha impedit que celebressin el seu acte com ho tenien previst. A dins, amagats i envoltats de mitjans, els personatges feien la seva inauguració. A fora, les estudiants deixaven clar que no es toleraria tal imposició i s'han fet amos de l'escenari previst. S'han cridat frases en contra de l'entrada d'empreses a la universitat i exigències de dimissió del rector, tot envoltat de molt, molt de cabreig. Els mitjans seguien a unes i altres. També han intervingut treballadorxs del PAS criticant la retallada de condicions laborals que estan sofrint, altra conseqüència sempre denunciada del procés de Bolonya.


Després d'una bona estona, els personatges han sortit del seu particular tancament i envoltats de policies i amb el suport del desplegament de mossos de l'exterior, format per 15 *furgones, han fugit del lloc. No obstant això, ho han fet després que se'ls deixés clar que la lluita no para, que no es permetrà la imposició, i que tampoc es toleraran actuacions repressives com la d'ahir. Finalment l'acte no s'ha pogut portar a terme on ho havien previst, i la inauguració oficial l'han hagut de fer d'amagat i envoltats de policia. Igual que s'ha aplicat tot el procés des del principi.


Segons sembla i com s'ha anunciat, la lluita contra Bolonya segueix. El rectorat de la UB segueix okupat i cada dia que passa els ànims estan més moguts . Aquest quatrimestre segur que se seguirà oferint resistència a la seva reforma, alhora que se segueixen estrenyent els llaços de solidaritat entre les estudiants i se segueixen desenvolupant experiències d´autogestió.

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [Apoptosis - Cronica + Fotos] Protesta contra l´inauguració nova facultat a la UPF
13 feb 2009
Haceis un curro contrainformativo bastante guapo en poblenou, pero resultais un poco repelentes con ese presunto afan de ser reconocidos, ¿en serio creeis que es necesario poner [Apoptosis] al inicio de cada noticia que subis?
Re: [Apoptosis - Cronica + Fotos] Protesta contra l´inauguració nova facultat a la UPF
15 feb 2009
COMPANYS I COMPANYES!! haig de dir qu'estic molt urgullos de tots vatros, jo, noi de 23anys que per desgràcia no va a la universitat peró, molt solidaritzat amb les vostres queixes.

Els estudiants són lo futur cap un mon més raonable, i l'história lo demostre....

Ja m'agradaria fer algo.... ANIMS !!*!!
Sindicat