Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
[Apoptosis] Els mossos han desallotjat amb violencia una tancada d'estudiants a la UPF
13 feb 2009
La universitat Pompeu Fabra té previst inaugurar demà al matí, amb la presència de Montilla, la nova facultat de comunicació. L'edifici, situat enmig del districte 22@, envoltat d'alts edificis d'empreses de la comunicació, representa el model d'universitat pública al que es tendeix amb la reforma universitària de Bolonya. I com era previsible, s'inaugurarà amb magnificència.
L'assemblea de facultat havia decidit no quedar-se de braços creuats davant la inauguració i havia convocat un tancament aquesta nit, per al qual s'havien programat diferents activitats i debats. A més, la protesta pretenia continuar demà, dia de la inauguració, a l'interior de la facultat. No obstant això, s'ha volgut deixar clar que Bolonya, una vegada que no s'assoleixen fer callar les veus crítiques contra el procés de privatització encoberta de la universitat pública, es pretén aplicar sí o sí, emprant la força.

Al voltant de les 10 de la nit les estudiants tancades han avisat mitjançant missatges i trucades que se'ls havia amenaçat amb desallotjar-los de la facultat, i convocaven a concentrar-se a l'entrada de la mateixa. Al lloc havien arribat 12 furgonetes dels mossos d'esquadra i diverses ambulàncies. Els van avisar que o sortien abans de les 23:15 o que entrarien a treure'ls. La major part de persones que es trobaven a l'interior van decidir romandre a l'edifici, unes 100 persones segons ens han comentat mentre anaven sortint. A l'hora prevista, un gran nombre de mossos han accedit a la universitat pública i s'han trobat amb les estudiants resistint a través de resistència passiva, agafant-se les unes a les altres dels braços. Han anat traient i identificant a la gent amb comptagotes i de manera violenta, doncs gairebé totes sortien dolorides i vàries han comentat com els havien copejat. A més, han dit que els identificaven per grups, depenent del nivell de resistència que havien mostrat.

Fora la gent està cabrejada i al·lucinant amb la presa per part dels mossos de la universitat, sempre cridant i donant suport a la gent que dintre encara està resistint. De moment (1:30h), quan ja han tret a gairebé tothom, no han detingut a ningú.

Encara no es té clar que es farà demà, però la sensació era que les estudiants no es quedaran parades mentre les autoritats encorbatades inauguren a cop de porra un dels símbols del procés de mercantilització i privatització de la universitat, la nova facultat de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra al 22@.

Col•lectiu Autònom de Contrainformació Apoptosis

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Aclariment
20 feb 2009
La resistència passiva no contempla l'ús de la força: és, literalment, "fer-se el mort". Quan els companys i companyes es van agafar entre ells, estaven fent RESISTÈNCIA ACTIVA.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more