Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
09 feb 2009
europa.jpg
x el Periodico

• L'estat federal de Baviera posseeix en exclusiva els drets sobre el llibre de Hitler
• El consolat general acusa el propietari de la llibreria Europa d'infringir el 'copyright'

Al propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela, ja condemnat per difusió de doctrines que justifiquen el genocidi nazi i que té pendent un judici semblant, se li ha obert una altra causa penal en un jutjat de Barcelona encara que, aquesta vegada, sota una acusació curiosa: haver venut i distribuït sense autorització Mein Kampf (La meva lluita), d'Adolf Hitler. El Consolat General d'Alemanya a Barcelona va denunciar aquests fets davant de la policia perquè els drets per editar aquest llibre són propietat de l'estat federal de Baviera.
La denúncia va ser presentada davant de la policia a finals de l'any passat pel cònsol general adjunt d'Alemanya. S'hi explica, segons fonts coneixedores del text, que Pedro Varela, el peculiar propietari de la llibreria situada al carrer de Sèneca de Barcelona, podria haver incorregut en un presumpte delicte contra la propietat intel.lectual a l'haver editat el Mein Kampf a Espanya.
En aquest sentit, la mateixa denúncia es refereix al fet que s'ha tingut coneixement d'aquesta presumpta irregularitat a través d'una condemna dictada contra Varela. Precisament, a la sentència dictada el març del 2008 per l'Audiència de Barcelona, per la qual es va condemnar el llibreter a set mesos de presó, s'hi relata que a la llibreria Europa s'hi venia el llibre de Hitler, entre altres publicacions d'enaltiment del nazisme. Fonts del consolat a Barcelona van confirmar a EL PERIÓDICO la presentació de la denúncia contra Varela, encara que van eludir oferir més dades a l'estar l'assumpte en mans de la justícia.

ACREDITAR DRETS D'AUTOR
El jutjat de Barcelona on ha anat a parar la denúncia ha obert una investigació i ha reclamat al consolat alemany que aporti la documentació necessària per acreditar que els drets d'autor del Mein Kampf els té l'estat de Baviera. Fonts del Govern alemany a Espanya van confirmar que això era així. El copyrigth d'aquest llibre del 1925, en què Hitler combina elements autobiogràfics amb una exposició d'idees de caire racista i feixista pròpies del nacionalsocialisme, expirarà el 31 de desembre del 2015.
El Govern de Baviera, d'acord amb l'Executiu federal d'Alemanya, no permet cap còpia o impressió del llibre a Alemanya i també s'oposa per norma a qualsevol reproducció en altres països, encara que a vegades no amb èxit total. Als Països Baixos, per exemple, vendre el Mein Kampf, fins i tot en el cas de ser un exemplar antic, és il.legal i està qualificat com a apologia de l'odi racial, però no ho és posseir-lo. A Espanya, està disponible en diverses editorials. Per internet i a la mateixa pàgina de la llibreria Europa es pot comprar per 25 euros.
D'altra banda, Varela encara té pendent un judici en què la fiscalia de Barcelona li reclama inicialment quatre anys de presó i una multa per vendre al seu establiment de Barcelona llibres que enalteixen i justifiquen el genocidi nazi i defensen la segregació racial.
Mira també:
http://www.nodo50.org/rosadefoc/news.php?readmore=211
http://www.nodo50.org/rosadefoc/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
10 feb 2009
I la SGAE no actua????
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
10 feb 2009
és il·legal el mein kampf? a mi no em faria res llegir-me'l, de fet estudio història i crec que és interessant. Una cosa és la llibreria europa i algunes merdes que venen, pero el mein kampf es un document historic que val la pena llegir per comprendre el que va passar
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
10 feb 2009
La llibertat d´espressió del liberalisme es impressionant, prohibint investigar sobre fets històrics, prohibit editar que no sigui cas que la gent llegeixi certes coses, empresonar als que no creuen en la veritat oficial, segrestar milers de llibres que atempten copntra la dignitat de no se qui i fan apologia de no se quantos. Tancar llibreries, censurar editorials, 60 anys de propaganda matxacona amb reportatges, llibres, documentals, diaris, radio, pelicules, a tota hora per a contar-mos lo dolents que varen ser els nazis i que tot el que es dolent, tot el que no ens agrada del món, i que totes les coses dolentes que passen tenen com a origen el nazisme pues es una font creadora de mal pels segles dels segles.
De moment encara no he vist mai que el capitalisme censuro llibres comunistes,i anarquistes, que tanco llibreries comunistes i anarquistes, que segresto i condemno editors de llibres comunistes i anarquistes. I podrien esser també acusats de apologia? apologia de l´odi de classes, apología de l´anticlericalisme, apologia del genocidi (si llegiu a Trotsky, a Stalin, a Lenin, a Ilyya Ehrenburg entre d´altres, trobareu parrafs ben curiosos que són clara apologia de l´extermini). I en canvi els llibres d´aquestes ideologies els pots trobar en qualsevol llibreria i centre comercial, grans magatszems, Corte Inglés, FNAC, Carrefour, etc.
El Capitalisme es tant permissiu amb els socialismes marxistes, que fins i tot partides pressupostaries de les seves grans fortunes són destinades a finançar els seus partits (podem enumerar els bancs que financen els partits comunistes espanyols i europeus), a finançar la seva literatura-filosofia (editant les editorials del sistema edicions amplies de llibres anarquistes i comunistes),ademès de discos, pel.licules (la televisió estatal espanyola fent reportatges que alaben l´anarquisme com Vivir la Utopia o pelicules que el glorifiquen com Libertarias i Tierra y Libertad), finançant amb diners dels pressupostos generals a organitzacions juvenils i sindicats estudiantils clarament d´extrema esquerra, etc etc.
PROU HIPOCRESÍA. Sembla mentida que amb exemples tant evidents encara no us adoneu amb qui va el Sistema, a qui sustenta i a qui finança i exalta i que no aprofita per a tallar les ales fins quan ja la lieu una mica massa i us excediu de la missió per la qual vareu esser reprogramats (ETA, Grapo, Okupes, etc.)
Si a la llibertat d´expresió, de investigació, de divulgació i de edició.
Prou mentides de llibertat de pensament quan seixanta anys després continúa essent delicte sentir-se, pensar,organitzar-se com a nacional socialista, vendre llibres, editar discos i presentar-te a les elexions defensant la ideologia perseguida per antonomàsia, la personalització del dimoni a la terra, el maldecap dels poderosos des de fa decades. Per alguna cosa serà tanta fobia, tanta prohibició, tanta presó. Per algo serà...
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
10 feb 2009
Calla babau
i el boiximà de Banyoles també
10 feb 2009
La retirada de l'home dissecat del museu de Banyoles fou censura!!

Ja, ja..
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
10 feb 2009
Antifeixistes del món, uniu-vos!!
Torneu a les coves d´on vareu sortir!!
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
11 feb 2009
jo no estic en contra de la llibertat d'investigació o de publicació de la brossa nacional socialista. tot i això, tinc ben clar que el feixisme és simplement escòria sorgida de la ignorància i el prejudici, i com a tal és fàcilment vencible mitjançant els raonaments i la comprensió més bàsiques.

visca l'anarquia.

ps: me la pela que matèssiu 3 milions de jueus o "només" uns quants mil·lers als camps de concentració que "van morir de gana". menys victimisme, les vostres accions i l'odi que intenteu propagar no mereixen una altra cosa que una resposta igual d'intensa.
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
11 feb 2009
Almenys l'Ostara aporta ARGUMENTS, que curiosament, la gent autodenominada "antifa" només sap que replicar insultant o dient nazis fora, sense argumentar ni aportar raons de per per tal que, ignorants i descreguts com aquest servidor, puguin prendre partit i posicionar-se a favor vostre.

Després de llegir les aportacions d'un i dels altres, quina conclusió he tret? Que defenseu una llibertat d'expressió sempre i quan sigui la vostra. Censureu amb tanta o més ràbia el que s'allunyi del vostre dogma de fe (ai perdó, de llibertarisme).

Un llibertari que ja no creu en l'anarquisme gràcies a gent com vosaltres.
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
11 feb 2009
¿Por qué papá sistema tiene tanto interés en decirme lo que me interesa leer o no me interesa leer; lo que puedo o no puedo leer? Si puedo elegir, puedo decidir; si conozco puedo opinar. Las ideas no son delito, libertad de expresión y de opinión.
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
11 feb 2009
Desde luego las ideologias de la gente llamda "librepensante" han demostrado tener una capacidad totalitaria, inquisitorial y con unos prejuicios, no solo contra los enemigos directos sinó contra todo y cuanto se aleje se su percerpción iluminada,unilateral y sectaria, que a gente que hemos militado en la izquierda de finales de los 70, principios de los 80, nos averguenza seriamente al nivel que se ha llegado.Ya no se trata de promover un ideal y predicar con hechos, se trata de que esto es una caza de brujas contra todo aquel que no sea tan ortodoxo, y tan marginal como para que se le llame autentico. ¿Donde está la izquierda? ¿Donde está la gente libertaria, librepensante, sin prejuicios ideologicos y sin miedo a indagar, investigar, aprender, profundizar,conocer?? Mucha fobia (gran palabra) pero también mucha incultura, mucha ignorancia y mucho sentido de la censura. Co este espiritu totalitario, cerrado, antisocial no se va a ninguna parte. ¿ Como es que el pueblo, los obreros,la clase media y baja han desaparecido de nuestras asambleas y manifestaciones multitudinarias antaño y residuales y minoritarias hoy? ¿Que es lo que falla? Quizás deberiamos hacer un poco de autocritica y refundar ciertas cosas y adaptarlas ala cosmovisión de los tiempos que vivimos. Pero el cambio debe empezar por nosotros mismos. No se trata de ser tolerantes con lo ajeno, se trata de extirpar este sentimiento totalitario, arbitrario y represivo que tenemos entre nuestra gente, que han matado el analisis y han convertido la filosofía libertaria en brutalidad ciega y en nulo sentido critico.
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
12 feb 2009
un que diu que fa història i creu que el mein kamof es u document hist`roic es k no en te ni idea, veste'n a fer humanitats..
Re: Alemanya denuncia un llibreter de BCN per vendre 'Mein Kampf'
12 feb 2009
Tienes razón, yo personalmente, me leo todo aquello que papá sistema me dice que no debo leer, o que es muy peligroso que lo haga. Por algo será...
Sindicato Sindicat