Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: ecologia
Resistir als transgènics: 25 de Gener - Valls
16 gen 2009
Ens plau convidar-vos a participar a la jornada antitransgènica que tindrà lloc el proper 25 de gener a Valls, Tarragona, i, més concretament, a l'acte informatiu i al debat sobre els impactes dels cultius transgènics a Catalunya i sobre les properes mobilitzacions previstes, que tindrà lloc a les 16:30h a la sala d'actes de la Cambra de Comerç i Industria de Valls (C/ Jacint Verdaguer, 1, 1er pis).
Abella bona.jpg
Resistir al transgènics: 25G; Valls
Cartell Calçot.png
Resistir al transgènics: 25G; Valls
La jornada de Valls obrirà un període, que s'allargarà com a mínim fins el proper mes de maig, en el que els diversos col·lectius, entitats i plataformes antitransgèniques de Catalunya intensificarem la sensibilització, la mobilització, la presència al mitjans i la pressió a les institucions catalanes per estendre la desobediència a la nova normativa d'agricultura ecològica (permet fins un 0,9% de contaminació genètica en la producció ecològica certificada), en vigor des de l'1 de gener de 2009, i avançar cap a una Catalunya lliure de transgènics.

La intensificació de l'activitat antitransgènica coincidirà amb l'etapa decisiva de la “Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Catalunya lliure de transgènics� que la Plataforma Som Lo Que Sembrem ha estat impulsant durant el darrer any (www.somloquesembrem.org). D'acord amb les previsions oficials i la informació de que disposem, el Parlament de Catalunya hauria d'emetre un veredicte oficial pel que fa a la ILP cap a finals del mes d'abril o principis de maig. Més enllà de les conseqüències que tindrà la decisió final del Parlament, sigui la que sigui, l'inici de l'etapa decisiva per a la ILP obre una bona oportunitat per a tractar d'incidir, ampliar la base social i donar el màxim ressò a la lluita catalana contra l'agricultura i l'alimentació transgèniques.

D'acord amb el calendari de mobilitzacions conjuntes que hem acordat, la jornada unitària de Valls vindrà seguida d'un dia d'accions i actes descentralitzats, cap a finals de març (la data exacta s'ha d'acabar de concretar), i d'una setmana estatal de lluita descentralitzada (13 - 17 d'abril) que culminarà dissabte 18 d'abril amb una manifestació estatal unitària contra els transgènics a Saragossa.

En base a la importància del període que encetem i a la rellevància cabdal de la lluita antitransgènica en el marc del Moviment Agroecològic i per a la Sobirania Alimentària català, per mitjà d'aquesta carta volem fer una crida a totes les persones, col·lectius, entitats i plataformes que treballeu des d'una perspectiva de justícia social i ecològica a participar i a implicar-vos en les properes mobilitzacions. Estem convençudes que el seu èxit dependrà, en bona part, del vostre suport, la vostra solidaritat i la vostra col·laboració.

Ha arribat l'hora d'intensificar la lluita!!

Ens veiem als carrers i als sembrats?!


Organitzen i convoquen:
Transgènics Fora!
Som Lo Que Sembrem
ADV Ecològica Gent del Camp

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat