Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
15 gen 2009
Carod, com a responsable de la política exterior de la Generalitat, va deixar clar a l'ambaixador d'Israel que el govern català no té cap intenció de suspendre les relacions amb l'Estat sionista.
images.jpg
El cinisme del Tripartit i dels partits que lâintegren

Alguns voldran veure una responsabilitat política individual del Vicepresident dâERC i del seu partit, per cert també present a la multitudinària manifestació del de 10 de gener pels carrers de Barcelona, en el suport al sionisme genocida. Però Carod parla en representació del govern de Catalunya, les decisions del qual fan corresponsables tots els seus membres de manera col·lectiva. També els altres partits del govern tripartit, tot i que pretenguin mostrar el contrari com ICV o EUiA, en són doncs corresponsables com a membres dâun govern de la Generalitat que, en lloc de trencar relacions amb lâestat dâIsrael i exigir-ho del govern estatal, les reafimen. Això és així, per moltes declaracions i gestos solidaris per dissimular-ho que en facin!

Dimarts vinent, 20 de gener, la concentració de la Plaça S. Jaume convocada per la Plataforma de Solidaritat amb Palestina té com a eix central la reivindicació âQue la Generalitat i el govern espanyol trenquin tot tipus de relació amb lâEstat dâIsraelâ?. Participaran de lâacció els partits del govern tripartit sense donar-se per al·ludits, com han fet fins ara?

Kaos. Solidaritat amb el poble palestí

--------------------------------------------------------------------------------


notícia publicada a l'Avui.cat:


Carod tranquil·litza l'ambaixador d'Israel


CONTINUÃ?TAT:

Desmarca el govern de polèmiques públiques dels partits que no afecten l'executiu

SUPORT:

Manté contactes amb la comunitat jueva, preocupada per la crispació

RUBÃN MORENO

El govern no vol esquerdes internes, però tampoc conflictes diplomàtics. L'executiu no ha entrat a valorar públicament ni la presència del titular d'Interior, Joan Saura, en la manifestació de dissabte contra l'operació militar d'Israel a Gaza ni l'equiparació que dimarts el mateix conseller va fer d'aquest acte amb una protesta antiterrorista.

Això no obstant, el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, es va encarregar de tranquil·litzar ahir l'ambaixador d'Israel a Espanya, Raphael Schutz, amb el qual va mantenir una conversa telefònica. El vicepresident ja havia contactat els darrers dies, amb el mateix objectiu, amb líders jueus de Catalunya, a més de traslladar el seu suport al centre cultural jueu Jabad-Lubavitch, que dilluns a la matinada va patir una agressió.

Mentre ICV-EUiA va fer pinya al voltant de Saura, tant el PSC com ERC van defugir ahir entrar a valorar les declaracions del conseller, que dimarts durant la roda de premsa del govern va equiparar la seva participació en la manifestació contra la intervenció militar d'Israel a la presència dels consellers d'Interior bascos o dels ministres espanyols en les manifestacions contra el terrorisme. A la seu d'Esquerra es va deixar clara la consigna de no entrar en la polèmica i, tot i que dimarts es va sentir alguna expressió de descontentament, ahir ningú va fer valoracions.

En qualsevol cas, Carod, com a responsable de la política exterior del govern, va voler tranquil·litzar l'ambaixador Schutz sobre el clima polític i la polèmica que es viu al voltant del conflicte de Gaza, a més de desvincular l'acció de l'executiu català d'aquesta situació. El vicepresident va deixar clar que el govern català no té cap intenció de congelar les relacions amb Israel, tal com van reclamar dilluns els socis ecosocialistes.

Segons fonts del govern, Carod va expressar a l'ambaixador el rebuig de l'executiu a incidents com els crits a favor de Hamàs i la crema de banderes israelianes que es van registrar en la manifestació, a més de transmetre la condemna per l'agressió que va patir el centre cultural jueu. Les mateixes fonts asseguren que el vicepresident va evitar al·lusions a pronunciaments concrets, com els que havia protagonitzat el dia anterior el conseller Saura. Això no obstant, va deixar clar que el govern està al marge de les declaracions de dirigents polítics que poden representar els seus partits però no l'opinió de l'executiu.

Diplomàcia europea

El govern aposta pel diàleg i la pau, segons va emfasitzar el vicepresident en la seva conversa amb Schutz, en el transcurs de la qual va insistir que el tripartit manté les mateixes tesis que la diplomàcia de la Unió Europea a l'hora d'avalar tant el dret a l'existència de l'Estat palestí, com el dret d'Israel a defensar-se.

Les gestions de Carod per desactivar la polèmica semblen haver donat resultat, atès que l'ambaixada israeliana va defugir ahir obrir cap confrontació amb les paraules del conseller d'Interior i es va limitar a treure ferro a les declaracions.

La intervenció del vicepresident, però, no va començar ahir. Fa dies que Carod està transmetent el mateix missatge als líders de diferents organitzacions jueves de Catalunya que li han expressat la seva inquietud per la situació i les expressions de radicalització que es registren en el moviment propalestí a Catalunya.

http://paper.avui.cat/article/politica/151415/carod/tranquil%c2%b7litza/
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/generalitat-segueix-essent-complice-disrael-tripartit-no-congelara-les

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
15 gen 2009
Curiós, curiós, que els de per aquí estigueu d'acord amb l'Avui...
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
15 gen 2009
"La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida"

3 coses.

Quines relacions té Catalunya amb Israel?
diplomàtiques, no pas. Doncs Catalunya no té cap ambaixadada a Jerusalem i per no tenir Catalunya no té ni estat independent, és dir, que en teoria no pot tindre relacions diplomàtiques amb estats que si que ho són. El que si se sap és que Catalunya forma part de l´Agència de la ONU UNRWA d´ajuda als palestins refugiats que les seves instal-lacions estan sent bombardejades per l´ex<èrcit militar.

Les relacions de la Generalitat amb Israel són comercials? Em sembla que la generalitat no compra productes a Israel i els ven per Catalunya. No és dedica a fer això la generalitat. Deslliureu-nos de l´economia estatalitzada que dirien els enèmics de l´economia planificada!. En tot cas hi han relacions comercials entre empresaris d´aquí i d´allà i la Generalitat, encara que volgués que pel que es veu no ho vol, no té competències per prohibir-les. I és clar si prohibim les relacions comercials amb Israel, també les haurem de prohibir amb Turquia pel Kurdistan, a Marroc pel Frente Polisario, amb Rusia per Georgia, amb Estats Units per irak? a .... I bé? Doncs?


Doncs si les relacions de la Generalitat no són ni diplomàtiques ni econòmiques, seran culturals? científiques? no se sap, la qüestió es posar un bon titular. La generalitat segueix sent complice...

Si senyors de kaos la Generalitat és còmplice del bombardejament de Gaza! que us penseu que per cridar més teniu més raó? Per cert quan el seu admirat Hugo Chavez va anar a visitar a Mallorca al rei Borbó m´imagino el títol: La Revolució Bolivariana segueix sent còmplice d´Espanya: Hugo Chavez no congela les seves relacions amb l´estat genocida.
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
16 gen 2009
JOAN B. CULLA I CLARÀ
Por Gaza, ¿vale todo?

JOAN B. CULLA I CLARÀ 16/01/2009


Como era de temer, la operación militar israelí contra Hamás en Gaza ha deteriorado hasta límites intolerables la ya precaria situación cotidiana de los habitantes de la franja y lleva causado un número de víctimas civiles al que es preciso poner término de una vez. Ciertamente, esas víctimas inocentes son muchísimas menos de las que han provocado los compadres islamistas de Hamás en Irak con sus atentados desde 2003, muchísimas menos de las que han perecido en Darfur a partir de esa misma fecha, muchísimas menos de las que caen cada mes en el inextricable conflicto del Congo desde hace una década..., sin que ninguna de esas y otras masacres (que, en algunos casos, sí tienen ribetes genocidas) haya suscitado movilizaciones o protestas dignas de mención. Pero si este contraste de conductas ilustra la hipocresía -perdón, la sensibilidad selectiva- de tantos paladines de los derechos humanos, ello no exime al Gobierno de Israel de la responsabilidad por la actuación de sus tropas, ni disminuye la gravedad de lo sucedido en Gaza.
En la manifestación del sábado abundaron los mensajes apologéticos de la lucha armada contra el "enemigo sionista"

Criticar la actuación de las fuerzas armadas israelíes, movilizarse en demanda de un alto el fuego inmediato, expresar solidaridad con Gaza y repulsa por las víctimas palestinas no combatientes -ya puestos, hasta por las hebreas, aunque sean ahora mismo poco numerosas- son, pues, actitudes no sólo legítimas, sino naturales y muy respetables, que incluso adoptan un número creciente de ciudadanos israelíes. Ahora bien, para apoyar esa causa desde aquí, ¿vale todo?, ¿cualquier argumento, cualquier aliado, cualquier método, cualquier consigna? ¿Se ha convertido la israelofobia en un dogma, en una doctrina obligatoria so pena de ser tachado de fascista?

Lo pregunto porque, estos días, sesudos articulistas locales han dado por finiquitado el derecho de Israel a la existencia soberana ("el Israel actual no tiene futuro") mientras otros muchos rotulaban frívolamente la tragedia de Gaza como un "genocidio" y un "holocausto". Lo digo también porque, en la manifestación barcelonesa del pasado sábado, los partidos democráticos convocantes y asistentes -partidos de gobierno, con inclusión de dos consejeros de la Generalitat- no pudieron o no quisieron evitar que se vitorease repetidamente a Hamás, que se quemaran banderas norteamericanas e israelíes, que desfilasen numerosos encapuchados con indumentaria más o menos miliciana, y que uno de ellos exhibiese una pistola, dicen que simulada.

¿Recuerdan ustedes la zapatiesta que se organiza en el País Vasco si, en una manifestación, se queman banderas, aparecen encapuchados -no digamos ya un arma- y se lanzan vivas a ETA? ¿Acaso ha sido suprimido del Código Penal el delito de apología del terrorismo? Pues bien, entre las organizaciones terroristas identificadas como tales por la Unión Europea, Hamás figura igual, en la misma lista -y no con menos motivo-, que ETA. Sin embargo, ni Iniciativa, ni Esquerra Republicana ni el PSC han creído necesario desautorizar o condenar los vivas a Hamás y demás gestos de exaltación de la violencia que se dieron en el cortejo por ellos encabezado.

Ahora supongamos -no es difícil, porque ha sucedido más de una vez- que en Euskadi aparecen un día miles de pasquines con los nombres y las fotos de una serie de periodistas u opinadores a los que se tacha de "torturadores", "carceleros", "cómplices de la represión española", "apologistas del GAL", etcétera. Inmediatamente, todos los demócratas reaccionarán con energía, considerando que eso supone señalar, marcar a posibles víctimas del terrorismo etarra, y tanto la fiscalía como las fuerzas de seguridad actuarán en consecuencia.

Bien, pues por Cataluña han sido distribuidos en los últimos días 40.000 ejemplares de una revista titulada Aturem-ho! Publicació de suport al poble palestí i pel boicot a l'Estat d'Israel. En una de sus páginas, y bajo la firma -a saber si real o simulada, como la pistola...- de Josep Maria Navarro, el sedicente "movimiento internacionalista" "denuncia e identifica" con nombres y fotografías a media docena de opinadores catalanes, disidentes del mainstream antiisraelí actualmente hegemónico, y los acusa de "lobby sionista", de "apologistas de la destrucción y violencia" en Gaza; afirma que "ríen los asesinatos selectivos y los desgraciados daños colaterales entre la población civil", que se expresan "a favor de los asesinos sionistas", que son -que somos- "cómplices de genocidio, de torturas y de limpieza étnica".

A pesar de la enorme gravedad -incluso en términos penales- de esas imputaciones sin fundamento, cabría desdeñarlas como el berrinche histérico de quienes no soportan la existencia de otro discurso que el suyo. Sucede, sin embargo, que hay una realidad transnacional llamada terrorismo islamista o yihadismo; que, desde el restaurante El Descanso hasta los trenes de Atocha y los suicidios de Leganés, ese terrorismo lleva causados en España dos centenares muy largos de muertos; que, como han demostrado numerosas investigaciones policiales, uno de los nódulos de esa red asesina es Barcelona, y que, también en Barcelona, el pasado sábado abundaron los mensajes verbales y gestuales apologéticos de la lucha armada contra el "enemigo sionista".

Ello no obstante, ningún portavoz autorizado de Esquerra, de Iniciativa o del PSC ha tenido a bien condenar ese chantaje, esa amenaza tácita contra seis conciudadanos, y el consejero Joan Saura ha equiparado la convocatoria del pasado sábado con una manifestación antiterrorista. ¿Antiterrorista, con vítores a Hamás? ¿Qué pasa, que hay un terrorismo malo y uno bueno?

Joan B. Culla i Clarà es historiador.
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
16 gen 2009
b.culla, no pots amagar el teu sionisme, ets un nazi israelita. fas una demagògia insofrible. ets patètic. no tens arguments.
ETA mata 900 persones en 40 anys i li diuen terrorista,
Israel més de 1100 (i suma) en 21 dies i no ho és?
va, home, va! de moment, només has estat assenyalat com el que ets i del que et vaniteges: un sionista, un feixista, imperialista, genocia. un assassú...

no cal que ploris...
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
16 gen 2009
Acusar la Generalitat de complicitat amb Izrael és agossarat. Acusar el tripartit de tenir alguna cosa a veure amb el bombardeig de Gaza és ridicul.

Se suposa que la ment inquieta "kaosenlared" intueix perfectament que Catalunya té relacions comercials amb Turquia i el Tripartit no és complice del genocidi armeni o del genocidi al kurdistan sota poder turc. Que Catalunya té relacions comerials amb Marroc i no és complice del que passa a sahara Occidental! Segurament Kaosenlared dirà que si, jo penso que no. Que Catalunya també té relacions comercials amb Xile i acusar la generalitat de còmplice del genocidi maputxe és agossarat. O no? DOncs si hem de trencar relacions comercials amb Israel o culturals o de qualsevol altre índole, doncs també haurem de trencar les relacions amb Marroc o amb Xile. I quan Catalunya hagués, en coherència, trencat les relacions amb tots els països del món que cometen violacions dels drets humans, que són pràcticament la majoria, Catalunya farà què? Trencarem les relacions comercials amb Xina per TIbet? Amb Russia per Txetxènia? La llista de països on es cometen excessos és llarga i no s´acaba a israel! Suposo que kaosenlared ens dirà que si,que la Generalitat ha de trenacr relacions amb tothom, però dubto que algú els faci cas i menys amb titolars tan exagerats que nomñes criden l´atenció com fa la premsa sensacionalista.

Sobre els Villatoro, Culla, i tots els pro-israelians que hi han fan una mica de riure i la que més la Rahola que l´encabronamenta que s´ha agafat és d´escandol. Ella, la Rahola, que porta anys i panys criticant tot i tothom que li ha passat pels nassos, ara que la critiquen i amb tota la raó, el primer que fa és anar a posar una denúncia al jutjat contra la plataforma Aturem la Guerra. Molt coherent.


?
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
16 gen 2009
Sembla que hi ha gent que opina sense gaire informació. Aclarim:

-La Generalitat té relacions comercials directes amb l'estat israelià. Mireu, si no, la pàgina de la Generalitat en què es parla del tema.

-Que no tinguem sobirania no vol dir que no tinguem relacions diplomàtiques, doncs. Si no, a què ve la foto mateixa entre Carod i el president sionista? Com és que Maragall i Carod hi van anar, a fer turisme?

-En tot cas, a més, el govern català pot, si vol, exigir del govern central que trenqui tota mena de relacions amb l'Estat d'Israel, com han fet Veneçuela i Bolívia. Per fer-ho, és clar, el primer que caldria es fer justament el contrari del que està fent: trencar les relacions comercials i econòmiques amb Israel!

-El pitjor de tot és que si algun dia el poble català decideix assumir la seva plena sobirania, no podem descartar que ens passi quelcom semblant: o és que algú pensa que l'Estat central no establirà alguna mena de bloqueig i utilitzarà tots els mitjans militars al seu abast per intentar restablir el seu ordre?

-I, mirat des de l'angle més moral i humanitari, és brutal que algú intenti justificar que un Estat com Israel que no compleix cap resolució internacional, que està armat fins les dents per EEUU i Europa --inclòs l'estat espanyol-- actuï amb polítiques d'extermini --de neteja ètnica-- amb tot un poble i encara hi hagi qui vulgui justificar-ho!

A algú dels que justifiqueu l'existència d'Israel --un estat teocràtic i racista construït sobre l'extermini de la població palestina-- s'us ha acudit posar-vos a la pell d'algú de Gaza com ara un nen o nena dels qui estan rebent les bombes i destrucció? Perquè com a mínim aquests valents sionistes podrien tenir la decència de fer una guerra convencional: per què no entren a la lluita cos a cos, si és que com diuen busquen "terroristes? Us imagineu que amb la mateixa excusa --acabar amb el terrorisme-- bloquegessin Euskadi i la bombardegessin?

En fi, que qui vulgui justificar la barbàrie que ho faci, però fent-ho demostra la seva catadura moral.
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
16 gen 2009
Carod, Culla, Rahola .... a FEMAAARR!!!
Re: La Generalitat segueix essent còmplice d'Israel: el tripartit no congelarà les seves relacions amb l'estat genocida
17 gen 2009
A Catalunya hi ha molt sionisme, em sembla evident. I la raó és que molts nacionalistes místics catalans d'aquí coincideixen amb el nacionalisme místic per excel·lència, que és el sionista.

Perquè digueu-me si no, si no és misticisme haver creat un Estat en un lloc on van ser expulsats fa uns vint segles i on, al llarg d'aquests dos mil anys, han estat un part molt petita de la població. No és misticisme tronat i radical intentar que tots els jueus de les diverses parts del món deixin la seva realitat concreta i històrica i vagin a viure a un lloc on els diuen que van viure els seus avantpassats? No és misticisme radical fer fora -per acomplir aquest deliri- als palestins, la gent que hi vivia?

"El sueño de la razón produce monstruos", que deia Goya, i la ideologia sionista i l'estat d'Israel és un dels despropòsits més grans mai vistos: una idea ridícula capaç dels majors fanatismes.

Suposo que aquesta enveja que fa el deliri nacionalista sionista és el que va fer a un líder d'ERC queixar-se pel fet que la gent de la Catalunya Nord que havia conservat el català fos d'ètnia gitana i no d'ètnia jueva.

Però el fet és que la repressió que ha patit històricament el poble català -amb Franquito, per exemple- no té gaire coses en comú en l'antisemitisme i la creació de l'Estat d'Israel (tot i que diversos cops els líders d'ERC diuen que els catalans són els jueus d'Espanya). Que jo sàpiga, els catalans no van ser expulsats fa vint segles de les seves terres, i no hi han hagut de fer cap projecte de "tornar-hi".

Qui equipara el poble jueu i el català, simplement és que obvia les condicions concretes i històriques del món, i cau en el misticisme més extrem.

Per tots aquests sionistes catalanistes que tenim a casa nostra, potser hauria estat una lliçó magistral el fet que en el moment d'acabar-se la Segona Guerra Mundial, és a dir, en el moment que es buscava un lloc perquè els jueus construïsin un estat propi, l'ONU hagués cedit algun territori de Catalunya perquè els sionistes -fent fora els catalans- s'hi establissin i hi creessin un estat propi. Us hauria agradat tenir com a veí l'Estat d'Israel?

I, per acabar, si la situació del poble català no és equivalent a la del poble jueu, sembla evident que tampoc no és equivalent a la del poble palestí. I, potser, el que caldria és que deixéssim de pensar tots plegats en clau estatalista i tribal i ens estiméssim més les persones de carn i ossos. Potser així encara sentiríem més en carn pròpia el que està passant ara a Gaza, o el que va passar en el seu moment als camps de concentració nazis.
Sindicat Terrassa