Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Israel bombardeja un hospital, una seu de l'ONU i un centre de premsa a Gaza
15 gen 2009
com ja sabem això es culpa de hamás que s´amagava allí... De fet, Ban ki-mon el secretari general de l´ONU també és de hamás, i tot el que no pensa com nosaltres és de hamás i per tant subhumà. (Govern israelià).

Ja han assassinat a més de 1000 palestins.

S´hauria de crear un tribunal internacional per a jutjar els crims contra la humanitat que està duent a terme el govern d´israel i el seu exèrcit.
Vídeo: ATLAS Foto: AP / BERNAT ARMANGUE

MÉS INFORMACIÓ

* Un barco israelià frena un vaixell d'ajuda a Gaza
* El Rei anima els ambaixadors a lluitar per la pau a Gaza
* Merkel i Brown també exigeixen un alto el foc a Gaza
* Israel travessa la barrera dels 1.000 morts en la seva ofensiva a Gaza
* Un grup desconegut torna a llançar coets des del sud del Líban
* Donatella Rovera: "Ja existeix la prova que Israel ha comès crims de guerra"
* Moratinos diu que s'avança en el camí de l'alto el foc
* La UE frena la intensificació dels llaços amb Israel

EFE
GAZA / JERUSALEM / EL CAIRE

L'Exèrcit israelià ha intensificat els bombardejos a Gaza, on ha penetrat per primera vegada des que va començar la seva ofensiva fa 20 dies, i ha bombardejat un hospital de la Mitja Lluna Roja Palestina, la seu de l'agència de l'ONU per als Refugiats (UNRWA) i una oficina de la premsa internacional. El ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, ha assegurat avui que el bombardeig contra la seu de l'UNRWA s'ha degut a "un greu error", segons l'edició electrònica del diari Yediot Aharonot.

Els bombardejos s'han produït quan està visitant la zona el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que ha expressat la seva indignació per aquests atacs, ha qualificat d'"inacceptable" el que passa a Gaza i ha estimat que "s'ha d'aturar el foc immediatament i arribar a una treva".

Bombes de fòsfor blanc

Almenys tres persones han resultat ferides durant l'atac de l'Exèrcit israelià contra la seu central de l'UNRWA a Gaza, han dit portaveus de l'organització. "Tres projectils d'artilleria han impactat en un complex i han causat un gran incendi", ha dit Chris Gunnes, el portaveu.

L'espanyol Francesc Claret, funcionari de l'organització, ha explicat que l'Exèrcit israelià ha disparat bombes de fòsfor contra l'immoble quan unes 700 persones eren a l'interior refugiant-se de l'avanç dels soldats israelians que avui han entrat a la ciutat de Gaza per primera vegada. "Un dels ferits presenta lesions provocades per bombes de fòsfor blanc, que han travessat l'armilla antibales que duia", ha denunciat Claret, que ha expressar la seva por perquè l'incendi no es pugui sufocar perquè el fòsfor no es pot apagar amb aigua.

Claret també ha expressat la seva por per la sort dels refugiats dins de la seu de l'UNRWA i pel material d'ajuda humanitària concentrat als magatzems. Dins de l'edifici hi ha emmagatzemat combustible, i els vehicles que distribueixen ajuda humanitària no podran sortir avui donada la situació.

450 persones atrapades a l'hospital

A més, un hospital de la Mitja Lluna Roja Palestina a la franja de Gaza ha estat objectiu de bombardejos de l'Exèrcit israelià, segons ha informat la cadena de televisió qatariana Al-Jazira, que no ha pogut precisar si hi ha víctimes. "S'han produït diverses explosions als edificis de l'hospital , i en una de les parets hi ha un gran forat. Hi ha molta confusió. Algunes persones miren d'escapar-se i altres intenten entrar a l'hospital i buscar refugi", ha dit la voluntària Sharon Locke, des de l'interior del centre hospitalari.

Locke, de nacionalitat australiana i membre del Moviment de Solidaritat Internacional (ISM, segons la sigla en anglès), ha precisat que els impactes han ocasionat "un incendi en una de les ales d'un dels edificis, i importants danys en altres" L'activista ha afegit que reben "centenars de trucades de gent demanant ajuda i hi ha molts nens aquí dins", i que l'ala que s'ha incendiat pertany a un edifici on s'emmagatzemen medicaments i que prèviament havia estat evacuat. L'ala on ella és, ha dit, té electricitat gràcies a generadors.

L'organització no governamental Metges pels Drets Humans ha informat en un comunicat a Jerusalem que a l'hospital hi ha atrapades unes 450 persones, entre elles 40 membres del personal mèdic i 15 infermers. Segons el canal qatarià, que cita fonts de la Mitja Lluna Roja Palestina, la farmàcia de l'hospital i el segon pis d'un edifici que alberga diverses oficines administratives s'han incendiat.

Ferits dos periodistes

D'altra banda, dos càmeres palestins que treballen per a la televisió d'Abu Dhabi han resultat ferits avui en un bombardeig israelià a un complex situat al barri d'Al-Xuruk de Gaza, capital que albergava mitjans de diversos països, ha informat l'agència palestina Maan. El complex era el centre d'operacions de diversos mitjans àrabs i occidentals, entre els quals hi ha les cadenes de televisió nord-americana Fox, la britànica Sky News i la luxemburguesa RTL. També albergava la seu de l'agència de notícies Reuters, i les de les cadenes àrabs Al-Arabia i MBC.

Aquests atacs formen part de l'ofensiva de l'Exèrcit israelià que avui ha penetrat per primera vegada des que ha començat l'ofensiva a la capital de Gaza enmig d'intensos bombardejos contra posicions palestines, que han obligat milers de ciutadans palestins a abandonar casa seva per buscar refugi.

Intens foc al centre de la ciutat

Segons ha pogut comprovar el corresponsal d'Efe a la franja mediterrània, els tancs han penetrat a primera hora del matí al sud de la ciutat, i han continuat avançant fins a arribar a la capital de Gaza. Imatges de televisió difoses pels mitjans de la zona mostren el centre de Gaza sotmès a l'intens foc de l'artilleria israeliana, que es prolonga des de primera hora del dia i es veu acompanyat per explosions sobtades en blocs de vivendes.

Ahir a la nit, les Forces Armades d'Israel van atacar uns 70 objectius en diferents punts de Gaza. Al seu torn, les milícies palestines han disparat avui contra Israel almenys 15 coets i projectils de morter des de la franja de Gaza, segons mitjans locals. El nombre de víctimes mortals palestines des del 27 de desembre --quan va començar l'operació israeliana-- supera el miler i els ferits els 4.500, mentre que només 13 israelians, 10 d'ells militars, han mort en aquest període i prop de 200 han resultat ferits.
Mira també:
http://elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=578628&idseccio_PK=1007

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat