Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : altres temes
Una vintena d'usuaris del Trambaix denuncien agressions de vigilants. Hi ha revisors que emmanillen als qui no porten bitllet
14 gen 2009
Noticia que han escrit a premsa digital sobre agressions autoritàries contra viatgers pressuntament comeses per segurates i revisors. El Trambaix és un transport, un tramvia, que uneix la part alta de Barcelona (Francesc Macià-Diagonal) amb ciutats del Baix Llobregat, com Cornellà, Sant Just Desvern, Hospitalet, Esplugues o Sant Feliu com es pot veure aquí www.trenscat.com/tram/trambaix_ct.html
· . . . .


Els casos d'agressions al Trambaix sembla que es multipliquen, amb intimidacions i emmanillaments improcedents d'aquells que viatgen sense bitllet.

L'advocat Teo Moriche ha denunciat una vintena de casos de persones usuàries del Trambaix que han estat víctimes d'agressions per part de revisors i vigilants.

L'advocat ha explicat que s'han donat casos de revisors que demanen la documentació als usuaris quan no porten el bitllet i que fins i tot els arriben a emmanillar.

Maniche també ha explicat que els revisors demanen 20 euros als usuaris que no porten bitllet a canvi de no procedir a la sanció, i per aquest motiu també s'ha preguntat on van a parar aquests diners.

Des del més de juny ha presentat una vintena de denúncies al jutjat penal.

Els revisors denunciats són treballadors d'empreses subcontractades.

L'advocat ha explicat que aquests revisors només tenen potestat per demanar el bitllet als usuaris i sempre que sigui dins del Trambaix, i ha recordat que en cap cas poden demanar la documentació.

Ha assegurat que quan els usuaris no volen facilitar-los la documentació, els revisors els redueixen i els emmanillen.

També ha dit que quan arriben els Mossos, els revisors denuncien l'usuari com a agressor.

Aquests revisors no són empleats directes del Trambaix, sinó d'empreses subcontractades, segons Moriche.


Aquest dimarts, Teo Moriche ha presentat una denúncia d'una parella de 18 i 15 anys que no van facilitar la documentació al revisor i que van ser presumptament agredits per aquest.

Segons l'advocat, la noia de 15 anys estava embarassada i va haver d'anar a l'Hospital amb ambulància.

Moriche ha explicat que aquest revisor va continuar amenaçant la parella dies després d'aquests incidents, ja que vivien al mateix municipi.

Segons Moriche, la Fiscalia podria imputar a aquest revisor delictes de detenció il·legal, d'agressió o contra la integritat moral.


Moriche ha assenyalat que no tots els revisors i vigilants es comporten de la mateixa manera, però ha explicat que dos dels denunciats acumulen 78 i 74 actuacions judicials respectivament.




El cas de Jorge Rubio


Un altre dels denunciants d'agressions per part de revisors i vigilants és Jorge Rubio, que ha atès els mitjans de comunicació davant dels jutjats.

Ha explicat que l'octubre passat es disposava a validar el bitllet després de pujar al Trambaix a Esplugues del Llobregat, però que un dels vigilants li ho va impedir posant la mà a sobre la màquina.

Ha assegurat que després un grup de vigilants se'l va emportar a l'andana i el van emmanillar.

Jorge Rubio va exigir llavors la presència dels Mossos d'Esquadra, que van personar-se al lloc dels fets al cap de poca estona.

Tot i així, ha explicat que els Mossos van agafar les seves dades i van donar-les als vigilants perquè procedissin a la multa per no tenir el bitllet validat.

Rubio ha explicat que va denunciar els fets als jutjats d'Esplugues i que va ser llavors quan l'advocat Teo Moriche va contactar amb ell.

Rubio ha explicat que va ser denunciat prèviament pels vigilants per agressions.
Mira també:
http://www.directe.cat/article/una-vintena-dusuaris-del-trambaix-denuncien-agressions-de-vigilants-i-revisors-11724

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una vintena d'usuaris del Trambaix denuncien agressions de vigilants. Hi ha revisors que emmanillen als qui no porten bitllet
14 gen 2009
Això és tot cosa del Saura
Sindicato Sindicat