Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
mani70anyscaigudabcn.jpg
La campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència ultima un mes de gener carregat d'activitats per a commemorar el 70è aniversari de la caiguda de Barcelona en mans de les tropes franquistes. El plat fort d'aquestes activitats seran la manifestació i acte polític previstos per al proper dissabte 24 de gener, si bé els caps de setmana previs es preveuen altres actes a Barcelona i València per a recordar aquests fets i denunciar-ne els seus efectes i conseqüències.

Segons informa des d'aquesta campanya que aplega a diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista, amb aquestes activitats es vol "denunciar tant la repressió i dictadura feixistes com la reforma que va suposar mantenir el poder de les classes dominants", alhora que es segueix "negant els drets nacionals del poble català".

Manifestació 24 de Gener del 2008 Les activitats s'iniciaran dissabte 24 a la tarda amb una mostra de cultura popular i un recordatori als lluitadors i lluitadores antifeixistes, que donaran lloc a la manifestació i al posterior acte polític. Les activitats tindran lloc al barceloní Passeig del Born i es clouran amb un concert.

En el manifest de les mobilitzacions, es repassa la derrota patida contra les tropes de Franco tot i la resposta popular a l'aixecament colpista de 1936, i els efectes d'una dictadura que tot i que formalment finalitzà amb la mort d'aquest dictador serví per a mantenir al poder real als guanyadors de la Guerra Civil espanyola fins al dia d'avui. Per la seva part, l'Esquerra Independentista es reclama hereva del bàndol perdedor, que tot i perdre aquesta guerra, donà símptomes de vitalitat organitzant-se al llarg de les diferents dècades des de diferents espais. En aquest sentit, es fa una crida a "no defallir" en defensa de les llibertats personals i col·lectives ja que encara "hi ha combat".

Es preveu la organització d'autobusos des de diferents indrets dels Països Catalans per assistir a aquesta manifestació, i s'anima a l'Esquerra Independentista a fer-se ressò de les activitats previstes.


Dissabte 24 de gener:

* 16h. Trobada de colles de cultura popular
* Homenatge als lluitadors antifeixistes
* 18h Manifestació Nacional
* Acte polític i concert.
* Al Passeig del Born de Barcelona.

Organitza: Campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència



Divendres 16 i dissabte 17 de gener:

* Jornades a la Universitat. 1939-2009. A setanta anys de l’ocupació feixista. Història, anàlisi i coneixement de la instauració i institucionalització del franquisme als Països Catalans.
* Dia 16, aula Magna de la Universitat de Barcelona, Dia 17, Universitat Pompeu Fabra Ciutadella.

Organitza: Esquerra Independentista del Barcelonès

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
Aplaudeixo aquesta iniciativa tant democratica com necessària.
I aprofitant l'avinentesa, també hauriem de fet alguna cosa per 'celebrar' els quaranta anys d' opressió nazionalista i convergent al Principat.
[Assemblea de Catalunya]
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
S'han anul.lat les jornades de la uni?
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
AUTOCAR DES DE L'ANOIA. Anar i Tornar + Entrepà + Beguda=12 euros

Sortida d'Igualada a les 14:30 des de l'Estació d'Autobusos, Capellades 15:00 a l'Esplanada

Tornada després del Concert.

Organitza: 300 anys d'ocupació 300 anys de resistència www.300anys.cat

Reserves a:
anoia ARROBA endavant.org, ajkapellades ARROBA hotmail.com
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
sí, ell, les jornades del 16 i 17 s'han anul·lat, si es pot es faran en una altra ocasió
Èxit de l'acte de suport a la manifestació nacional del 24 de Gener
13 gen 2009
Més de 80 persones ompliren el passat dissabte el CS Terra (Benimaclet) durant la jornada en suport a la manifestació nacional que la campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència ha convocat per al proper 24 de Gener a la ciutat de Barcelona. La mobilització té com a objectius la recuperació de la memòria dels i les antifeixistes i la denúncia de la continuitat existent entre el franquisme i la monarquia constitucional vigent.
Andreu Ginés, militant de l'Esquerra Independentista i doctor en història per la Universitat Pompeu Fabra, explicà amb una sala plena de gom a gom la instauració del franquisme als Països Catalans. Una xerrada que estava basada en la seua tesi doctoral -La instauració del Franquisme al País Valencià- que recentment ha estat guardonada amb el Premi Ferran Soldevila d'estudis històrics i que en breu serà publicada en llibre per la Universitat de València. La conferència abordà el tarannà feixista del franquisme posicionant-se clarament davant el debat històric existent. Així, Ginés va palesar com els vencedors procedeixen de restitució de les classes dominants a partir de l'anàlisi dels principals càrrecs que s'ocupen a les diputacions, ajuntaments, etc. Demostrà com el feixisme amaga dins un discurs populista precisament una absència de llibertat que té com a intenció garantir el domini de les classes benestants.

Després d'un animat debat que s'allargà fins les 21'30 de la nit, els militants de l'Esquerra Independentista procediren a preparar taules i taulons per tal d'alimentar les moltes persones que s'acostaren al sopar. Els beneficis d'aquest sopar aniran destinats a sufragar l'autocar que l'Esquerra Independentista de l'Horta ha organitzat per tal d'assistir-hi a la manifestació nacional en conmemoració de la caiguda de Barcelona.
Commemoració dels 70 anys de l'ocupació de Tortosa per l'exèrcit franquista
13 gen 2009
Avui es compleixen 70 anys de l'ocupació de Tortosa per l'exèrcit de Franco, i el Casal Popular Panxamplauna sèrie d'actes per recuperar la memòria històrica, homenatjar la resistència antifranquista i denunciar la presència de símbols feixistes a les Terres de l'Ebre. De fet, a més de l'acte central també han previst una recollida de signatures per reclamar la retirada de símbols «feixistes» com el monument de la Batalla de l'Ebre i el canvi de nom del barri 13 de Gener.(veure el video)
El 18 d’Abril de 1938 les tropes del general Franco arriben a Jesús, Roquetes i Ferreries. Dos dies abans, el 16 d’Abril a la nit, l’exèrcit republicà va dinamitar el pont de l’estat per impedir l’avanç. Durant quasi 9 mesos l’exèrcit republicà i la ciutat de Tortosa van resistir els atacs i bombardejos. Finalment, el 13 de gener de 1939, ara fa 70 anys, l’exèrcit franquista entrava a Tortosa.

Els dies 16 i 17 de gener, el Casal Popular Panxampla iniciarà els actes de commemoració i reivindicació de la memòria històcia, i d'homenatge a la resistència antifeixista dels darrers 70 anys. Durant l'any hi haurà diferents iniciatives per tal de donar a conèixer les diferents lluites que hi va haver durant els anys previs a la guerra, i les resistències que hi va haver durant la dictadura franquista: en l'àmbit cultural, la defensa dels drets de les dones, l'alliberament sexual, el moviment obrer o la lluita antifeixista.

Entre les activitats que s'iniciaran i es donaran a conèixer el dissabte 17 a l'acte central, 70 anys de resistència antifeixista, hi haurà la campanya per la retirada de la simbologia feixista. En el cas de Tortosa s'iniciarà una recollida de signatures què demanaran la retirada del monument feixista del riu i el canvi de nom del barri del 13 de Gener, així com de la Plaça i IES Joaquin Bau. A nivell de les Terres de l'Ebre es començarà la catalogació dels diferents monuments i simbologia.

Per a poder difondre les activitats i iniciatives que es durant a terme s'ha posat en marxa el portal: www.ebreantifeixista.cat [drecera per problemes tècnics] on hi haurà informació dels diferents actes que anirem organitzant, així com els fulls i informació per a la recollida de signatures, o un formulari on tothom podrà col·laborar a llistar els diferents monuments i símbols feixistes que hi ha a les nostres comarques. Aquesta web estarà disponible per a totes les entitats i col·lectius que vulguen difondre activitats relacionades en la memòria històrica i la lluita antifeixista, d'ahir i d'avui.
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
això, això!

fora feixistes! fora xarnegos!

espanyols = gitanos
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
fora trolls
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
13 gen 2009
Concert de El notas i Skalivada
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
14 gen 2009
"ei", el feixista repugnant ets tú.
Fora racistes dels Països Catalans
Ni aquí, ni enlloc!
Re: Mobilitzacions davant del setantè aniversari de la caiguda de Barcelona en mans del feixisme
14 gen 2009
JAJAJAJAJA, FOTEU PENA COLLA DE PRINGATS.
LLAVORS SOU VALTRES ELS QUE TRACTEU ALS DEMÈS DE NOSTÀLGICS, QUAN US PASSEU LA VIDA PARLANT DE LA GUERRA CIVIL I DE EPOQUES QUE NO HEU VISCUT.SOU COM ELS BUITRES, VIVIU DE CARRONYA, DE CARN MORTA.
IDEES MORTES PER A NACIONS FICTICIES.
Sindicato Sindicat