Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
Amb aquest lema diversos grups d’estudiants de la UAB es van encadenar a la tarda d’ahir a les seus dels tres partits integrants del Tripartit (PSC, ERC i ICV) així com al Comissionat per a Universitats i Recerca per denunciar públicament l’expulsió de sis estudiants i la sanció pública d’altres 22 amb un reglament disciplinari de 1954 per lluitar contra la reforma universitària coneguda com “Pla Bolonya� (Espai Europeu d’Ensenyament Superior). Les persones encadenades es van alliberar després de ser identificades pels Mossos d’Esquadra i es van concentrar a la seu d’ERC amb el suport de diversos veïns assebentats per mòbil de l’acció.

Les octavetes repartides als vianants argumenten perquè són escollides aquestes seus, i especialment, la d’Esquerra Republicana de Catalanya partit del Conseller Huguet i de la Comissionada per a Universitats, Blanca Palmada:

“Per ser els principals impulsors de la precarització de l’ensenyament universitari amb la implantació de l’EEES�

Per criminalitzar i silenciar al moviment estudiantil crític que pretén potenciar un model universitari pipular i no mercantilitzat.

Per col·laborar en la repressió estudiantil, ja sigui enviant les forces d’ordre o acceptar els expedients i expulsions, mitjantçant un reglament franquista.

Per manipular la opinió pública mitjantçant els mass media difamant les mobilitzacions de les i els estudiants.
090108DI09.jpg
La lluita continua!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
A mi m'han dit que quan es van enterar que a la seu d'ERC estava la tele es van deslligar tots corrents i van anar cap allà.

No fos cas que féssin algo amb un altre objectiu que sortir a la tele!

Per cert, que vol dir "grups d'estudiants" quants estudiants encadenats hi havia?
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
hortera

p.s: es necesita debat, primera linea, estretegia, no inutils com tu que posen pals ales rodes
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
algú se'n recorda d'estudiants en acció?
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
sí, realment no m'imagino tot el debat i estratègia que hi ha hagut davant d'aquesta "acció"

A tot això, una pregunta, perquè no signeu la noticia? Us fa vergonya haver fet el ridicul? Jo personalment pensava que no tindrieu nassos de penjar-ho aquí.

De fet una foto en primerissim pla a la panxa de dues persones ja ens porta a pensar que no es que fóssiu més de 3.

Vinga, aquesta heu fallat, comitè de crisi i a pensar en la següent forma de sortir a la tele i, si de cas passa, aturar bolonya.
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
però que et penses nano, que la gent avantposa sortir als medis abans que aturar bolonya? Han provat d'ocupar classes, el deganat, de fer manifestacions, d'ocupar seus diverses... el que passa és que la decisió ja està presa, i serà molt i molt difícil aturar el procés...
Jo els dono el meu suport, han de seguir intentant crear formes de comprometre el gobern i les universitats cap a la paral·lització i el diàleg.
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
09 gen 2009
Molt bona acció!

Sortir als mitjans és una manera de fer visualitzar el problema. Sortir als mitjans és molt difícil per als que lluiten, en canvi per al politiqueo és molt senzill, i per això crítiqueu les accions solidàries. Protegir als que lluiten sempre ha de ser una prioritat per assegurar la continuïtat de la lluita. Qui lluitarà contra Bolonya si veu que el poden expulsar de la universitat. Criticar quan un està trànquilet al sofa de casa és molt senzill.

La solidaritat és la tendresa dels pobles i la crítica destructiva és una eina del sistema i els que en formeu part per destruïr les lluites. Per aturar Bolonya cal ser solidaris.

El que jo preguntaria als intelectuals de dalt que tantes reflexions fan: quines reflexions feu, proposeu alguna cosa, feu algo? No doncs no sé perquè veniua críticar aquesta acció tan noble. Reglar el teu temps per una causa és encomiable.
Prou manipulació!
10 gen 2009
Acabo de llegir això a la nota d'Europa Press sobre els desaparcebuts encandenaments de no sé ben bé qui (o ho sé massa) el dijous passat a les seus dels partits del govern.

Podeu llegir-la a: http://www.europapress.es/nacional/noticia-catalunya-bolonia-estudiantes


Al marge de valorar l'acció en si mateixa, que em sembla poc més que una bufonada i creia que ni els seus promotors voldrien passar el ridícul de fer-la pública (de fet es van esperar a veure si sortia a algun mitjà abans de penjar-ho a Indymedia), m'ha sorprès els honors que ostenten algunes de les persones que van ser consultades per la premsa:


"No obstante, ni el portavoz de la Coordinadora de Asambleas de Estudiantes (CAE) de la UB, Hugo Alvira, ni el portavoz de la Coordinadora de Asambleas de Facultades (CAF) de la UAB, Marc Navarro, sabían nada de estos encadenamientos."


No recordo que votéssim portaveus a la CAE. No recordo que votéssim portaveus a la CAF. No recordo que la CAE tingui en els seus polèmics estatus el càrrec de portaveu. No recordo que la CAF tingui en els seus polèmics estatuts portaveus.


A què estem jugant? Quant de temps més estarem disposats que quatre ignorants ens prenguin el pèl?

Jo no he votat que incompetents com l'Hugo Alvira (que va quedar com un nen malcriat davant del Moreso quan per fi va acomplir el seu somni de sortir a la televisió) ni el Marc Navarro (que no sabem ni d'on surt ni què feia fa cinc mesos) em representin.

NI PORTAVEUS
NI LÃ?DERS ESTUDIANTILS

TOT EL PODER A LES ASSEMBLEES!
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
10 gen 2009
per cert, el paio aquell del sepc de la upf com és que sempre està en tots els "fregaos"?

no és del raval i el vam veure tancat al raval, no és de la uab i el vam veure fotent merder a la uab, sempre està el primer liant-la a les manis, ara s'encadena a icv...


company: d'això se n'ha dit tota la vida ser un oportunista i un provocador. descansa i aprofita per estudiar una mica, que segur que ho necessites!
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
10 gen 2009
Amb quin cinisme es critica la acció???

tothom està aturat, ningu fa res i hi han hagut 6 expulsats!!!

i uns fan una acció jugantse-la i hi ha cinics que critiquen per indymedia o neguen la acció!!

feu pena
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
10 gen 2009
Un gest inútil.
no ha tingut cap ressó mediatic, ara mateix la tele només té ulls per la neu a Madrid i Gaza...
un altre cop serà...
Re: Estudiants encadenades contra les expulsions a la UAB
11 gen 2009
A veure gent una mica de respecte si de veritat volem evolucionar cap a algun lloc.

Jo valoro molt que la gent tingui ganes de fer coses, però tambe crec que cal una mica més de debat i estrategia pels grups que autonomament volen fer coses. Si es vol fer un encadenament cal plantejar de que serveix, i jo crec que pot servir per dues coses:
- Accio simbòlica (es a dir, de cara als mitjans) o bé
- Interrompre l'activitat de la seu (no deixar entrar a ningú)

Nem a coses pràctiques i útils!


Una altra cosa que volia dir es que no hem de creure el que digui la premsa, bueno jo creia que era una cosa que ja teniem clara. Si la premsa diu que no se qui es portaveu de no se que... doncs mira ells sho faran. Fa un mes tambe van dir que un del raval era el portaveu del sepc i no ho es.

Vinga, salut, lluita i respecte rastafari
Sindicato Sindicat