Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Vídeo agressions tres detingudes Tarragona i roda premsa
09 gen 2009
Avui al matí, les tres detingudes de Tarragona han realitzat una roda de premsa per explicar els fets succeïts el passat dimecres. Han denunciat que l'Ajuntament està criminalitzant-los, així com les diferents agressions rebudes per parts dels agents de la Guàrdia Urbana, el que ha motivat que hagin presentat denúncies contra els agents per agressions, amenaces, coaccions i negació d'auxili, segons ha explicat l'advocat Hèctor �lvarez. El mateix advocat ha denunciat que la Guàrdia Urbana "ha detingut les víctimes per justificar els seus delictes i que les baixes presentades per quatre agents són una coartada i un engany".
detingutsint.jpg
Les tres detingudes de Tarragona denuncien la Guàrdia Urbana per agressió, amenaces, coacció i negació d'auxili

Avui al migdia, s'ha dut a terme al Casal Popular Sageta de Foc, on han intervingut les tres detingudes el passat dimecres, així com el seu advocat Hèctor �lvarez. Les detingudes han anunciat públicament que han presentat una denúncia contra els agents de la Guàrdia Urbana que les van agredir, amenaçar, coaccionar i les hi van negar l'auxili. Les joves i el seu advocat han comentat també que encara estan acabant de recollir testimonis i material divers per argumentar amb més consistència la "violència desproporcionada" de que van ser objectes.

Les detingudes han informat que van ser tancades al rebedor d'un edifici adjacent a la botiga Bershka, on es van iniciar els accidents. Allí, tres agents les van agredir, amenaçar verbalment i, a més, van tirar a terra la càmera que una de les detingudes duia, ja que estava cobrint la performance organitzada per Cau de Llunes pel periòdic popular La Bicicleta. A més, el fotògraf ha denunciat que va poder recuperar la càmera, però no pas la targeta on hi havia les fotografies que havia près de l'acció ni la bateria de la càmera. A més, un dels detinguts va ser arrossegat pel terra per un agent que l'agafava dels cabells i la tercera detinguda, membre de Cau de Llunes, va patir un atac d'ansietat, mentre els agents l'agredien. De fet, la jove mostrava avui (com podeu comprovar a la foto) el braç envenat fruit de les agressions patides pels agents.

Hèctor �lvarez, advocat de les detingudes, ha denunciat que la Guàrdia Urbana va detenir les tres persones per tal de justificar els delictes comesos i que les quatre baixes presentades pels agents són una "coartada i un engany". A més, ha considerat vergonyoses les declaracions de Begoña Floria, portaveu de l'Ajuntament, en que justificava l'actuació dels policies, just després d'haver-se reunit amb representants del col·lectiu feminista.

Cal recordar, que les tres joves han estat acusades dels delictes de d'atemptat a l'ordre públic i d'atemptat i desobediència a l'autoritat.

Vídeo de les agressions:
Minut 1:25 http://www.tv3.cat/videos/950009/Rebaixes-amb-bones-previsions

per més informació a : www.pobleviu.cat
Mira també:
http://www.tv3.cat/videos/950009/Rebaixes-amb-bones-previsions
http://www.pobleviu.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vídeo agressions tres detingudes Tarragona i roda premsa
11 gen 2009
vaya policia que teniu a tgna, el peladete aquell sembla com una mena de neng de 3 al cuarto.

que paixa neng ke te meto un majkao
Sindicat Terrassa