Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
(Mallorca) Festes Populars de Ciutat...a ritme de revolta!!
04 gen 2009
PRESENTACIÓ:

Les Festes de Sant Sebastià haurien de ser un espai de diversió i trobada per a tothom de Ciutat, però també un marc festiu on poder decidir què es fa a les festes del nostre municipi. Nosaltres volem unes festes per a tothom que hi vulgui participar. Amb aquesta vocació el que pretenem és reprendre la tradició de la festa popular antiga, fent-la així reivindicativa, crítica i participativa. En definitiva, trobam que cal proposar un model d'oci diferent al que se'ns està inculcant des de les institucions i empreses privades. Aquestes festes, les volem de fer amb un marcat esperit d'autonomia i d'autogestió. Volem fer que siguin obertes tots els col·lectius i persones que hi vulguin contribuir d'una manera o d'una altra.

Amb aquesta idea, un grup de gent provinent de diferents àmbits polítics i socials de Ciutat hem constituït la Coordinadora de Festes Populars (CFP). Aquesta es constitueix com a organització legalitzada, prenent així capacitat jurídica per poder dur a terme totes les activitats. Els seu funcionament serà assembleari i la nostra principal tasca serà la d'impulsar tot tipus d'actes durant les festes, fer les gestions burocràtiques pertinents perquè es puguin desenvolupar i establir un nexe entre els col·lectius participants.

Els col·lectius, que són la representació popular de les diverses sensibilitats polítiques, socials i culturals, han de ser una part fonamental en aquest projecte, per això cal que prenguin un paper actiu en la seva organització i desenvolupament. Amb aquesta intenció, programarem un calendari d'actes on cada col·lectiu podrà assumir la responsabilitat de dur a terme els actes que vulgui. Al col·lectiu interessat, a part de poder exposar la seva veu crítica o dur a terme una reivindicació, també li servirà per a finançar-se. A més a més del actes que es celebraran durant la setmana llarga que duraran les festes populars, al vespre de la revetlla de Sant Sebastià, és celebrarà un gran concert. En aquest concert tots els col·lectius que vulguin, podran muntar la seva paradeta per tal de publicitar-se i finançar-se.

Referent a les activitats que volem dur a terme en aquestes dates, unes les realitzaran els col·lectius i altres sortiran de la CFP. Algunes de les activitats previstes per dur a terme són organitzar un mercat d'intercanvi, fer un cercavila, muntar un correbars, fer diverses representacions teatrals, organitzar presentacions de llibres, etc. Per això, cal que tots aquells col·lectius que hi vulguin participar es coordinin amb la CFP.

Pretenem que les Festes Populars tenguin continuïtat en el temps, que vagin creixent i millorant amb els anys, entre d'altres coses, perquè els col·lectius també puguin millorar el seu finançament, puguin fer actes al carrer, puguin relacionar-se amb d'altres col·lectius i, finalment, entre totes acabar assenyalant així una data de referència al nostre calendari.
cartellfestespopularsainternet.jpg
PROGRAMA:

DILLUNS 12 a les 19 h. a la Font de les Rambles. Cercavila i pregó, inauguració de les festes.

DIMARTS 13 a les 20 h. al Bar Es Pinzell. Presentació del llibre "La Dragonera pels dragons" a càrrec d´Albert Herranz
DIMECRES 14 a les 20 h. a la Casa Catalana. Xerrada: "Cuba: 50 anys de revolució, i més..."

DIJOUS 15 a les 18 h. a la Plaça dels Patins. Diada Jove Falla, jocs de dards, pintada d`un mural, taller de ball de bot, música, jam session i torrada.
DIVENDRES 16 a les 20 h. a la Plaça de la Reina. Reclaim the streets Festa itinerant pels carrers de Ciutat

DISSABTE 17 a les 17 h. a la Plaça dels Patins. Diada de Cultura Popular Taller de ball de bot, Glosadors, menja, concert i altres activitats.
DIUMENGE 18 a les 11 h. a la Plaça dels Patins. Diada Popular Torneig de futbet, concurs de paelles, tallers, jocs per nins, activitats escoltes, mercat de llibres, cantauros, etc.

DILLUNS 19 a les 21 h. a la Plaça dels Patins. Revetlla de Sant Sebastià. Sopar i música.

Que visca la festa popular!


ASSOCIACIONS PARTICIPANTS: Casal d'Amistat Mallorca-Cuba, Joves del GOB, Maulets, 16 Hz, Joves de Mallorca per la Llengua, Escoltes Eladi Homs i Reina Constança, Associació de Veïns Puig de Sant Pere, Cultura Obrera, Casa Catalana, Bar Es Pinzell.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat